haşhaşlı ekmek yenebilir mi

my_babe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2009
158
0
96
Sinop
kızlar hamile olan yada hamile kalmaya çalışan birinin haşhaşlı ekmek yemesinin bi zararı olur mu? yenebilir mi yani

Haşhaş uyuşturucu etkisi olan bi madde değil mi? tabi haşhaşlı ekmek masum bişey ama yinede içime kurt düştü,internette araştırırken şöyle bişey bulmuştum:

Gebelikte Haşhaş yenir mi

Haşhaş, kafa kısmından afyon tohumlarından da haşhaş yağı çıkartılır. Afyon haşhaş meyvesinin özel bir bıçakla çizilmesiyle akan süttür. Sıvının güneşte katılaşmış ve esmerleşmiş şeklidir. İçinde morfin, kodein, tabain, papa verin, narkotin gibi maddeler bulunur. Zehirli ve uyuşturucudur. Ev ilaçlarında kullanılmaması gerekir.

Bu yüzden hamileler haşhaş yememelidir.

iyi de arkadaşım,o kısmını zaten istesen de bulamazsın ki...o kısmı imha ediliyo.öbür türlüsü zaten suça girer,illegallik başlar cenderme dayanır kapına.bizim yediğimiz haşhaş kısmı insan sağlığına zararı olmayan,herhangi bi bağımlılık yapmayan kısmı...öyle olsaydı köydeki teyselerimizin hepsi tandır başında müptala olmuş bi şekilde ekmeğin pişmesini beklerdi...
emin ol,kahve hamileler için daha tehlikeli!ya da bildiğimiz nane mesela,düşüğe neden olabiliyor.....

o zaman hashaslı börek cörek yıyenlere kafa yapar demı ???

canım haşhaşı ezilmiş yada diri çok fazla yersen zararı olur ama ekmek içinde pasta börek içinde kesinlikle zararı olmaz rahat ol çok kaçırmamaya dikkat et...

bende hamileligimi ögrenmeden birkac gun önce misafirim gelmiş mavi haşhaşlı poaça yapmıstım.
birkac tane yemiş bulundum.şimdi hamileyim acaba bebege bir zararı olurmu?tedirgin oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…