- 24 Mart 2020
- 11
- 9
- 1
- 28
Hani herşey planlıdır da eksiksiz olacağını hissedersiniz ya benim doğum sürecim tam olarak öyle ilerliyordu. Düzenli yürüşüyüme çıkar beslenmeme dikkat eder ve sporuma kadar aksatmıyordum. Doktorumla sürelki iletişim halindeydim. Hamilelikte yaşadığım tek sıkıntı ise kabızlıktı. Doktorum da bu konuda normal doğum planlıyoruz sana lavman vericez bağırsaklarını güzelce boşaltırsın ve tamamen doğuma odaklanırsın diyerek beni telkin ediyordu. Gece sancılarım tutunca hastaneye geldik de 2 cm açılmam vardı doktorum normal doğum planlıyoruz aksi taktirde bişey olmazsa dedi ve aradan 6 saat geçti sadece 4 cm açıklığım vardı ve ben beklemek istedim çünkü çok korkuyordum sezaryen sonrası acılardan. Açıklığım son 5 cm ye ulaştığında güzel ilerleme kaydettik sonrası daha kolay olur dedi ve lavman yapmamız gerektiğini söyledi. Hemşire hanım bana yardımcı oldu fakat 20 dk boyunca tuvalete gittim geldim ve bir türlü rahatlayamadım. O sırada bende baş dönmesi başlayınca bebeğimin kalp atışlarının zayıfladığı anlaşıldı ve acil sezaryene alıyoruz dedi doktorum fakat spinal olacağını söyledi. Ben o anki heyecanla söylemeyi unuttum fakat hemşire hanım da hatırlatmayı unutmuş olmalı ki anestezi verildikten sonra ben belimin altını hissetmemeye başladım. Ve bunu söylediğimde bağırsaklarım çoktan harekete geçmişti kendime hakim olamıyordum doktorum ise olanları bir an önce kontrol altına almak istiyordu. Doğumhaneye ağlayarak girdiğimi hatırlıyorum sadece birde altıma poşet serdiklerini. O kadar utandım ki yer yarılsa da yerin dibine girseydim dedim. Fakat yine bişeyler ters gidiyordu ki anestezi uzmanı ilaç dozunu artıracağını söyledi doğumun yaklaşık 45 dk sürdü çok şükür bebeğim iyiydi fakat ben uyuşma süresini biraz geç atlattığım için uyuşukluk geçene kadar dinlenme odasına aldılar. Karmakarışık duygular içerisindeydim. Olanları bana göstermek istemeseler de yardımcı personel sürelki gelip altımı temizliyordu. Ve ben doğumumu hiç böyle hayal etmemiştim. Öyle bir travma oluştu ki rüyalarıma giriyor ve ikinci çocuğu asla düşünmüyorum lütfen yardım eder misiniz