Hashimato gebelikte ne gibi problemlere yol açar, riskli midir hep?

İlacımı kullanıyorum düzenli kontrolüm oalcakmış ama hep bir korkum var şuan
25 yaşında haşimato teşhisi aldım. 28 yaşında evlendim . 31 yaşında anne oldum. İlac içip ayda 1 kan vererek kontrol ettirin hiçbir sorun olmaz. Hamileliktede , dogum sonrasıda , önceside hiç sorun yaşamadım. 7 senedir haşimato hastasıyım

25 yaşında haşimato teşhisi aldım. 28 yaşında evlendim . 31 yaşında anne oldum. İlac içip ayda 1 kan vererek kontrol ettirin hiçbir sorun olmaz. Hamileliktede , dogum sonrasıda , önceside hiç sorun yaşamadım. 7 senedir haşimato hastasıyım
Peki hatırlıyor musunuz özellikle gebelik sürecinde tsh değerlerinizi?
2.5 altına inmeliymiş. Benim 2.7 olmuştu en son, ilacı arttırdık gebe kaldım 3.7 ye çıkmış 4 haftalıkken. Yine arttı 75mg a çıkarıldı

2.5 altına inmeliymiş. Benim 2.7 olmuştu en son, ilacı arttırdık gebe kaldım 3.7 ye çıkmış 4 haftalıkken. Yine arttı 75mg a çıkarıldı
Ben 75 mg içiyordum. Hamilelikte 225 mg a kadar cıktı. Sürekli arttı dozu 2.5 altında tutmak için. Emzirme sürecindede yine yüksekti 225 mg devam ettim. Emzirme bitti , hormonlarım dengelendi şu an yeniden 75 mg a düştü mesela.

Hormonlarınızı hemen hemen her ay kontrol ettirirseniz haşimoto kaynaklı bir risk olmuyor. Ben 2 defa doğum yaptım ikisi de çok sağlıklı. Ilkinde ilaç kullanacak düzeyde değildi ama antikorlarım hep yüksek ve tsh dalgalı gidiyordu, bebeğim 5 aylıkken ilaç kullanmaya başladım. İkisinde de her ay kan tahlili verdim. 2.5 üstüne hiç çıkmadı genelde 0.5-1.5 arasında kaldı tsh değerim.

İlacımı kullanıyorum düzenli kontrolüm oalcakmış ama hep bir korkum var şuan
Her ay tiroid değerlerinize bakılacak ona göre doz ayarlaması yapılacak. Ben haşimato hastası değilim ama tiroid değerleri yüksekti her ay dahiliyeye gittim kan değerlerime bakıldı bir sorun olmadı. Doğum sonrası da doktor kontrolü ile ilaç kullanmayı bıraktım.

Selam, haşimato ilaç ile düzelmiyor( daha cok diet ile düzene girebiliyor- ya da lazer tedavi) , tsh-t3-t4 hamilelikte takip edilen değerler, haşimatoyu belirleyen anti tpo ve anti-tg idi sanırım, bu değerleri aldıgınız tiroid ilaçları etkilemiyor ve hamilelikte bu değerlere bakılmıyor. Benim hem hipotroidim hem de haşimatom var, hamileliklerimde sorun yaşamadım, sadece troid değerleri aylık takip edildi.

Ben 3.15 ile gebe kaldım, 4. haftada 3.65 oldu. İlaca başladım 25 mg. 1 ay sonra 2.70'e düştü.

X