• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hard disk bozuldu

Senbirsen

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2016
4.143
5.685
158
40
Çok sinirlerim bozuldu ya. Evde 2 tane Western digital hard diskimiz vardı biri 3 TB lik bütün verilerimizin yedeği olsun diye biri de 1 TB lik, TV ye fln takip izleyelim büyük olanı takmayalim küçük olan bozulursa datalarimiz gitmesin diye.
Ben geçen gün küçük olanı bulamadım dizi izlemek için 3 TB lik olanı taktım sonra birşey oldu bütün diziler silindi.
1 TB lik olan da tamamen bozuldu hicbisey açılmıyor Allah'tan büyük yedekteki dizi disindaki veriler duruyo onlar gitse bitmistik.

Bu hard disk leri TV ye takınca bozuluyor mu ? Eşim de çok hor kullanıyorsun ondan diyo
Bozuk olanın garantisi dvm ediyor göndersem yenisini verirler mi ?

Bir sürü dizim gitti yılların arşivi yabancı diziler hepsini sıfırdan indirmem gerekecek bide

hard diskleri daha once tv de çalıştırıyor muydunuz?

HDDlerde bozulma orani çok yüksektir... en ufak bir dusmede bile kurtarilamayacak duruma gelebilir... gecenlerde staj yaptigim yere bir kadin geldi safarilerde çektiği belgeselleri kaydettiği harddisk bozulmuştu, ve neden, sadece diz çöktüğü yerde elinden dustugu için... ve kurtaramadik maalesef... size tavsiyem SSD alin bilgilerinizi kaydetmek için..

HDD disklerde bozulma orani çok yüksektir... en ufak bir dusmede bile kurtarilamayacak duruma gelebilir... gecenlerde staj yaptigim yere bir kadin geldi safarilerde çektiği belgeselleri kaydettiği harddisk bozulmuştu, ve neden, sadece diz çöktüğü yerde elinden dustugu için... ve kurtaramadik maalesef... size tavsiyem SSD alin bilgilerinizi kaydetmek için..
internette araştırın. profesyonel olarak disk kurtaran firmalar var. tabi kurtarılacak kadar mühimse

Durduk yere de bozulabilir ki.
Ben dizi film herşeyi bulut bilişimle saklıyorum.
Drive da duruyor tüm makale notlar diziler filmler.
Hiç sorun yaşamadım.

Verileri geri getirmek mümkün ama bu ücrete değer mi bilemiyorum

Ben de tv ye takiyorum.ama bi şey olmadı benimkine

Benim de film arşivim var. Gitseler ben de üzülürüm.

HDDlerde bozulma orani çok yüksektir... en ufak bir dusmede bile kurtarilamayacak duruma gelebilir... gecenlerde staj yaptigim yere bir kadin geldi safarilerde çektiği belgeselleri kaydettiği harddisk bozulmuştu, ve neden, sadece diz çöktüğü yerde elinden dustugu için... ve kurtaramadik maalesef... size tavsiyem SSD alin bilgilerinizi kaydetmek için..
SSD hiç duymadım

Verileri geri getirmek mümkün ama bu ücrete değer mi bilemiyorum

Ben de tv ye takiyorum.ama bi şey olmadı benimkine

Benim de film arşivim var. Gitseler ben de üzülürüm.
Giden sadece dizi olduğu için internetimden baya bı yiyerek bir süre sonra hepsini indirebilirim. Ama resimler gitseydi çok kötü olurdu oğlumun üç yıllık resim arşivi benim bekarliktan gelen 15 yıllık resimlerim.. en önemlileri onlar

internette araştırın. profesyonel olarak disk kurtaran firmalar var. tabi kurtarılacak kadar mühimse
Araştırmamı gerektiren bir durum yok..
Konu sahibi kaybolan veriler olarak sadece dizilerden bahsettiği için disk kurtarma yapan profesyonel firmalardan bahsetmedim çünkü bu gibi firmalarin talep ettiği ücretler çok yüksek... verileri kaybolan müsterimiz için 1000 eurodan fazla bir ücret talepleri olmuştu... yani dizi arsivi icin kimsenin birkaç bin lira verecegini düşünmüyorum..

SSD hiç duymadım
SSD açılımı solid state drive
Hem sessizdir hem de daha dayanıklıdır...
Herhangi bir düşmeyle falan sarsilmaz stabildir...
Surekli kullandiginiz diskleri ssd alıp, arsiv yapıp sıklıkla elinizin altinda olmayacakları hdd alırsanız daha mantıklı... hdd lerde hafiza kapasite daha yüksektir, ama ssd ler daha verimlidir

Durduk yere de bozulabilir ki.
Ben dizi film herşeyi bulut bilişimle saklıyorum.
Drive da duruyor tüm makale notlar diziler filmler.
Hiç sorun yaşamadım.
Drive sadece 15 GB ücretsiz hafızası var, daha fazlasi icin ücret ödemek gerekiyor... öyle degil mı?

Add nedir

Eşimin harf diskini fırlatıp yere attım parçalara ayrıldı yine de kurtarmislar. Hatta adam emin misin yere düştüğüne demiş.

Eşimin harf diskini fırlatıp yere attım parçalara ayrıldı yine de kurtarmislar. Hatta adam emin misin yere düştüğüne demiş.
SSD kullanıyorsa zarar görmemiştir zaten... ama parçalara ayrıldı dedigine gore hdd olmasi lazim kurtarilabilmis olması bir istisna bence... ama tabi harici disk idiyse disk kabı bi nebze koruma sağlamış olabilir... kafa kısmı zarar görmemiştir büyük ihtimalle..

hard diskleri daha once tv de çalıştırıyor muydunuz?
Bı tane daha dandik bir diskimiz var ,eşimin 10 yıllık falan eski modellerden ona bişey olmuyor ama o kadar eski ki kablosu temassizlkk yapiyo diye bilgisayardan yeni şeyleri aktaramiyorum hep TV ye takılı
Onun dışında küçük flash lere yükleyip izlemeye çalışıyorum ama üşendim bilgisayarı aç indir vs

Bu Western digital lerde bişey var heralde

Diğer şeyleri arkadaşlar söylemiş ama, eskiden biz de eşimle film arşivi yapardık ama o kadar yaygın ki her yerde şu an arşivde saklamaya bilgisayara indirmeye hiç gerek duymuyoruz. Ssdlerin kapasitesi düşük çok önemli fotoğraf vs konulabilir bir de cloud kullanınca veri kaybı yaşanmıyor. 1 tblik hdd vardı oğlumun bebeklik fotoğrafları vardı hiç de kullanılmadı ama açtığımda bazı fotoğrafların yarıdan silinmiş old. Gördüm bizimki de seagate.

Back
X