Çocuk Hastalıkları hapşırık öksürük hırıltı kusma burun tık. GEÇMİYOOOOOR

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

afranaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2009
43
0
86
40
Ankara
mrb arkadaşlar.valla artık bunaldım.2 aydır 1 gün iyi 2 gün kötü hastalıkla uğraşıyoruz.burnu hep tıkalı.serum fiz.anlık fayda ediyo.ciğer filmi temiz çıktı.bademcikleri büyükmüş böyle bi durumla karşılaşan varmı.kızım 20 aylık.doğduğundan beri çok terliyo.odasında viks kaynattım burnu biraz açıldı.ama sonra yine oluyo.kus kus bi balgamı bitmedi.nasıl üretiyo o kadar balgamı anlamıyorum.birde geniz eti olabilir dedi dr.varsa ne yapmalıyım yoksa neler yapmalıyım lütfen önerisi olan varsa yardım istiyorum

Geçmiş olsun.Geniz etine bakılsa bile şu an müdahele edilemiyor diye biliyorum.Bende çocuğumdan şüphelenmiştim.Dr.umuz 3-4 yaşında ancak bakabiliriz dedi..
Alerjik bronşiolit olmasın sürekli hastalık öyküsü varsa çocuğunuzun alerjisi olabilir..Genellikle geçiş döneminde oluyor..
Bizimkindede balgam burun akıntısı geniz akıntısı çok oluyor..Yoğurt yedirin bol bol, evi havalandırın yüksek yastıkta yatırın..

benim oğlumda 18 aylık. şuara bizde aynı derttten muzdaripiz denemediğim kalmadı öksürüğğde hırıltısıda geçmiyor kara turpu oyup içine bal koydum sabah verecem bakalım inşallah iii gelirse sanada haber veririm mutlaka geçmişolsun

ben kara turpu da denedim cnm.gerçekten çok güzel balgam attırıyo.ama bizimkisi kusarak atıyo 1 kaseyi komple geri kusuyo balgam çıkarcam diye.bu aralar burnu çok akıyo balgam azaldı pek geiye atmıyo galiba.ama yinede azcık bi balgamda olsa mutlaka kusarak atıyo

arkadaslar benımde kızım 3,5 aylık sürekli burnu tıkanıo serum fizyolojık kullanıoruz aspratörle cekioruz ama tekrar tıkanıo ..balgam öksürük ve hapşuruk da var ne yapıcağımı bilemiorum artık...tavsiye edebileceğiniz bişiler warmı?
ayrıca yatarak emziriyordum emerken burnundan süt geliyor...kucağımda emzirmeye kalkıncada ağlıyor ne yapacağımı bilemiorum ???

kızlar benim bebeğimde 6 aylık sürekli kusuyordu bagam var gibi boazında solanıyordu ve iştahsızdı küçük dilinde sorun çıktı sizin bu konu ile ilgili bilginiz varmı

özellikler öksürüğe karşı soğan şurubunu tavsiye ederim. tadı ilaç gibi değil. bebeğim ilaçtan daha rahat içebiliyor. tarifi şöyle:

bir orta boy soğanı incecik doğra. bir tatlı kaşığı su,silme bir yemek kaşığı şeker (pancar şekerini tercih edin. ürün ambalajlarını okumayı alışkanlık edinelim) ekleyip kaynama noktasına dek kısık ateşte çevirerek pişirin. 1- 2 dak. daha kaynasın. üzerini örtüp 2-3 saat dinledirelim. temiz bir tülbette sıkıp 4-5 kez 1-2 çay kaşığı şeklinde bebeğe - çocuğa içirelim.
soğanın bağışıklığı güçlendirici etkisini unutmayın.
ayrıca bol bol havuç yedirin. suyunu içirin. bağışıklığı diri tutmak gerek.

ben doktor değilim. öncelikle doktor tavsiyelerini uygulayalım. soğan şurubunun çok faydasını gördüğüm için paylaştım. nezle olduğu halde bebeğimin iştahı kesilmedi. ayakta atlattı.

size ve bebeğinize sağlıklı günler dilerim.

tarif için teşekkür ederim 11 aylık kızıma kullanabilirmiyim peki içinde şeker falan varya agır olmazmı?

ben 1 yaşından itibaren kullanıyorum ama bence 11 aylık bebeğe de verilebilir. 4-5 sefer 1 çay kaşığı vermende bir sakınca yoktur.
bütün hazır muhallebilerin içinde de şeker var.
ev yapımı muhallebilerin içine de 1 tatlı kaşığı şeker konulabiliyor.
şeker soğanın acı tadını ve kokusunu almak bebeğe rahat içirebilmek için.
ayrıca tarifi her gün taze hazırlamanı ve kalanı dökmeni ya da benim yaptığım gibi içmeni öneririm.
geçmiş olsun.

Arkadaşlar burun tıkanıklığı için Bebeklere özel buhar makinaları var odalarına.
oda havalansın birde sigara içiyorsanız içmeyin

Benim bebeğim de kış geldi hep hasta, okula giden ablamız var. Ondan da geçiyor tabii( Güya anne sütü korur diyorlar ama...demekki korumasa halimiz duman olurdu

kışın herkesin en büyük sorunu bu olsa gerek

iki haftadır oğlumun burnunu bir türlü açamadık.

sf denedik.tonimer baby denedik.ardına aspiratörle daima çektik.
bişey sıkmadan da aspiratörle devamlı çekiyoruz ama bir türlü açılmıyor.

nasıl bi sümük üretiyor anlıyamadım.bazen kendiliğinden akıyor.(allahtan akıyor.en azından içine gitmiyor)

neyseki tek sorunumuz bu...rabbim tüm bebişlerimizi hastalıktan ve bütün kötülüklerden korusun

Son düzenleme:
Benimde 20 aylık bi kızım var. geçenlerde bi KBB dr ine gösterdik. geniz eti var dedi. ama en azından 2,5 3 yaşına kadar beklememiz lazım, şuan müdahale edemiyiz dedi. DUOCID diye bi antibiyotik verdi ve çok iyi geldi 15 gündür falan hiç burnu akmıyor çok şükür şimdilik iyi. boğazlarında sorun olmazsa zaten yemesi iştahı falan iyi ama işte sık sık hasta olduğu içi bi türlü düzelemedi.

Öncelikle Herkese Merhaba,
Siteyi çok uzun zamandır, (hamile kalmaya çalışıp da kalamazken) takip ediyordum ama yeni üye oldum. İnsanın bebeği olunca, ona bişey oldu olacak diye duyduğu stres, hamile kalamamanın verdiğinden daha fazlaymış meğer. En azından bende öyle oldu.
Bebeğim henüz iki ay bir haftalık, dün geceden beri balgamlı gibi öksürüğü var. Beni emdikten sonra başladı, boğazına süt kaçtı diye düşündüm ama geçmedi sonra da Burnu da sürekli doluyordu zaten. Evimiz sıcak ve kuru oluyor, o da etkilemiştir sanıyorum. Chicconun buhar makinesinden aldık ben mesajı yazarken geldi kargo, umarım işe yarar. Deneyeyim bakayım, iyi olursa yazarım buradan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…