Hani savaş çıkıyordu (şaka)

TeslaninOsilatoru

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2015
1.527
3.486
Eyvah savaş çıkıyor altın fırlayacak diye 300tl den altın aldım 190 grama yakın şuan 290a düştü bir günde. İki bin lira zarardayım. Tavsiyeye ihtiyacım var. Ne kadar az zarar okadar iyi diyerek bozdurmalımıyım. Yoksa 300ün üzerine çıkmasını beklemelimiyim. Daha önce de böyle yüksek bir fiyattan almıştım aylarca düştü durdu. Sonra çıktı biraz

Eyvah savaş çıkıyor altın fırlayacak diye 300tl den altın aldım 190 grama yakın şuan 290a düştü bir günde. İki bin lira zarardayım. Tavsiyeye ihtiyacım var. Ne kadar az zarar okadar iyi diyerek bozdurmalımıyım. Yoksa 300ün üzerine çıkmasını beklemelimiyim. Daha önce de böyle yüksek bir fiyattan almıştım aylarca düştü durdu. Sonra çıktı biraz
Panik hata yaptirir, benim de altinim var, ortalamasina bakinca kârdayim, bozdurmayi dusunmem...

bozdurmadığın sürece zararda değilsin ki
altın orta ve uzun vadede kazandırır
altın yatırımcısı olmanın ilk kuralı sabırdır :kahve: Tabiki ytd

altını unutmak için almanız lazım böyle aldım 2 günde düştü veya yükseldi hiç bi şey ifade etmiyor
bu şekilde 2 günde ne kazanç olur ne kayıp
seneye yayarsanız zaten kazandığınızı göreceksiniz
gidip 10 20 tlye düşcek hali yok nihayetinde
rahatlayın ve unutun parayı

Altın suan zirvsini yaşıyor savaş muhhabeti olduğunda altın almak hiç mantıklı değil çünkü en yüksek düzeyde olur altın savaş sever.. şuan altından kazananlar geçen yıllardan birikim yapanlar... Bu seviyede kalmaz gundem durulsun oda düşer bir nebzede olsa. Ama zaten hemen zarar ettim diye düşünmeyin altın uzun vade yatırımıdir yatırıp unutucaksiniz sene sonuna doğru baya bir karınız olur . Bizim 3 yıldır var ve şuan 2ye 3e katladı karımiz bozdurmayin sakın, panik size kaybettirir panik yapmayın

Aldin unut gec
Sakın bozdurayim deme.
Aldigin fiyatın da ustune cikacak nasil olsa.
Ha 3 gun sonra ha 6 ay ha 1 yil
Illaki çıkacak
Geldigi yeri unutmaz

altını unutmak için almanız lazım böyle aldım 2 günde düştü veya yükseldi hiç bi şey ifade etmiyor
bu şekilde 2 günde ne kazanç olur ne kayıp
seneye yayarsanız zaten kazandığınızı göreceksiniz
gidip 10 20 tlye düşcek hali yok nihayetinde
rahatlayın ve unutun parayı
Aslında iki günde kazanç saglamıstım. Yine 300den alıp 305e bozdurma talimatı vermiştim altın hesabımdan. Gece bozdurmuş. Bin liraya yakın kar etmiştim bir günde. Ertesi gün yine 300e aldım tabi çekirge 1 sıçrar misali fena tökezledim

bozdurmadığın sürece zararda değilsin ki
altın orta ve uzun vadede kazandırır
altın yatırımcısı olmanın ilk kuralı sabırdır :kahve: Tabiki ytd
Bi de ben bu işten pek anlamıyorum sanırım. Al sat yaparken aldığım gramlar eriyor örneğin 275ten aldım 280e sattım kardayım dedim sonra 280den tekrar 275e düşmüyor 278 oluyor diyelim e oyle alıyorum sonra sene sonunda diyorum benim en basta su kadar altınım vardı 5 gramını eritmişim para olarak arttırıyorum ama gram olarak eriyor uzun vadede. Bunu sürekli yapanlar varsa gram altınlarını nasıl koruyarak kara geçiyor acaba

Bi de ben bu işten pek anlamıyorum sanırım. Al sat yaparken aldığım gramlar eriyor örneğin 275ten aldım 280e sattım kardayım dedim sonra 280den tekrar 275e düşmüyor 278 oluyor diyelim e oyle alıyorum sonra sene sonunda diyorum benim en basta su kadar altınım vardı 5 gramını eritmişim para olarak arttırıyorum ama gram olarak eriyor uzun vadede. Bunu sürekli yapanlar varsa gram altınlarını nasıl koruyarak kara geçiyor acaba
ben pek al sat yapmam altında
çok iyi takip etmek gerekiyor, analiz edip birkaç aylık grafikleri iyi okumak, piyasayı koklamak ve gündemi, haber akışlarını çok iyi dinlemek ve öngörülü olmak lazım
bu da iyi bir tecrübe ile oluyor
al sat yaparken mantık TL olarak kar etmek değil, elindeki grami arttırmak
yoksa kar ediyorum derken zarar ediyorsunuz

Al sat yapmak bir kaç kez kazandırır. Sonra elinizde avucunuzda ne varsa silip süpürür.
eğer çok çok iyi analiz yapamıyor, gündemi takip etmiyorsanız ki bu sadece savaş değil, günlük veriler açıklamalar vs. Kaybedersiniz. Kazanabilmeniz ancak çok sert hareket yapacak günlere doğru pozisyonda girebilmekten geçiyor. Bunu da 30-40 senedir bu işin içindeyim diyen insanlar bile yapamıyor. O yüzden naçizane fikrim altın alın unutun, al sat eritir bizim gibi birikim yapmaya çalışan insanları.

X