tatlım ilk önce mama veremelisin. çünkü alışması lazım doyması değil. meyva suyunada bir kaç kaşıkla başlamalısın arttıra arttıra gideceksin. 1 çay bardağı olana kadar. meyva suyuna alıştıktan sonra püreye geçebilirsin. ben böyle yapmıştım.
3 bucuk aylik..
ben kızıma 5 aya kadar katı gıdaya geçmemiştim ama anne sütü alıyordu 15 aylık halada alıyo ama sen doymadığını düşünüyorsan bi dr a danışacak vermeye başlayabilirsin 3.5 ay bana küçük geldi biraz.vermek istiyorsanda hazırlardan değil evde hazırlayıp vermeni öneririm meyve suyunu ve püresini daha sağlıklı olur katkı maddesiz.
canım bebeğin daha çok küçük ek gıda için erken
sen de bilirsin ki ek gıdaya 6 aydan önce geçilmemesi gerekir
seni hiç mi emmedi yoksa sütün mü yetersiz onu anlayamadım
aklına takılan olursa yaz fırsat buldukça cevaplarım canım
kaç yaşındasın annen yada k.v falan yok mu sorabileceğin:44:
anne sütü ile beslenmedi hazir mama icti ilk gunden beri..artik doymuyor aptamil 1 aldim yinede doymuyor..doktor yavas yavas gecersin demisti ama sormamistim ben dun gece ani karra verdim.iki saatte bir kalkti yine guzelde icti mama az azda degil ama doymuyor belli..evde hazirlamadim organik olanlardan aldim hem meyve sularindan aldim hem pürelerden hepsi organik..
31 yasindayim burda kimsem yok yurt disindayim..sütüm geldi ama yetmedi hep mama icti sonradan tamamen gitti zatenn..
oncelıkle bısey soracagım doymadgını nerden anladın?
bırde kac ml yapıyorsun mamasını?
hımm anladım canım o zaman şöyle söyliyeyim
katı gıdaya ilk geçiş meyve suyu ve yoğurtla başlanıyo
ben 5,5 aylıkken başlamıştım ilk etapta elma verme kabız yapar
çünkü ben de elma vermiştim kabız oldu dr aradım
armut ver dedi aklında bulunsun
hazır gıda değilde kendin yapsan daha iyi olur metal vitamini öldürdüğü
için cam rendede rendeleyip ince bir beze yada tülbente koyup suyunu o şekilde
çıkarırsan meyvenin de vitamini kaybolmamış olur
ayrıca ek gıdaya ilk gçişte verilecek besinlerin tek çeşit halinde ve 2-3 tatlı kaşığı şeklinde
verilmesi gerekiyo ki eğer bi alerji durumu söz konusu olursa hangi gıdadan olduğu anlaşılabilsin diye
ve ilk başladığın gıdayı verdiğinde 3 gün başka bir gıda verme ki alerji gibi bi durum olursa çok rahat
anlayabilesin eğer karışık beslersen anlaman çok zor olur canım yani 3 gün arayla yeni tatlar vermelisin
cok sIk isityor iki saatte bir yada geceleri saat basi istiyor..100 cc iciyor su an her ictiginde..
cok sIk isityor iki saatte bir yada geceleri saat basi istiyor..100 cc iciyor su an her ictiginde..
iki saatte bir 100 cc mama çok gibi geldi bana
eğer kilo alımı iyi ise her istediğinde verme derim ben
çünkü o zaman bebeklerde doyum hissi gelişmiyormuş
acıktığı için değil alıştığı için mama istiyormuş
doktorun ne diyo bu konuda konuştunuz mu hiç
bebekler doydugunu anlamazmıs canım merak etme doymuyor dıye dusunme ıstedıgı kadar organık olsun ama verme bence suan sana tavsıyem bıraz daha bekle bır ay daha osure ıcınde mamaya devam et olmadı mama degıstır mesela sm a dıye mama var ıstersen bırde onu dene yok dıyosan aptamıle tek devam et
doktor 120 ye kadar icebilir demekki doymuyor sIk istiyor dedi o yuzden aptamil 1 e gectik ama durum ayni..gece uykusu önemli bu ayda gece uyanmadan 5 saat uyumasi lazm dedi doymadigi icin uyaniyor dedi.oysa uykusunda bile sut veriyorum ben kendim yatarken..kilo alimi normal .kizim benim gibi belki bende cok sIk yerim az yerim.ne bilim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?