Bebek Beslenmesi hanimlar cok acil kati gidaya gececegim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bak benim abimin oglu 3 aylikken ayni benim kizim gibi gunde 2 saatte bir annesini emerdi .aksam 8 de yatardi annesi kendisi yatarken uykusunda emzirirdi sonra cocuk sabah 6 ya kadar uyurdu.halada öyle..normali bu aslinda iyi doyan cocuk 8 saate kadar bile uyuyor..internette cok baktim bu boyle aslinda..doktor artik gece uykusunda uyanmamali yada emzikle kandir dedi ama benimki kanmiyor uyanmasa bile mama istediigni seslerinden belli ediyor..

allah yardımcı olsun canım zor ıs bılıyorum tek basına cocouk buyutmek benımde kızım 12.ayın ıcınde gece oda sık uyanıyor devam sutu verıyorum sallıyorum ancak uyuyor baska sıkıntısı yoksa sen mamaya devam et zaten ılk ek gıdaya gecıste verecegın meyve suyu falan doyurucu olmaz mamasını verdıgınde emzıgını ver uyusun tekrar bu aylarda sık uyanması normal canım sıkıntı yapma kolay gelsın

peki size birsey soyleyim ..ben almanyadayim burda dogum yaptim kizim klinikte kaldi 10 gun.beni cagrirlardi beslemem icin.kac saatte br bilyiormusun 4 saatte bir..evet 4 saatte bir..orda herkes öyleydi..ben bazan kalkamazdim sütü sagip verirdim yada onlar mama verirlerdi.cocuga ne yaparsan oyle alisiyor..diger abimin kizlarida sizinki gibi kizi 3 yas nerdeyse hala gece kac kere kalkyior..tamamiyle alsikanlik.kücük abimin oglu gece guzek uyuyor ama uyutmalari sorun iki saatt piss piss sallamakla geciyor..ben oyle yapmadim yatag birakiyorum sacini oksuyorum öpyüorum canimm kizim diyorum odadan cikiyorum hemen uyuyor.dogdugundan beri böyle.annem hayran kalmisti :)

tamam tesekkür ederim..gercekten zor..ama bir okadar guzell buyusun anlatacagim herseyi..gercekten yalniz büyütüyorum babasi birsey yapamiyor..napalim :)

tatlım küçükmüşte senin bebeğin bende mama veriyorum hem anne sütü hem mama 4,5 aylıkken başladım bence 1 ay daha bekle. bide zaten o aylarda 2 saatte bir emiyor. benim kızımda 6 aylık şuanda geceleri 4 saatte bir kalkıyo. eskidende gece uykusu iyiydi ama gündüz hiç uyumazdı. 5 aydan sonra yemek saatini uzatmamızı söylemişti doktor. eğer mamanın tamamını bitiyorsa birdahaki sefere bir ölçek fazla yapmalısın ben hep öyle yaptım benim kızım şu anda hem beni emiyor hem mama hemde ek gıda. ama ek gıda artık öğün olduğu için önce emzirip sonra gıda veriyorum mama ara öğünlerde ve geceleri. şu anda 180 cc içiyor bazen daha az. değişiyor hep.

tabi sen bilirsinde 1 ay daha beklesen daha iyi olur. doktorun ne diyor ek gıdaya?

doktor yavas yavas gecebilirsin demisti..ama ben o zaman düsünmüyordum daha..eskilere bakarsan annelerimize yani 40 dolunca veriyorlarmis..annem zaten anlamyior bu kadar beklemeyi..
sen kendi sütünü veriyormussun benim yokki..kendi sütüm olsa cok vitamin alacak belki mama yetmiyor bence..mama hazirlarken bazan kafayi yiyo bagriyo sabirsizlaniyor.görende 3 gun ac biraktik sanir :)

bu çocuklar çok fena benim annem çay veriyormuş bize ben anne sütü içmemişim hiç mama veriyormuş. 5. aya kadar vermiş sonra ek gıdaya geçmiş. 4. aya kadar sindirim sistemi hazır olmuyor ek gıdalara. sonra bağırsak sorunları çıkabiliyor canım ondan bekliyoruz.

peki mamayı bitirdiğinde ne yapıyor?
mamanın hepsini içiyor mu?

hepsini iciyor,,bazan cok yoruluyor yavas yavas dinlene dinlene bazanda cok hizli..mamasi bittikten 10-15 dk sonra versen yine iciyor azda olsa..seviyor iste ..ilginc:)

4 saat maksimum , yeni dogan bebekler icin hemsireler 4 saatten fazla uyutma uyandir besle derler. o süre maksimum süre. cünkü yeni dogan bebekler cok uyur, ama ayni sey 3 aylik bir bebek icin gecerli degil benim oglum 2 saate bir emerdi ona bile zor dayanirdi bazende 1, bucuk saate bir emrirdim o da ebe 1, bucuk saatten daha az sürede emerse cok gazi olur rahatsiz olur demisti.

birde bebegin gaz problemi varsa sabaha kadar uyutmaz sizi cocuga bagli her cocukta farkldiir siz internete bakmayin cocuk bu, bunun cevre faktörü var genetik psikolojik birsürü faktörü var.

3 ay bence ek gida icin cok erken bebegin bagirsaklari böbreklerine verdiklerin agir gelebilir . doktorlar da birbirini tutmuyor bende almanyada yasiyorum bizimkisida 6 aya kadar emzir dedi .

bebeginin ihtiyacini en iyi yine sen bilirsin icine nasil siniyorsa onu yap.

evet emzirdigin zaman zaten 6 ay sonra diyorlar..su bile vermene gerek yok emzirdigin icin diyorlar ama ben emziremedim malesef.suda veriyorum yüzden.. simdilik kati gidalara gecmedik ama meyve suyu vermeye basladim yavas yavas yapacagim..
tesekkür ederim yorumunuz icin..yanlis birsey yapmak istemiyorum ama cocugum doymuyor hissindeyim o yuzden :)

ek gıdaya geçmeni doktor mu söyledi. 3.5 ay çok erken ek gıdaya geçmek için. daha sindirim sistemi hazr değil bebeğin.

mamayla doymuyorsa ek gıdayla hiç doymaz yani şimdilik çünkü sadece meyve suyu verebilirsin yoğurt için bile 5. ayı bekle dedi bana doktor 5 ay bitince başladım ben yoğurta. asıl doyurucu olan mama doyuyordur bence yani doymadığını hissediyosan mamayı arttır 100 değilde 120 ver mesela ben geceleri yatmadan mama veriyorum uzun uyusun diye ki öyle oluyor mama yiyince uzun süre tok tuttuğu için uyuyor. benimde sütüm az doymadığı için bir an önce ek gıdaya geçmek istemiştim biberonla mama vermek istememiştim emmeyi bırakmasın diye ama en azından 4 aylık olsunda öyle başla istersen.

yoruluyor o zamanda cenesi fazla icemyiorki.bende denedim fazla icsin yok..meyve suyuna basladim bugun zaten bakalim.

o kadarcık bebişe ek gıda verme bence canım.bana doktor ver deseydi bile ben vermezdim.bebeğin bağırsaklarına ağır gelebilir.sonradan çok sıkıntı çekersin..ne kadar içiyorsa o kdar mama ver.mamalar onların bağırsaklarına uygun hazırlanmış gıdalar.fakat diğer verdiklerin öyle değil.kabız yada ishal yapma riski çok yüksek.ben cesaret edemezdim vermeye.en azından 1 ay daha bekle derim...

zaten daha gecmedim meyve suyu veriyorum su an bebekler icin olanlardan..4. ayi bitsin öyle gececegim artik katilara :)

zaten daha gecmedim meyve suyu veriyorum su an bebekler icin olanlardan..4. ayi bitsin öyle gececegim artik katilara :)

canım benim oğlumda hem mama hem anne sütü aldı ilk dört buçuk ay.sonra süt gittineyse şöyle özetliyim..daha 40 günlükken bile 3 saatte bir 90cc mama ve 90cc anne sütü içerdi..sonra 120cc mama içmeye başladı iki buçuk aylıkken aynı miktardada anne sütü..bende çok yiyo sanıyordum ama öyle değilmiş.hatta ben 150 cc yapardım o 120 yer bırakırdı.yani belki doymaz diye hep 30 cc fazla yaptım.bebeğin çok yemiyor normal yani.güle güle büyüt..

tesekkür ederim simdi iki saatte bir iciyiroum mama 120 cc iciyor birakmiyor.gecede aynen..meyve suyu veriyorum azara azar..sevdi. bakalim:)

tesekkür ederim simdi iki saatte bir iciyiroum mama 120 cc iciyor birakmiyor.gecede aynen..meyve suyu veriyorum azara azar..sevdi. bakalim:)

en iyisini yapıyorsun canım.doyacağı kadar ver.vücudundaki eksiği kapatana kadar çok iştahlı içecektir..yani ihtiyacı olan vitamini.bu arada sana tekrar tavsiyem meyve suyu verme illaki vericem diyosan en fazla beş çay kaşığı ver..beklersen bi zarar görmezsin emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…