Hanımlar aciil..imamhatipmi düz ortaokulmu sızcee

pembe dusler

Guru
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
1.039
360
Hanımlar oğlum 4 e gıdıyor..ögretmen kagıt dagıtmıs ilerkı sınıf ıcın secmelı ders secılecek ve ortaokulmu imamhatıpmı secmek gerekıyo.bız tam karar vermemiştık..napıcagımızı sasırdık..her kafadan bı ses.kımı dıyo ımamhatıp agır yollama.kımı dıyor alakası yok sadrce duz ortaokuldan 2 ders fazla yıne aynı yoksa..kımı dıyoo yaramaz cocuklar ıslah olsun dıye ımamhatıpe gonderılıyo.çok yaramazlar var..sız naptınız benım gıbı olanlar yada deneyımlıler fıkır verın bana..

Öğretmen olarak tavsiyem normal bir ortaokula göndermeniz. Genelde haylaz öğrenciler imam Hatiplere yönlendiriliyor gözlemlediğim kadarıyla.

Bana bu konu kapanır gibi geliyor ama neyse fikrimi baştan söyleyim

Yaramaz çocuk ıslah edilsin diye imamhatipe yollanmaz!
Ailenin hayat fikri nasılsa çocuğunda tercihi göz önünde bulundurarak ona göre gönderilir okula .

Ben imamhatip okudum kızımında imamhatip okuyup o zihniyette yetişmesini isterim şimdi önü de açıldı İmamhatiplerin. Ama o zamana kadar ne olur , çocuğun fikri ne yönde olur bilemem çok uzun zaman var

Eskiden sizin düşündüğünüz gibiydi. Maalesef artık çok farklı. Çocuk biraz haylazsa 4. sınıfta aileyi imam hatip için ikna etmeye çalışıyorlar artık. Şahit oldum.

Ben de 2 tane imamhatip ortaokulunda çalıştım.3 tane de ortaokulda.Gerçekten imamhatipin bikaç ders fazlası var.Öğretmen ayni öğretmen müfredat aynı müfredat.İmamhatipte de çok başarılı olan çocuklar var.

yalnız şunu farkettim göndereceğiniz imam hatipteki alt yapıyı iyi analiz etmeniz lazım.Bir tane çalıştığım okulun çocukları çoğunlukla köylerden gelen ve temellerinde sıkıntı olan çocuklardı.Verilmesi gereken şeyleri alamadıkları için ortadan gitmek zorund kaldığım,rakipleri nerde bu çocuklar nerde dediğim çok oldu.

Her okulda haylaz çocuklar var.Bazı canavarların da sırf düzelsin diye imamhatipe gönderildiğine de şahidim.

En güzel kararı vermeniz dileğiyle

imam hatip ortaokulunda çalıştım, gayet de iyiydiler. düz ortaokula göre daha az yordular beni. eğer Kur'an, siyer, hadis öğrensin diyorsanız imam hatibe gönderin derim. yok istemiyorum derseniz zaten düz ortaokul mantıklı

Eskiden sizin düşündüğünüz gibiydi. Maalesef artık çok farklı. Çocuk biraz haylazsa 4. sınıfta aileyi imam hatip için ikna etmeye çalışıyorlar artık. Şahit oldum.
Ben mezun olalı seneler oluyor güncel durumun böyle olduğunu bilmiyordum gerçekten çok üzücü öyleyse bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…