kızlar bu konu ile ilgili kesin bilgiye kayıtlar başlayınca kavuşucaz..
böyle antin kuntin işlerden bişey anlamıyorum ben.
şeffaf ve net bir açıklama göremiyorum
müjjjde müjjdeee !! sonrada alın size kapak olsun der gibi
yok o kaktı bu kalkmadı
Açıköğretim Harçları kaldırıldı mı? Aöf 2012-2013 Harç Ücretleri Ne Kadar?
Bütün açıköğretim öğrencileri günlerdir harçların kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunun netleşmesni bekliyordu ve beklenen açıklama 28.08.2012 tarihinde bakanlar kurulu toplantısı sonucunda Başbakan yardımcısı Sayın Bülent Arınç tarafından yapıldı. Aöf Açıköğretim bölümleride dahil olmak üzere örgün 1.öğretim katkı payları kaldırıldı. Şehit ve gazi çocuklarından öğrenim ücreti alınmayacak, Sınıfta kalan öğrenciler katkı payı ödemeye devam edecekler, ömzürlü öğrencilere öğrenim bedellerinde özürlülük oranına göre indirim yapılacak, yüksek lisans yapanlardan da katkı payı alınmayacak.
Peki açıköğretim harçları ne olacak, katkı payının kaldırılması ile 2012-2013 eğitim yılında aöf harç ücretleri ne olacak. Bu soruların cevabını aşağıya ekliyorum..
Açıköğretim öğrencilerinden alınan dönemlik 45tl tutarındaki katkı payı artık alınmayacak. Ama öğrenim bedeli olarak kitap, sınav ve öğrenim hizmetleri alınmaya devam edilecektir. Buda dönemlik olarak 205tl civarında bir rakamdır. Aöf 2012-2013 Eğitim Yılı Kayıt Yenileme Harç Ücretleri ise yeni kayıt harç ücretleri ile fazla bir farkı olmayacak, üst sınıflardan ders ekleyenler ders başı 15-35tl arası fazladan bir rakam ödeyecekler, Uzun zamandır okuyanlar ise okudukları yıla göre ekstra bir rakam ödeyeceklerdir.
evet kızlar tam da bu hükümete yakışan bir hareketle
sadece devede kulak olan 45 tl lik bir tutar için harçlar kalktı müjdesi verilip resmen dalga geçildi.
devletimizin tepesindekiler sağolsun 45 tl gibi ödemesi imkansız bir rakamı bizden almayarak,
205 tl dönemlik ödeme ile Parasız Eğitimi başlatmış bulunmakta..
gülsem ama neremle gülsem ona karar veremiyorum