hapla korunmak istiyorum sağlıklımı ??

fusunn

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
6
0
16
Adana
merhaba arkadaşlar benden daha bilgililer ve tecrübeliler vardır eminim.. yeni ewlendim ve hapla korunmak istiyorum bu konuda bana bilgi verirseniz çok memnun olurum cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler..

canım ben de beş aylık evliyim evlenmeden önce doktora gittim sağlıklı değil dedi ayrıca riskli unutursan büyük problem en iyisi prezarvatif bence

Eşin korunsun bence ben kullandım 6 ay kadar fibrokistlerim oldu doktorum yasakladı hap kulanmamı ve 2 senedir deniyorum başımdan bir dış gebelik geçti hamile kalamadım. kullanma derim ben.

bir hemşire arkadaşım da bana bıraktıktan sonra dahi 4-5 ay etkisinin vücutta kaldığını söylemişti.ona da kadın doğumcu söylemiş.
ben de ilk 4-5 ay kullandım bıraktım.düzenli kullnırsan kendini güvende hissediyorsun ama tabi vücudumuza neler yapıyor bilmiyoruz.

ben yasmin kullandım 1 sene gayet memnundum... dr. önermişti hatta bıraktığımda çok kızdı çocuk düşünmediğin halde neden bıraktın diye... d.k.hapı kadını gzelleştirir korur hastalıkları engeller kisti oluşumu olmaz,adeti düzenler,cildi bile gzellştirir en iyi korunma yöntemidir dedi... doğal yolla korunmaya karar verdk dedim güldü prezrvtif mi doğal o en kötüsü kauçuk olduğu için vajinanın dengesini bozuyo ve tahriş etme olasılığı yok yüksek dedi...

brc8 arkadasa katiliyorum gercekten cildi güzellestiriyor.Ben alti yil kadar kullandim.cildim bebek gibiydi.bebek istedigim icin iki yildir kullanmiyorum,tek tük bazen sivilcelerim cikiyor ,sinir oluyorum. ama bebegim olsa bile belki bundan sonra kullanamayacagim cünkü kan pihtilasma sorunum var,olmasaydi tekrar bu yöntemle korunurdum..

bi kaç kişiden duydum o hap adınıı hatta hemşire arkadaşımda onu önerdi ama kararsız kalıyorum iştee ilerdee gebe kalamama korkusu oluyoo içimdee ve eşimdedee.

önemli olan cilt güzelliği deilki benm içinn arkadaşlar bebek tek sorunum.. sen hap kullandıgın içinmi hamile kalamıosun pıhtılaşmada hapın bi etkisi olabilirmi cnm gecmiş olsun.. rabbim sana ve tüm isteyenlere hayrlı sağlıklı ewlatlar nasip eder inş..

bende 1.5 sene yasmin kullandım hiçbir sıkıntı olmadı bende tabiki hapı bırakınca hemen hamilelik olmaz hormonların kendini toparlamasıı için bir süre lazım zaten hapın prospektüsündede 6 aylık bir süre belirtiyor en geç 6 ayda gebelik görülmezse doktora başvurulmasını öneriyor.

merhaba arkadaşlar benden daha bilgililer ve tecrübeliler vardır eminim.. yeni ewlendim ve hapla korunmak istiyorum bu konuda bana bilgi verirseniz çok memnun olurum cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler..

Füsuncum merhaba,
Bu konu çok kafamı meşgul eden ve benim için çok önemli bir konuydu. Yaklaşık 2 ay kadar incelemediğim yöntem ve makale kalmadı. Burada isim vermek yasakmı tam bilmiyorum ama leyleklergetirdi.com isimli bir sitede korunmayla alakalı bildiğim yöntemlerin aslında çok az olduğunu ve daha bir çok yöntem olduğunu öğrendim. Uzun süreli hormon yöntemlerinden aletli korunmlara kadar hepsi vardı. Eğer fırsatın varsa bir incelemeni tavsiye ederim. Görüşmek üzere.

cocuk dusunmuyorsan bence hic riske girme ve hap kullan! bende kullaniyorum ve cokda memnunum..
benim adettim hep duzensiz olurdu onceleri ama hap sayesinde gunu gununde geliyo ve ayrica arkadassa katiliyorum yuzu gercekten guzellestiriyo bana herkes evlilik yaramis dediler birde ben cokkk zayiftim birazcik istahimi acti sanirim cunku kilo aldim ama memnunum simdiki kilomdan..

bir cok kisi hap kullanma sonra cocugun olmaz diyo ama ben buna pek inanmiyorum niye dersen kicasa anlatim benim annem 14 sene sonra hap kullandigi halde hamile kaldi yani bence bebek isi birazda kismet.. rabbim bize bebek kismet ederse ne yaparsak yapalim yinede olur ama vermicekse hersey bahane olur

tabiki önemli olan cilt güzelligi degil ama ek bir faydasi daha oldugunu söylemek istedimayrica adet düzensizligine ve adet agrisinada iyi geliyor ,doktorum adet agrim oldugu icin ve uzun zaman bebek düsünmedigim icin hapi kullanmami tavsiye etmisti.ben uzun süre hap kullandigim halde cevremdeki insanlar kalamazsin dedi,doktoruma söyledim kesinlikle yanlis bir inanis dedi zaten sende yada esinde kisirlik yok ise hamilelige hap engel degil dedi ,ve dedigi gibide oldu hapi biraktiktan sonra alti ayda normal yollardan korundum ve korunmayi biraktiktan sonrada hemen ücüncü ayda hamile kaldim.mol gebelikten dolayi kaybettim.daha sonra üc defa daha hamile kadim ama onlarda nasip degilmis onlarida baska sebeplerden dolayi kaybettim.yani benim hamile kalmamda bir sorun yok cok fazla beklemeden hemen hamile kalabiliyorum. ama kan pihtilasma sorunu yüzünden devami gelmiyor.kan pihtilasmasi ise genetik bir sorun.hematoloji doktorum bu haplarin kullanilmasinin riskli oldugunu söylüyor.damarda tromboza(tikanikliga)neden olabilir diyor.canim benim sende hangi korunma yöntemini uygun görüyorsan onunla korun.ama su an bebek istemiyorsan en güvenilir korunma yollarindan biri diye bilirim.

Son düzenleme:
Bencede hapla korunmak en güzeli. tabi bünye meselesi. başlamadan önce yumurtalara hormanlara baktırmakta fayda var. hatta erkekginde sperm kalıtesine falan baktırsa en iyisi. sonra dogum kontrol hapı kullandım kısır kaldım gibi bir sorun olmaz diyor tüm kadın dogumcular. çünkü yaşla beraber yumurta sperm kalıtesi azalabiliyormuş. ben yasmın kullanmıştım. öyle çok bir yan etkisini görmedim. 6 ay falan kullanım bırakmayı düşünüyordum prez. falan biraz ögrendikden sonra bırakarım dedimdi. ama pek sevemedim. pekde beceremedik kullanmayı. hapı bıraktıgımın 2 ayı hamıle kaldım. dogumdan sonrada hapa başlarım herhalde. önce bir kadın dogumcuya muayne olmakta fayda var..

hapla korunmak garanti bir yontem.. ama dr a gittiğmmizde hemen hap diyor.. ben evlenmeden önce sordum herkese akraba arkadaş vs kimse önermedi.. zaten sağlıklı olduğunu da düşünmüyorum 1 kilo yapıyor 2 hemen hamile kalamıyorsun 3. ilaç sonuçta kimyasal bir şey sağlıklı yöntemler varken neden vücuduma kimyasal alayım ki...( yada hormon)...

ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediğine katılıyorum kan pıhtılaşması olan kişiler doğum kontrol hapı kullanamazmış..

benim 1 düşüğüm oldu ve şu an kan pıhtılaşmasından şüpheleniyorum ki inşllah değildir... iyi ki de hap kullanmadım hiç diyorum...

evet çok haklısın doğum kontrol hapı ciildi bebek gibi yapıyor,göğüsleri taş gibi sert yapıyor ve şişiriyor,vajinayı koruyor belki yumurtalıklarıda,adeti düzenler,tüyleri inceltir ve hormonları dengeler ama bu + larının yanında psikolojiyide altüst eder denge denen bişi bırakmaz yatar kalkar ağlar hayata pozitif bakamazsın bu en büyük eksisi işte doğum kontrol haplarının ben şahsen bir daha mecbur kalmadıkca kullanmam bu haplardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…