• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haremlik selamlık, dualı düğünde ne giyilir?

mstwitter

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
61
2
98
Kızlar merhaba,

Yakın bir arkadaşımın düğününe davetliyim. Düğünde Kuran okunacak ve haremlik-selamlık oturulacakmış. Daha önce hiç böyle bir düğüne katılmadığım için ne giymek gerekir bilemedim. Kapalı değilim; ama zaten dekolte vs giymem. Daha önce böyle bir düğüne katılanlar bu tip düğünlerin nasıl olduğunu anlatıp hem de kıyafet konusunda fikir verebilir mi? Cevaplarınızı etkileyebilir diye biraz daha detay vereyim: Düğün Ankara'da, 4 ya da 5 yıldızlı bir otelde, yemekli ve akşam saatlerinde.

Gayet normal bir şekilde giyinir yanınıza bir şal alırsınız , kuran okunduğunda şalı başınıza örtersiniz , pantolon giyerseniz daha rahat edersiniz tabi arkadaşın dediği gibi :31:

Kızlar merhaba,

Yakın bir arkadaşımın düğününe davetliyim. Düğünde Kuran okunacak ve haremlik-selamlık oturulacakmış. Daha önce hiç böyle bir düğüne katılmadığım için ne giymek gerekir bilemedim. Kapalı değilim; ama zaten dekolte vs giymem. Daha önce böyle bir düğüne katılanlar bu tip düğünlerin nasıl olduğunu anlatıp hem de kıyafet konusunda fikir verebilir mi? Cevaplarınızı etkileyebilir diye biraz daha detay vereyim: Düğün Ankara'da, 4 ya da 5 yıldızlı bir otelde, yemekli ve akşam saatlerinde.

eger normaldede giyiyorsanız pantolon etek tavsiye ederim
rahatda oluyor bide başınıza dolama-eşarp tarzı bişey tamamdır

Tesettüre uygun biçimde giyinirseniz hem düğün sahibine hemde okunacak kuran-ı kerime karşı saygı göstermiş olacağınızı düşünüyorum. Ama bu bana çok ters yapamam derseniz tabi ki tercih sizin.
Ama bence aşağıda kiler gibi bir elbise ve kuran okunmaya başladığında başınıza takacağınız bir şal çok hoş olur.
$2.webp$1.webp$3.webp$4.webp
mesela 3 resimde ki kırmızı elbise çok hoş

kızlar merhaba,

yakın bir arkadaşımın düğününe davetliyim. Düğünde kuran okunacak ve haremlik-selamlık oturulacakmış. Daha önce hiç böyle bir düğüne katılmadığım için ne giymek gerekir bilemedim. Kapalı değilim; ama zaten dekolte vs giymem. Daha önce böyle bir düğüne katılanlar bu tip düğünlerin nasıl olduğunu anlatıp hem de kıyafet konusunda fikir verebilir mi? Cevaplarınızı etkileyebilir diye biraz daha detay vereyim: Düğün ankara'da, 4 ya da 5 yıldızlı bir otelde, yemekli ve akşam saatlerinde.

benim düğünümde böyle oldu önce dua okunur sonra yemek dağıtılır o arada ilahi gurubu yada semazen çıkar sonrada nikah ve takı yaopılır kuran okunacağı için bnce ona göre giyinmelisin boydan bi elbise yada pantolom üstüne gömlek olabilir yada uzun etek ustune bluz olabilir ama karar senin yanınada bas örtusu alırsan olur biter

Kızlar merhaba,

​Pantolon ve gömlek giyebilirsin canım yanına birde şal alırsın yada yazma türü birşey olabilir kuran okunacagı zaman başına dolarsın kuran bittiginde çıkarırsın.

Ben çok gittim , uzun kollu giyin mutlaka ve pantolon ya da uzun etek ..yukarıda da güzel elbiseler paylaşmışlar ... Başınıza da örtü almayı unutmayın . Mahcup oluyor insan yoksa .:)

Bir kere kuzenimin düğününde görmüştüm o tarz bir ortamı..
Bence açık giymemen daha uygun olur çünkü emin ol bütün gözlerin seni takip etmesinden rahatsızlık duyarsın :1:
Şık bir bluz ve altına kumaş pantolon, topuklu ayakkabı veya dizinde ve fazla dekolte olmayan bir elbise olabilir
:31:

cevapları yeni okuyabildim kızlar. pantolon daha uygun olacak galiba hem vücut tipime hem ortama.
teşekkürler!

Back
X