yavruu atla gel bizim apartmana taşın bak yemek bile yaparım ayol pastalar börekler akşam balkonda oturma sefaları takma şekerim sen kendini bilmiyormusun.. ama herkeside kendin gibi sanma bu gözler tam senin tersinide gördüü.. muhatap olma gitsin
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim. Henüz sevgiliyiz eşimle ve farklı şehirlerdeyiz. Apartmanlarına üniversiteli kızlar taşınmış, "kızlar taşındı haberin olsun" diye imalı bir cümleyle başladı savaşımız. "Kızlar günaydın dedi, annem kızlara götüreyim diye yemek verdi, bizim apartmandaki kızlar da tayt giyiyor hiç beğenmiyorum" gibi güya beni kıskandırma amaçlı saçma sapan şeyler söyleyip durdu. En son bizim apartmana da erkek tıp öğrencileri taşınıp aynı şeyleri ben ona yapınca susmuştu
Yani demem o ki eşinden sizinle ilgili bir şeyler duyuyorsa da kıskanmış olabilir ama ben delicesine kıskansam dahi gidip kimseyle bu bağlamda konuşmaz hele sizden önce hayat kadını oturuyordu hiç diyemezdim. Çirkin bir insanmış
şaka bir yana çok önyargılı bir milletimiz var öğrencisiniz yardım edeceklerine tavırlar tripler kii velev ev arkadaşı dahi olsanız insanları tanımadan şu yargıdan nefret ediyorumm...Size komşum diyebilir miyiiimçok sağolun öyle yapıyorum mümkün mertebe :)
Siz kendi acinizdan bakiyosunuz ve haklisiniz.
Ama yaninda esi varken hic cekinmeden sanki sizin dediginiz gibi "yiyecekmis" gibi bakanlari napicaz.
Esini gormezden gelerek kendini gostermeye calisanlari napicaz.
Asil tasmayi onlara takmak lazim
herkes kendisinden mesul.
size biri bakıyorsa ya kalkar gidersiniz ya da taciz unsuru olabilecek seyler yapıyorsa şikayette bulunursunuz.
biri bakıyorsa ve rahatsız oluyorsa eşinizin yapması gereken bu olur,
ilişkinizde size söz veren şahıs 3.kişiler degil, eşinizdir.
bazen dışarıda sevgiliyle otururken tanıyormus da cıkaramamıs gibi uzuuun uzun bakan insanlar oluyor. önce birine benzetti herhalde diyip geciyoruz, devam ederse de rahatsız olup gidiyoruz.
kalkıp o kisi bizimle benzer giyinmiyor, vucudu daha güzel ya da sacları gür, sakallı veya daha kaslı diye tutup saclarından mı sürükleyelim?
düsüncenizdeki hata da burada baslıyor aslında. hic kimse tasma takılacak insan degildir.
üstelik güvensizlik üzerinden gerek karsı tarafa gerek direkt eşimize söyleyecegimiz en ufak bir uyarı bile hakaret etmekle eş degerdir.
esimiz dahi olsa bu sekilde baskı kurmaya hakkımız yok,
kendimize ve partnerimize güvenmiyorsak o ilişkiyi devam ettirmeyiz, bu kadar basit.
herkesin kaybetme korkusu kıskanclıgı vs asgari düzeyde olabilir, kendi icinde yaşıyorsa beni ilgilendirmez.
ancak nasıl ki paranoya halinde her saniye ölüm korkusuyla burun buruna gelmek ciddi bir psikolojik rahatsızlık olarak gorulecek ise benzer sekilde eşlerine perde actırmayan ve bakkala gondermeyenlerden tutun, kocişlerine apartmanda selam verdirmeyen kadınlara kadar hepsinin ciddi sorunları oldugunu düşünüyorum.
O degilde niye uzunnn uzunnn ders verme ihtiyaci hissettiniz kendinizde bilemedimherkes kendisinden mesul.
size biri bakıyorsa ya kalkar gidersiniz ya da taciz unsuru olabilecek seyler yapıyorsa şikayette bulunursunuz.
biri bakıyorsa ve rahatsız oluyorsa eşinizin yapması gereken bu olur,
ilişkinizde size söz veren şahıs 3.kişiler degil, eşinizdir.
bazen dışarıda sevgiliyle otururken tanıyormus da cıkaramamıs gibi uzuuun uzun bakan insanlar oluyor. önce birine benzetti herhalde diyip geciyoruz, devam ederse de rahatsız olup gidiyoruz.
kalkıp o kisi bizimle benzer giyinmiyor, vucudu daha güzel ya da sacları gür, sakallı veya daha kaslı diye tutup saclarından mı sürükleyelim?
düsüncenizdeki hata da burada baslıyor aslında. hic kimse tasma takılacak insan degildir.
üstelik güvensizlik üzerinden gerek karsı tarafa gerek direkt eşimize söyleyecegimiz en ufak bir uyarı bile hakaret etmekle eş degerdir.
esimiz dahi olsa bu sekilde baskı kurmaya hakkımız yok,
kendimize ve partnerimize güvenmiyorsak o ilişkiyi devam ettirmeyiz, bu kadar basit.
herkesin kaybetme korkusu kıskanclıgı vs asgari düzeyde olabilir, kendi icinde yaşıyorsa beni ilgilendirmez.
ancak nasıl ki paranoya halinde her saniye ölüm korkusuyla burun buruna gelmek ciddi bir psikolojik rahatsızlık olarak gorulecek ise benzer sekilde eşlerine perde actırmayan ve bakkala gondermeyenlerden tutun, kocişlerine apartmanda selam verdirmeyen kadınlara kadar hepsinin ciddi sorunları oldugunu düşünüyorum.
O degilde niye uzunnn uzunnn ders verme ihtiyaci hissettiniz kendinizde bilemedim
Bir defa yazdım, tekrar yazıyorum. Adamın eşi yanındayken sizi görmezden gelmesi, eşi yokken bir anda dünyanın en kibar erkeğine dönüşerek gülümseyip selam vermesi çok manidar.
Demek ki eşinin rahatsız olduğunu bile bile sürdürüyor bu hareketi. Bu tabi ki eşi ile kendi arasındaki sorundur, sizinle hiçbir ilgisi yok. Belki kadın aşırı hassastır/kıskançtır vesaire ama burada kadının haklı olduğu bir nokta varsa o da şu: Bu adam size gülümsemezse, selam vermezse düşüp ölmez. Sizinle hiçbir sosyal bağ kurma mecburiyetinde değil. İş arkadaşı değilsiniz, akrabası değilsiniz ki size selam vermemesi kabalık olsun.
Kısaca, ortada bir sorun var ve muhtemelen beyfendiden kaynaklanıyor.
Tek yapmanız gereken biraz empati kurup adamla selamlaşmayı bırakmak. Kadın da yakanızdan düşer. Onların ilişkisini, kıskançlıklarını, özgüvenlerini sorgulamak da burada kimseye düşmez. Çünkü ikisinin neler yaşadığını siz dahil hiçbirimiz bilmiyoruz.
Ayrıca bütün ilişkileri, bütün tepkileri bu örnek üzerinden genellemeyi bırakalım. "Evli bayanlar kocanızı saklayın biz koca yiyoruz" gibi ifadeler gerçekten itici.
Evli veya bir ilişkisi olan erkekleri bir nevi mücadele olarak görüp onlara yoğunlaşan kadınlar olduğu, bir kısmının ise evli-bekar hiç kafasına takmadan canının istediğine aşık olduğu bilinen bir gerçek. Siz bunlardan bir tanesi olmayabilirsiniz ama bu öylelerinin varlığını inkar eden genellemeler yapmak anlamına gelmemeli.
İnsanların deneyimleri sonucu geliştirdikleri hassasiyetlere saygılı olmanın kimseye zararı olmaz.
Cok haklısın canım maalesef toplumda yanlız yasayab bayab varsa potansiyel tehdıt oluyor hemen kocaları icin kocasına veya karısdan bir rahatsızlık gördügünden dolayı olmuyor geneşde bı durum kendini sevmeme güvenmeme den kaynaklanıyor aşırıya gitmiş cevabını cok güzel vermişsinizKızlar konuya giriyorum hemen.
Biz arkadaşımla yaşıyoruz. Yaşadığımız apartmanda bir komşuluk vs yok zaten aramıyoruzda okuldan eve evden okula bir tempodayız ama tabi apartmanın içinde karşılaştığımız herkeslede selamlaşırız iyi günler,iyi akşamlar şeklinde. Karşı dairemizde bir aile oturuyor. Orda oturan adam beni veya arkadaşımı her gördüğünde gayet kibar şekilde selam verir gülümser. Eşiyle beraber geçiyorlarsa asla suratımıza bakmaz. Buraya kadar tamam problem yok belki eşi rahatsız oluyodur diyerek kabul edilebilir. Ama eşi bu rahatsızlığı dışa vurmaya başladı. Önce bizi gözetlemeler, biz kapıdaysak o anda eşide çıkıyorsa sert sert bize bakmalar. Herneyse umursamadım evli barklı diyerek. Bugün patlak veren artık sabrımı taşıran şöyle bir olay geçti; Ben asansörden inerken kadında asansör bekliyomuş rastladık hiç huyu değildir durdurup sohbet etmek, nasılsın nasıl gidiyor bekarlık zor dimi falan diye muhabbet açtı. Bende normal bir şekilde yanıtladım. Aileniz problem etmiyor mu yalnız yaşamanızı falan dedi bende hayır babam kendisi bulup tuttu ayrıca güvenlik vs olduğundan gözleri arkada değil dedim. Kadının cevabı aynen şu " Orası öyle tabi ama alımlı güzel kızlarsınız apartmanda onca ailenin içinde yaşamanız aileniz için tehdit olmasada aileler için tehdit. Mesela ben evliyim ve siz benim karşımda oturuyosunuz ne bileyim ben kocamla üstünüz müsait değilken vs karşılasmayacağınızı" ve güldü çok masumane bir şeymiş gibi. Önce anlam vermeye çalıştım kaldım bir sonra arkasından bir cümle daha "Sizden öncede hayat kadını oturuyormuş orda bir yüzümüz gülmedi" Benim şalterlerin attığı yer tam olarak burası. Bende " Densizliğiniz özgüvensizliğinizle kapışır sizin gibilere çok fazla şey söylenir şizofren, hasta ruhlu, manyak türetilebilir bunlar ama bence hemen yukarı koşun çünkü kız arkadaşım çöpü çıkarıcaktı kocanız görüp tahrik olmadan yakalayın" dedim ve hızlıca gittim çünkü olayın bir tık ötesinde kadının saçlarını elimde görmek yüksek ihtimaldi. Arkamdan ne konuştu ne bir şey dedi.
Şimdi evet kadın kocasını kıskanıyor olabilir, babasının kızı değiliz bizde hoş ama bu verdiği tepki? Anlam veremedim. Yolda yürürken sevgilisini elinden alıcakmışım gibi bakışlar - ki hepimiz rastlarız bunlara az çok- Falan bunlar artık sıradanlaşmış saçmalıklar görmezden gelmek gerek. Ben aslında böyle genç kızları potansiyel tehlike olarak görenlere sesleniyorum; Yemin ederim koca yemiyoruz hanımlar.Onlara bu kadar güvensizseniz tasma takmak yerine doğaya salın. Ne kendinizi rezil edin ne de bizleri yorun.
İş arkadaşınıza selam vermemek anormaldir. Akrabanıza selam vermemek anormaldir. Arkadaşınıza selam vermek anormaldir. Eşinize selam vermemek anormaldir.İyi de anormal olan selam vermek değil vermemek...
Bir gülümsemeyi bile kıskanıyorsa insanlar burada aşırıya kaçan taraf kıskanan taraf.Adam muhtemelen eşinin böyle bir şeyi sorun edebileceğini gördüğü için onun yanında selam vermek istemiyor.Yoksa yalnızken selam vermesinde kötü niyet ya da bir yanlış yok bence.
Kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş.
Isteyen istediği kadar baksın. Tip olarak düşünemeyiz ne tipsiz adamlar güzel eşlerini aldatıyor onlara bakan da var yani. Önemli olan eşinizin bakmaması. O bakmıyorsa kim bakarsa baksın önemli değil. Bunu da eşinize yansıtmamanızı öneririm böyle ortamlarda dikkat etmeye başlar kim bakıyor diye. Bu tip algılar yüzünden aile binasından ev vermiyorlar malesef.
Konu sahibi iyi demişsin. Soğukkanlı davranmışsın bence başkası olsa daha kötü davranabilirdi. Tebrik ederim