• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar doğum kontrol hapını bıraktıktan ne kadar bir süre sonra hamile kaldınız

fatos_16

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
13
0
16
Afyon
:79: hanımlar öncelikle merhaba uzun zamandır siteyi takip ediyorum fakat yeni üye oldum.Ben belara doğum kontrol hapını kullandım yaklaşık 4 kutu kadar ve sonra bıraktım 9 aylık evliğim hapı bırakmamda evliliğimin 2. ayının sonuna denk geldi gebe kalmayı sizce ne kadar etkiler ve bu tarz hapları kullanıp sonra hamile kalanların yaklaşık süreleri nelerdir?Şimdiden cevaplarınız yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim...

Hemen yorumlayım canım 2 sene kullandım bıraktım ılk ay hamile kalmısım sımdı 2 cı gebelıgım ılk gebelıgımden sonra 5 sene kullandım bıraktım 3 ay hamıle kaldım sımdı 5 aylık hamıleyım allah sanada nasıp etsın ama planlamaya başladınmı beklemek zor 3 ay bıle bana sıkıntı verdı nıye kalmıyorum dıye ılk bıraktıgımda hemen o ay kalmıstım tam cocuk yapmaktan vazgecmıstım tekrar hapı ıcecektımkı bı baktım hamıleyım fazla dert etmezsen cabuk kalıyorsun:)

Çokl teşeşkür ederim benim endişem olmamasından değil aslında istediğimde ya olmazsa yani kendime zarar mı verdimm diye düşünüp kaygılanmaya başladım çünkü herşeyim normal bir kaç aydır da korunmuyorum acaba ilaç uzun vadede sıkıntı yaratır mı diye düşündüm ama verdiğiniz cevap gerçekten çok etkili oldu çok teşekkür ederim kaygılarımı giderdiğiniz için:)

canım, ben de 1 yıl yasmin kullandım.bıraktığımın 4.ayı hamile kaldım.ilk 3 ay regl tarihim gelmeden kedimi dinler burdaki erken gebelik belirtilerini okudum durdum;acaba bu ay olacak mı diye:) 4.ay alerji oldum;sinüzit filan derken hiç aklıma hamillik filan yoktu.ve sürpriz bir şekilde 4ayda Allahım hediye gönderdi bana:)İnşallah Rabbim sana da nasip eder.. genelde hapı bıraktıktan 1-6 ay arası diyorlar;)

canım çook teşekkür ederimde çok güzel şeyler söyledin bana sevindim çünkü çok tedirgin oldum birde hiç regl günlerimde düzensizlik olmazdı 2 aydır değişik birinde 10 gün geçti birinde 6 gün bakalım bu ay ne olacak birde 2 aydır çok sancılı olmaya başladı...

kimsenin yorumu yok mu :(

bende evlenmeden 1 ay önce başlamıştım doğum kontrol hapı kullanmaya. 9 ay kadar kullandım. bana hamile kalmayı düşündüğün zamandan 2-3 ay evvel bırak dediler bende haziranın 15 i gibi bıraktım çünkü eylül ayında istiyordum. Ancak 15 gün içinde hamile kalmışım:) beklediğimden erken oldu iyikide oldu. şu an 31 haftalık hamileyim. bir kız bebek bekliyorum.Herşey gönlünüzce olsun inşallah.

Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah benim adet düzenim şaştı ondan dolayı da pek saptayamıyorum bir ovulasyon testi alsam diyorum iyi olacak heralde.inşallah bende sizin gibi güzel haberler verebilirim size :))

çok sağol canım cevabın için bende güzel haberler yazmak için sabırsızlanıyorum allah yavrunu biran öncekucağınıza almanızı nasip etsin.Bu arada açtığım konuya cevap veren arkadaşlarımı da allah iki cihan da da mutlu mesut etsin inşallah:)

ALLAH kucağına almayı nasıp etsın cnm
bende hapı bıraktığım ıkıncı ayda hamıle kaldım hıç bukadar erken beklemıyordum. Rabbımın hedıyesı.... inş kucağımıza alırız :emir_bebek:

Ben de 2.5 yıl yazz24+4 adlı ilacı kullandım bu aralık ayında bıraktım gerekli tüm gebelik öncesi tahlilleri yaptırdım hepsi iyi çıktı. Ocak ayına kadar eşim korundu ocak 15 itibariyle de korunmayı bıraktık çocuk planlıyoruz :) Bakalım ne kadar sürede olacak umarım kullandırğım süre kadar sürmez.Bu ay ilk denememizdi heyecanla ayın 26 sını bekliyorum :)

Tatlım 1 yılı aşkın bi süre yasmin kullandım 2-3 ay sonra da hamile kaldım
Gerçi bünyeden bünyeye farklılık gösterebilir

Rabbim dileyen herkese yaşatsın inşallah.Öyle güzel ayarlandı ki yeni bir şehire taşınacağız alışmam çok kolay olacak

ya ben çok korktum ilk kez bu ocak ayında bebek planladık .Doğum kontrol ilacını kasım sonunda bırakmıştım Aralık 20 de adet görmüştüm Ocağında 22 sinde tekrar adet gördüm.Bugün ayın 26sı sancı çekiyorum ama hala adet olmadım kasıklarım iğneleniyor oturup kalkarken ilk denememizde çocuk olacağını hiç sanmıyorum acaba kist falan mı var bende.Araştırıyorum okuyup duruyorum 2-3 gün daha bekliycem olmazsa test yaptırcam Şu anda yapmaktan korkuyorum çünkü gebelik değilse kesin bir hastalık belirtisi çünkü 35 gün oldu adet görmeyeli ve ben jinekologa gitmekten nefret ediyorum :(

Bugün 28i hala regl olmadım 3 gün önce evde gebelik testi uygulamıştım negatif çıkmıştı.Yarın gidip kan testi yaptıracağım eğer hamile değilsem doğum kontrol haplarının adet düzenini bozduğunun ispatı olacağım.Ama bir çok insanın adeti daha düzenli olsun diye aldığı ilaçlar niye bırakıldığında düzensizlik yapar anlamıyorum .2.5 yıl korunmak için kullandım demek çok uzunmuş kullandığım süre

Ben polikistik over hastası olduğum için 6 sene kullandım, bıraktıktan sonra 2. Ay hamile kaldım. Ama kişiden kişiye değişiyor tabii

2 yıl yasmin kullandım oğlum 7 aylıktı pco hastası olduğumda. sonra 2 ay yasmini bıraktım düzenli adet olmayınca yazz 24+4 kullandım 3 ay. 25 kilo da verince doktorum iyi durumda olduğunu söyledi. şimdi folik asit ve e vitaminine başladık 16. günü adetin progestana da başlayacağız bakalım hayırlı haberler olur inşallah :)

Back