Hasan Kaçan ve Gökhan Özoğuz'un 15 Temmuz tartışması

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.040
30.455
61
Şarkıcı Gökhan Özoğuz ile oyuncu Hasan Kaçan arasında sosyal medya hesapları üzerinden '15 Temmuz' tartışması yaşandı. Gökhan Özoğuz geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz afişlerinin bazılarını eleştirmiş ve eleştirisi yüzünden Nedim Şener'den tepki görmüştü. Bir tepki de Kaçan'dan geldi.
Hasan Kaçan ve Gökhan Özoğuz'un 15 Temmuz tartışması

15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişiminin yıl dönümünde Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz ile oyuncu Hasan Kaçan arasında afiş tartışması yaşandı.

Gökhan Özoğuz, 15 Temmuz için hazırlanan bazı afişlere tepki gösterdiği paylaşımında "Bu çizimlerinden nefret ediyorum. Çok yanlış. Olayı sanki bütün Türk askeri yapmış gibi hissettiriyor. Türk askeri olgunun itibarını zedeler mi diye düşünmeden konması korkunç. Bu ülkeyi canı pahasına koruyan Türk askeridir. Bunlar derhal yasaklansın" demişti.
"SUS GÖKHAN"
Özoğuz'un paylaşımına tepki gösteren oyuncu Hasan Kaçan ise "Çizimlerden değil darbecilerden nefret edeceksin Gökhan! Alçak darbeciler 251 evladımızı şehit etti Gökhan! 251 can toprak altında Gökhan! Büyüklerinden hiçbir şey öğrenmediysen, şehit evinde edeple susulacağını da mı öğrenmedin Gökhan! Bu memleket şehit evi Gökhan! Sus Gökhan!" yorumunu yaptı.
oyuncu-hasan-kacan-gokhan-ozoguz-un-15-temmuz-12244945_7510_m

"ASKERİMİZİ YEDİRTMEYİZ"
Bunun üzerine Özoğuz, "Hasan biz senden iyi biliriz vatanı milleti kayıtsız şartsız sevmeyi de, darbeyi nasıl lanetleyeceğimizi de, o geceki 252 tane şehidimizi nasıl yad edeceğimizi de. O afişlerde darbeci askerlerin resimleri olmadığı sürece Türk askerini temsil eder. Askerimizi de yedirtmeyiz" dedi.
oyuncu-hasan-kacan-gokhan-ozoguz-un-15-temmuz-12244945_8014_m

Son düzenleme:
15 temmuzda darbe askeriyeye yapılmıştır. Ergenekon ve balyoz davalarının sonucudur.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programının konuğu Avukat Gül Önder'di. Önder, 15 Temmuz 'da komutanları tarafından İBB önüne götürüldükten sonra 15 kez müebbet hapis cezası verilen 5 günlük er Ahmet Özdemir'in durumunu değerlendirdi. Önder, "Balistik inceleme bile yapılmadı, müşteki ifadesiyle ceza verildi" dedi.

Türkiye'de darbe girişimi-Taksim Meydanı

© AFP 2019 / Ozan Köse

Kendilerine Yurtta Sulh Konseyi adını veren cuntacıların 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında çok sayıda er ve askeri okul öğrencisi de, darbeci üstlerinin emirleriyle, darbeye direnen halkla karşı karşıya getirildi. 15 Temmuz'da darbecilerin kontrol altına almaya çalıştığı yerlerden biri de, Fatih'teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hizmet binasıydı.

İBB binasının darbeciler tarafından kontrol altına alınmaya çalışılması sırasında, 14 vatandaş hayatını kaybetti. Daha 5 günlük askerken darbeci komutanları tarafından İBB binasına götürülen er Ahmet Özdemir, darbe girişiminin bastırılmasının ardından tutuklandı. Halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan er Özdemir, yargılandığı davada 14 vatandaşın hayatını kaybetmesi nedeniyle 14 kez, darbeye katılmak suçundan ise 1 kez müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Er Ahmet Özdemir, gazeteci Yazgülü Aldoğan'a yazdığı mektubunda, "O gün belediye binasındaki güvenliklere silahımı verip teslim oldum. Kimseye zarar vermedim. Ama ne yazık ki rütbeliymişim gibi yargılanıyorum. Ailem ve ben hem maddi hem manevi zor durumdayız. Engelli kardeşim var 20 aydır görmüyorum. Sesini bile duymuyorum. Avukat tutacak maddi durumumuz yok. Bu davayla uğraşacak ne maddi ne manevi gücümüz yok." demişti. RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Avukat Gül Önder, Ahmet Özdemir'in yaşadıkları ve çarptırıldığı cezayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
'AİLESİ ZORLUK ÇEKİYOR'
Avukat Önder, Özdemir'in durumunu öğrendikten sonra gönüllü olarak avukatlığını üstlendiğini belirterek sözlerine başladı. Özdemir'in ailesinin Çorum'da yaşadığına değinen Önder, "Babası inşaatlarda günübirlik çalışıyor. Annesi ev hanımı. Bir küçük kız kardeşi var. Bir de engelli kardeşi var. Engelli kardeşinin bakımı ve iaşesinden de Ahmet sorumlu. Ahmet 22 aydır tutuklu olduğu için ailesi ciddi zorluk çekmekte" dedi.

'KOMUTANI ATEŞ ETMEYENİ BEN VURURUM DİYOR'

Darbe girişimi günü Ahmet Özdemir'in Metris Kışlası'na Isparta'daki acemi birliğinden geleli henüz 5 gün olduğunu ifade eden Önder, "Üzerine zimmetli bir silahı bile yoktu. Yat içtimasından sonra tatbikat var denilerek yataklarından kaldırılıp kışlanın önündeki araçlara bindirilirken, ilk defa gördükleri bir komutan 'Ben albayım, emir komuta bendedir. Terör saldırısı var' diyor ve kendilerini İBB binasının önünde buluyorlar. Vatandaşlar da, Vatan Emniyet'teki görevliler tarafından İBB'ye yönlendiriliyor. Büyük bir kalabalığın İBB önüne geldiği sırada, Albay Zeki Demir, havaya ateş açmaya başlıyor. Sonra vatandaşlara da ateş açıyor. Erlere de ateş emri veriyorlar. Ancak erler ateş etmiyor. Erler ateş açmayınca Zeki Demir, 'Ateş edeceksiniz, etmeyeni ben vururum' diyor. Erlerin çoğu bunun üzerine havaya ateş açıyor" dedi.
'KENDİ ÇABALARIYLA TESLİM OLDULAR'
Darbe girişimi bastırıldıktan sonra, askerlerin polis tarafından teslim alınmadığını söyleyen Önder, "Kaçabilenler kaçıyor, saklanıyor. Erler, o gece saat 02.30'da kendi çabalarıyla İBB içindeki güvenlik güçlerine teslim oluyor" diyerek 15 Temmuz gecesi İBB binasında yaşananları anlattı.
'5 ER MÜŞTEKİNİN TARİFİNE UYUYOR DİYE CEZA ALDI'
14 kişinin İBB önünde yaşamını yitirdiğine vurgu yapan avukat Önder, yargılama sürecindeki aksaklıklara ve eksikliklere değinerek şunları söyledi:
"Maalesef 14 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ancak 14 kişinin hangi silahlardan çıkan kurşunlarla yaşamını yitirdiğini bilmiyoruz. Çünkü balistik incelemesi yapılmadı. Görüntüler dosyaya getirilmedi. 'Fiziki imkansızlık' denildi. '5 günlük er olduğu için üzerine zimmetli silah yok, hangi silahı kullandığı bile belli değil' denildi. Dosyada, 31 er ceza aldı. 11 er beraat etti. kimi müşteki ve tanık ifadeleri dışında hiçbir delil yok. Bu ifadelere binaen ateş etmediğini söyleyen askerlerden, aleyhine ifade verilmeyenler beraat etti. Bir müşteki, ateş edenler arasında 1.65 — 1.70 boylarında birisini tarif ediyor. 5 eri, tarif ettiği kişiye uygun diyerek teşhis ediyor. 5 er de müebbetle cezalandırıldı."

Büyük bir kalabalığın İBB önüne geldiği sırada, Albay Zeki Demir, havaya ateş açmaya başlıyor. Sonra vatandaşlara da ateş açıyor. Erlere de ateş emri veriyorlar. Ancak erler ateş etmiyor. Erler ateş açmayınca Zeki Demir, 'Ateş edeceksiniz, etmeyeni ben vururum' diyor. Erlerin çoğu bunun üzerine havaya ateş açıyor" dedi.
Bu ne demek biri bana anlatabilirmi?

Vurdu gol oldu; Bu tartışma bu golle biter
Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın oyuncu Hasan Kaçan arasında “15 Temmuz” tartışması yaşandı...

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın oyuncu Hasan Kaçan arasında “15 Temmuz” tartışması yaşandı.
Tartışma Gökhan Özoğuz’un, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanlığı’nın 15 Temmuz çizimlerini eleştirmesiyle başlamıştı.
Hasan Kaçan ise Gökhan Özoğuz’un eleştirisine “Çizimlerden değil darbecilerden nefret edeceksin Gökhan! Alçak darbeciler 251 evladımızı şehit etti Gökhan! 251 can toprak altında Gökhan! Büyüklerinden hiç bir şey öğrenmediysen, şehit evinde edeple susulacağını da mı öğrenmedin Gökhan! Bu memleket şehit evi Gökhan! Sus Gökhan!” mesajıyla karşı çıkmıştı.
Sosyal medya üzerinden yaşanan tartışmaya Gökhan Özoğuz nokta koydu.
Hasan Kaçan’ın FETÖ organizasyonu olan Türkçe Olimpiyatları’nda yer aldığı görüntüleri paylaşan Özoğuz, “Hasan biz buraları (Türkçe Olimpiyat) hiç bilmedik Hasan, Biz Halkımızı hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmadık, edebimiz dürüstlüğümüzdendir Hasan, Biz Askerimize, Ordumuza aşığız Hasan, (Darbeciler Türk Askeri değildir!) Birliğimizi, Beraberliğimizi ATAMIZDAN ÖĞRENDİK” ifadelerini paylaştı.

Bakın bahsi geçen çizimlerde bahsettiğiniz rütbeli kimse yok . Sadece erler var. Çizimlerde Adil Öksüz yok, Fetullah Gülen yok, daha bunun gibi bir çok kimse yok, emir kulu erler var. Asıl konu bu.

Birde bu ifade var.Yani görev diye çıkıyor 5 günlük asker.

Bir arkadaşın cevabını alıntılayıp haberi paylaşıp bu soruyu sormuşşunuz. Ergenekon ve balyoz davaları ile bir çok rütbeli asker görevden alındı ve bu bahsettiğiniz kişiler yerine getirildi . Bu soruyu neden sordunuz anlamadım. Cevabı paylaştığınız gibi sonuçta.

Ve bu ifadeden sonra 15 temmuzun gerçekliğine nasıl inanayım.Gerçekliği belli olmayan bir darbe karşısında kurşunlanması istenen halk.Kastım buydu

Ve bu ifadeden sonra 15 temmuzun gerçekliğine nasıl inanayım.Gerçekliği belli olmayan bir darbe karşısında kurşunlanması istenen halk.Kastım buydu

Soru işaretleri o kadar çok ki. Araştırılsın dendikçe red ediliyor. Az önce birşey gördüm yüreğim sıkıştı.

ekran görüntüsünü atamadım.

Evet soru işaretleri çok.Ya bazen kendimi ifade edemiyorum,yada eksik ifade edebiliyorum.Umarım son mesajlarda ne demek istediğim anlaşılmışdır.
:)

Boyle birsey olsa adam bunu bu sekilde mi soyler sence? Ben bu videoda cok baska birsey anladim. Bazen soylenen degil altindaki anlama bakacaksin.

X