harçlar kalktııı :)

tamamen kalkmadı 2.öğretmler ayrıldı !
ben mezun oldum 2.öğretim okumuştum 700 yatırıyodum. yazık günah değilmi devlet okuluysa bu hepsi kalkacak neden ayrıl yapılıyo anlamıyorum yaaa ..
açıktan devam edicem bencillik yapıp kendi adıma sevinemiyorum bile ben.
eşitlik sağlanmalı bence. herkes her yerde bas bas bagırmaya basladı bilee inşallah sesleri duyuluuurr

tamamen mi kalktı yoksa katkı payı olan 50 tl mi kalktı hiç bişi anlamadım
işte bizim yönetimimiz böyleee allahım çıldırcam
açıköğretim bürolarıda cevap vermiyoooo sabahtan beri arıyorum meşgu meşgul

Ya saçmalığa bak katkı payı kalksa nolur kalkmasa nolur. asıl 500 liranın kalkması lazımdı. devlet bir şeyide tam yapsın dişimi kırıcam ya haksızlık resmen. adam yerine koymuyolar bizi. asıl bizim harçların kalkması lazım okula mı gidiyoruz açıktan okuyoruz ya !

Son düzenleme:
bence 71 tl olan harç kalktı geri kalan parayı yine yatırıcaz
aöf'ün çarkı parasız dönmez ki:26:
ciğerini biliyorum aöf'ün:18:

Bu konuya bi açıklık getirilmeli. Bürolarda cevap vermiyor. Bende sanmıyorum harcların tamamen kaldırıldıgını.

Dünden bu yana bir çok arkadaş açıklamaya çalışıyor durumu hala inannayanlar ya da kalktı diyenler var bunu anlamakta zorluk çekiyorum...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında kamuoyunda üniversite harcı diye ifade edilen katkı kredisinin tamamen kaldırılmasına ilişkin kararnamenin imzalandığını açıkladı.
Kararnamenin Resmi Gazete�de yayınlanmasının ardından kararın yürürlüğe gireceğine belirten Bülent Arınç , 1 milyon 524 bin 380�i birinci öğretim, 1 milyon 951 bin 494�u açık öğretimde olmak üzere toplam 3.5 milyon öğrenciden artık üniversite harcı alınmayacağını kaydetti. İkinci öğretimdeki öğrencilerden �öğrenim ücreti� adı altında ücretlerin alınmaya devam edileceğini söyleyen Arınç �Öğrenim ücreti katkı payı olmadığı için bir kanun çıkartılması gerekmektedir; kararnamenimiz içinde sadece katkı payları ve harçlar bulunmaktadır� diye konuştu.

Öğrenim ücreti katkı payı değildir ve öğrenim ücretlerinin değiştirilebilmesi için kanun çıkarılması gerekir diyor... Bu çıkacak olan ise kararname olduğunu belirtiyor...

AÖF de ise geçen seneki öğrenim ve katkı payı tablosu:

Aöff...um sitesinden alıntı..

Evet güya harçlar kalktı!Sevgili hükümetimiz devlet üniversitelerinden para alarak haksızlık yaptığının farkına vardı iyi güzel!
Niyeyse etraf ne zaman çok karışsa ortaya yeni bir şey atılıyor.Yok başörtüsü,yok kürtaj,şimdi de bazılarının ağzına bir parmak bal çalındı.

Peki ya ikinci öğretimler???Haram değil mi 500-700 tl bir dönem için para alınıyor?İkinci öğretimlerin puanı düşük olduğu için demiş bir arkadaşımız burada.Pardon ama ikinci öğretimlerin puanı açıköğretim puanlarından daha yüksek.Hele bazı bölümlerin ikinci öğretim puanı örgün puanlarından çok daha yüksek bunların bilincinde misiniz?Pek çok öğrenci harç parasını yetiştiremediğinden ikinci öğretimlerde okulunu bırakıp evine dönmek zorunda kalıyor ilk senesinde.Örgün öğretimler gibi çalışma şansı da yok.08.00-17.00 arasındaki mesaiye kim ne kadar para verir allah aşkına.Ha tamam sen personelini fazla mesai çalıştırmak istemiyorsun,açmasaydın o zaman kardeşim ikinci öğretim diye bir şey.Örgün okumayan herkes özele gitseydi.Devlet üniversitesi sisteminin amacı ne???

Harçları kalkınca sevinen bir kesim siz de çalışıp örgün okusaydınız diyen saftiriklere de gelince Dokuz eylül Türkçe öğretmenliği ikinci öğretiminde okuyorum ve şunu söyliyeyim Ankara,İstanbul,İzmir üniversiteleri hariç diğer üniversitelerin örgün puanlarından daha yüksek bir puanla alınıyor Dokuz Eylül Türkçe İkinci öğretimleri.Bu gibi bir sürü de üniversite var.Bu yapılan haksızlık.Adaletsizlik.Yukarıdakilerin vicdanları yine sızlamıcak tabi ki!

İkinci öğretimlerin parası tamamen kalksın demiyorum.Ama adalet sağlancaksa en azından örgünlerin önceden ödedikleri kadar para yatıralım bizler de.

Kalkan açık öğretimdeki katkı payı..

bunun yanında 1. öğretimlerin harçları -ki bu çok büyük bir gelişme

2. öğretimlerden hiçbirşey kalkmadı

bunun mantığı da 2. öğretimlerin puanları daha düşük.. 1. öğretim çalışıp üniversiteyi kazanacak
ama 2. öğretimle aynı diplomayı alacak bence asıl haksızlık bu olur
bu nedenle arada bir fark olması gayet normal
ama bence 2. öğretimde de bir indirim yapılabilirdi

umarım bu nedenle hapiste olan öğrencilere de af gelir...

Böyle bir genelleme yapman yanlış bence.Her üniversitenin ikinci öğretim puanı birbirinden farklı.Ben dokuz eylülün ikinci öğretiminde okuyorum ona bakarsan doğudaki üniversitelerin örgün puanları bizim bölümlerimizin ikinci öğretim puanlarından daha düşük.İç anadoludaki ankara hariç yerler de öyle.Pek çok insan yüksek puanlı olmasına rağmen kendi şehrindeki üniversitenin ikinci öğretimini yazıyor.Lütfen bilmeden genelleme yapmayın.Onun haricindeki sözlerinize katılıyorum.İkinci öğretimlerden tamamen kaldırılmamalı tabi ki ama indirim yapılmalı.

ama şöyle birşey var ki o da doğudaki üniversite oluyoır
ben bankacıyım bizim meslekte okuduğuun üniversite çok önemli
sen dokuz eylüldesin puanın sütçü imam 1.öğretimden yüksek 2. öğretim olmasına rağmen
ama senin de okulunun adı var.
okul bitecek o adam sütçü imam iktisatt sen dokuz eylül iktisat mezunu olacaksın
yani yine sen avantajlısın canım

Tabi ki mezun olduğum üniversitenin adı önemli.Zaten sırf adından dolayı ben ikinci öğretim olsa da yazmıştım dokuz eylülü.Yoksa çok rahat balıkesir örgün türkçe öğretmenliği tutuyordu.Ama devletin yaptığı resmen haksızlık.Pek çok arkadaşım da sırf izmirde yaşadıkları için ikinci öğretim tercih etmiş insanlar.Bizden alınan harç parası çok fazla.Bu ülkenin her yerinde çifte standart var.Bizim harçlarımızı kaldırmaları tabi ki saçma olur ama indirim yapılmalı bence.

Acikögretim Bati Avrupa Programindaki ögrenciler icin senelik 690€ ögretim giderleri olarak geciyormus, onun icin kalkmamis bizim icin

50 lira bişi vardı kalkan o muymuş ? Bu harçlar kayıt yenilerken mi yatırılıyor bide her yenilemede ?

müjdeee sürpriiiizzz diye açıklanan 50 tl lik bi indirimle gündem meşgul edilirken
nereleri satılıp ne işler çeviriliyodur acaba..
koyacam bir zarfa o katkı payını
göndericem zarfla o müjdeyi verenlere..
kaşımın gözümün sadakası olsunnn diyeee

İnsanları memnun etmek kesinlikle mümkün değil.Kaldırılmamış olsaydı "Bi laf attılar,herkes kandı.Bişey yapıcakları yok bunların bi açıköğretimi kaldırsalar enazından oda yeterdi" gibi yorumlar edilip yine tü kak denilirdi,şimdi olan şey yine aynı.

Son düzenleme:
harçlar değil katkı payı kalktı yani 50 milyon
yani biz yine her sene 500 tl yatırıcaz
hiç bi halta yaramadı harçların kalkması
ayıp bide bas bas bagırıyorlar harçları kaldırdık diye sinirim çok bozuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…