• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi hani 3 4 ayda geçecekti gaz sancıları

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sedefurkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
68
0
36
39
İstanbul
bebeğim doğduğundan beri 3 ay sabredeyim sonra rahatlarım diyodum şu gaz sancılarından. şimdi o kadar yoğun deil belki ama ara ara özellikle geceleri gaz sancımız oluyor. sancı uykusundan uyandırıyor yavrumu sonra uyutmakta güçlük çekiyorum. sık sık emziriyorum ondanmı acaba bazen 3 4 saat geçiyor bazende saat başı emmek istiyor nedeni bu olabilirmi. bu arada 7 aylığız 3 aydan sonra gazını çıkarmıyorum kocaman adam oldu artık kendisi çıkarsın dimi. ayrıca çokda hareketsiz daha dönmüyor bile.

bebeğim doğduğundan beri 3 ay sabredeyim sonra rahatlarım diyodum şu gaz sancılarından. şimdi o kadar yoğun deil belki ama ara ara özellikle geceleri gaz sancımız oluyor. sancı uykusundan uyandırıyor yavrumu sonra uyutmakta güçlük çekiyorum. sık sık emziriyorum ondanmı acaba bazen 3 4 saat geçiyor bazende saat başı emmek istiyor nedeni bu olabilirmi. bu arada 7 aylığız 3 aydan sonra gazını çıkarmıyorum kocaman adam oldu artık kendisi çıkarsın dimi. ayrıca çokda hareketsiz daha dönmüyor bile.

aynı durum bizde de var canım benim bebeğim 5 buçuk aylık o doğru düzgün uyumuyor. uykusunda birden bağırrarak ve kıvranarak uyanıyor ben de sık sık emziriyorum geceleri çok zor oluyor tabi. doktor gaz için metsil damla verdi onu kullanıyorum bir haftadır biraz faydası oldu...

bizim de doğumdan itibaren 3. ayda da devam eden şiddetli gaz sancılarımız vardı, bir gün kakada kan gördük ve inek sütü alerjisinin tüm bunların sorumlusu olduğu anlaşıldı. oğlum sadece anne sütü alıyor ama benim tükettiğim süt ve süt ürünleri oğlumda alerjiye sebep oluyormuş, ben bunları tüketmeyince ağlamalarımız ve sancılarımız bitti. şimdi 4 aylık. geçen hafta 3 gün arka arkaya ağladı, hemen yediklerimi gözden geçirme gereği duydum bişey kaçırdım mı diye...

Bizde 4 aydan sonra gaz sancısı başladı... Emerken hava yutuyor ondan galiba diyorum... 5 dk emiyor sancılar başlıyor... birde 6-7 günde bir kaka yapmaya başladık... iyiye gideceğine herşey kötüye gidiyor... meme uçlarım bile hala yaraaaa....offffff

Bizde 4 aydan sonra gaz sancısı başladı... Emerken hava yutuyor ondan galiba diyorum... 5 dk emiyor sancılar başlıyor... birde 6-7 günde bir kaka yapmaya başladık... iyiye gideceğine herşey kötüye gidiyor... meme uçlarım bile hala yaraaaa....offffff

canım 6 7 günde bir kaka yapması normal değil..5.günden sonrası sakıncalı bence bir doktora götür.aynı sıkıntıyı bizde yaşadık 6 7 gün geçiyodu kakasını yapmıyordu zeytinyağ veriyordum sıcak suya oturtuyordum yapmıyordu do1ktoa götürdüm osmolak adında bir şurup verdi alışkanlık yapmasından korktum ama doktor çok masum bir ilaç asla alışkanlık yapmaz dedi normale dönene kadar vermeye devam et dedi.normale dönmesi nerdeyse 2 veya 3 ayı buldu şimdi allaha şükür yapıyor.kakasını yapamamak ne kadar çok sıkıntı veriyordur yavrucağa..bir an önce düzelir umarım..

bebeğim 2 aylıkken gaz sancısından gittik doktora evet banada metsili verdi bir kez kullandım sonra ondan bile pişman oldum ne gerek vardı ilaca, bu günler elbet geçecekti. ilaç kullanmak bağışıklık yapabilir ya da yan etkileri olabilir diye attım kenara metsili. kendi kendine gazını çıkarmalı diye düşündüm ya da bitkisel ürünler kullanmalıyım diye düşündüm. rezene aldım ben içtim faydası olmadı bebeğime verecektim ama önce araştırayım dedim. nette bi yerde okudum rezene bebeklerde ağır hasarlara yol açabilirmiş korktum ondanda vazgeçtim kendi haline bıraktım bebişimi.

bebeğim 2 aylıkken gaz sancısından gittik doktora evet banada metsili verdi bir kez kullandım sonra ondan bile pişman oldum ne gerek vardı ilaca, bu günler elbet geçecekti. ilaç kullanmak bağışıklık yapabilir ya da yan etkileri olabilir diye attım kenara metsili. kendi kendine gazını çıkarmalı diye düşündüm ya da bitkisel ürünler kullanmalıyım diye düşündüm. rezene aldım ben içtim faydası olmadı bebeğime verecektim ama önce araştırayım dedim. nette bi yerde okudum rezene bebeklerde ağır hasarlara yol açabilirmiş korktum ondanda vazgeçtim kendi haline bıraktım bebişimi.
canım benim hareketsiz olduğundan bahsetmişsin zaten 3 aydan sonra gaz probleminin bitmesinin en temel nedeni artık daha da hareketlenip bağırsaklarını kendilerinin harekete geçirmeleri.senin biraz daha ona yardım etmen lazım hareket devam ettir.her çocuk aynı olmuyor

canım 6 7 günde bir kaka yapması normal değil..5.günden sonrası sakıncalı bence bir doktora götür.aynı sıkıntıyı bizde yaşadık 6 7 gün geçiyodu kakasını yapmıyordu zeytinyağ veriyordum sıcak suya oturtuyordum yapmıyordu do1ktoa götürdüm osmolak adında bir şurup verdi alışkanlık yapmasından korktum ama doktor çok masum bir ilaç asla alışkanlık yapmaz dedi normale dönene kadar vermeye devam et dedi.normale dönmesi nerdeyse 2 veya 3 ayı buldu şimdi allaha şükür yapıyor.kakasını yapamamak ne kadar çok sıkıntı veriyordur yavrucağa..bir an önce düzelir umarım..

doktora sordum normal dedi... Anne sütü aldığı için sakıncalı bakmıyorlar... iki gündür de günde iki üç yapıyor.. pişik oldu şaştım kaldım...

benim bebeğimde yeni 3. ayını bitirecek kızlarrr size kendi uyguladığım tek çözümü öneriyorum bir çok yerde duymuşsunuzdur rezene çayı hazır sallama çay gibi olanlarından bir çay bardağı sıcak suya bitane atıyodum bebeğimin küçük suluğuna ağzına kadar koyuyodum ve onun yarısını sabah yarısınıda akşam 8 gibi veriyodum hiç gaz problemi olmuyodu sırtına bir yada iki pıt pıt vurmayla çıkarıyodu artık alıştı kendi gazını kendi çıkarıyor hiç uğraşmıyorum popomuz zaten hiç durmuyo pıtır pıtır gidiyo:52: suluğuna doldurduktan sonra arta kalanıda siz için süt yapıyor ilk bir ay bende çok sıkıntı çektim ama rezene kesin çözüm oldu Allah hepinizin yardımcısı olsun bence deneyin :34:

benim bebeğimde yeni 3. ayını bitirecek kızlarrr size kendi uyguladığım tek çözümü öneriyorum bir çok yerde duymuşsunuzdur rezene çayı hazır sallama çay gibi olanlarından bir çay bardağı sıcak suya bitane atıyodum bebeğimin küçük suluğuna ağzına kadar koyuyodum ve onun yarısını sabah yarısınıda akşam 8 gibi veriyodum hiç gaz problemi olmuyodu sırtına bir yada iki pıt pıt vurmayla çıkarıyodu artık alıştı kendi gazını kendi çıkarıyor hiç uğraşmıyorum popomuz zaten hiç durmuyo pıtır pıtır gidiyo:52: suluğuna doldurduktan sonra arta kalanıda siz için süt yapıyor ilk bir ay bende çok sıkıntı çektim ama rezene kesin çözüm oldu Allah hepinizin yardımcısı olsun bence deneyin :34:

kız çocukları daha kolay gazını çıkarıyor diye duymuştum

Merhaba,

gaz sorununu bende oğlumda 6.ayına kadar yaşadım maalesef,
gerçekten hem bebekler hemde biz anneler için çok zor bi durum.

Çözümüne gelincede, ben hiç ilaç yada rezene çayı falan denemedim.

Sana nacizane tavsiyem;
gaz sancısı olduğunda sıcak su torbasını(küçük bebekler için olanlardan) ayaklarının altına koy ve karnınada temiz bir havluyu ütüleyip sıcak sıcak koy ve bi yandanda saat yönünde masaj yap bebeğine.
ben böyle rahat ettiriyordum oğlumu.gecenin bi yarısı ve misafirlikte ütüleyip koyduğumu bilirim.

İnşallah senin bebeğinde rahatlar...:80:

cok sukur benimkilerde gaz diye birsey kalmadi 3ayina kadar cok cektik ama 3.ayi bitirir bitirmez sancida gitti sasirdim valla gazi oldugu zamalarda zinco veriyordum cokta faydasini gordum kabizligada iyi geliyor bitkisel bir surup allah kolaylik versin

Benimde kızım var 8,5 aylık. üçüncü ayda kesildi gaz sancıları. Ama bayaı uğraştık.
Ben rezene çayında buldum çareyi. Aktardan alınan tane rezene.yalnız günde 100 cc verilebilir. çayı yapınca 2 saat içinde tüketmek gerekiyor.bol bol aşağıdan gaz çıkarıyor bebek ve rahatlatıyor.

bize doktorumuz nurse harweys önerdi. ssk karşılamıyo. tamamen bitkisel bebeğe verdiğin anda rahatlıyo. içinde dereotu ve kimyon var başka bişey yok. fiyatı 15tl tavsiye ederim

Back