• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisinin yarası daha derin.......

bir savaşa düşmeyelim ve bir taraf olmayalım canlara kıymak için,

bu kadar zormu varolanı paylaşarak, yaşamak hiçbir millet birbirinden üstün olmadan eşit, hiçbir ülke biribirinden üstün olmadan,

güç kuvvet bu kadar önemli, hep gardını alarak mı yaşıyacak devletler,
milletler

bu savaşı icat edene......

bittim.

sağol lereenim.

bir insanın gozunu hırs buruyunce boyle savaslar cıkıyor meydana bıraz olsun gozlerının onundekı perdeyı aralayıp bakmayı deneseler boyle savaslar ve katlıamlar belkıde hıc yasanmıyacak leerenim çok etkilendim emegıne saglık

Yaralar derin izlerle kalır içimizde lereenim, söze gerek yok, acıyı yaşayan bilir.

şu güne gelince ne değiştiki kim ders aldı bakarak o fotoğrafa kim dur dedi savaşa bunu yapanlar hala devam ediyor masumların canını yakmaya çocukların o korku dolu gözlerine hangi yürek dayanır bunlar kalpsiz insanlıktan çıkmış yaratıklar olarak hala dünyada boy gösteriyolar ne yazık.
teşekkürler lerenim.

Lereenim durup durup öyle bir yazı yazıyorsun ki beni hücrelerime varana kadar titretiyorsun.Eline sağlık.

kimbilir hangisinin yarası daha derin,ben bile şu fotoğrafı görünce bu kadar içim acıyorsa,yaşayanların acılarını tahmin edemiyorum.nedir paylaşamadığımız,koca bir toprak parçası üzerinde yaşayıp,ölüp gidicez,neden yüzyıllardır bunca acı ,yıkım,ölüm...bu çocukların yapayanlız kaçışı hiç mi etkilemez bu savaşları çıkaranları...

biz ne kadar şanlı olduğumuzu biliyormuyuz acaba,ben kızım aman bi yüksek ses duyup korkmasın,bir tartışmaya şahit olup psikolojisi bozulmasın diye uğraşırken...bu yavruların annecikleri ne yapsın,savaşın ortasında nasıl korursun çocuğunu acaba,allahım ne kadar acı.sen yardımcıları ol....

çok Bi Yorum Yapamaycağim Ama Gerçekten Ne Kadar Derin Bi Yara Bu.artik Neler Görüyoruz.üç Dünyada Neler Yaşiyoruz.rabbim Herkesin Yardimcisi Olsun...

tüylerim diken diken oldu:çok üzgünüm:
hangisinin yarası daha derin bilinmez ama rabbim bu tür acıları yaşatmasın dünyadaki hiçkimseye
gerçekten çok etkilendim:çok üzgünüm:
sevgilera.s.

o kadar etkilendimki anlatamam.bu paylasımın için cok sagol.ikisinin yarasıda muhtemelen aynıdır.

Cok Uzuldum Okuduklarima Inanamadim. Insanlar : Insanlar Yuzunden Neler Yasiyorlar Yaa. Cocuklarin Haline Bir Bakin, Hicbir Cocuk Boyle Yasami Haketmiyor Ama Malesef Yasiyorlar. Bitti

Kızın ve pilotun yarasına benim içimin sızlamasıda eklendi.Arkadaşım savaş,şiddet çok kötü.Ne diyebiliriz aradan geçen yıllar bile acıları dindiremez.

her gördüğümde içimi cız latan bir kare...............insan olmak............insan olmak bumudur.........................

pilotun yarası daha derinÇok üzgünüm çoookyeryüzündeki hiç bir acı,azap; vicdan azabına benzemez diye düşünüyorum:çok üzgünüm:
çok güzel br konuya değinmişsin lereenim,teşekkür ederima.s

Felsefesi, iyilik olan bir sınav yaşam.
Önümüze kötülükten öyle kalın duvarlar örülmüş ki, gerisindeki iyilik kamufle edilmiş.
Bu duvarları yıktığımızda,rüzgarın yönü barıştan yana değişebilecek.Dünya daha yaşanası bir yer haline gelecek.

ne için tüm bu olanlar... bir avuç toprak mı paylaşamadığımız...
vatanım dediğiniz yeriniz yurdunuz var neden bu hırs bu öfke... nedir bu sömürü duygusuzluk..
yetmiyormu elinizdekiler aldıkalrınız, yaptıklarınız, yaşattıklarınız yetmiyor mu?
neden daha fazlasını almak isterken acı veriyorsunuz... bu doymak bilmeyen nefsiniz ne zaman duracak..
bu hırsınız neden yardım için, iyilik için, şevkat için değil?

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır parlayacak!
O benimdir, o benim milletimindir ancak!

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celâl?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal.
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın,
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.

Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım.
Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım;
Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım!

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl;
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet,
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!

gerçekten uzun zamandır okuduğum en iyi mesajdı,,gözlerim dolduuu :( tüm içtenliğimle kucak dolusu tebriklerimi sunuyorum yazıyı gönderene :)

Larenim barış için ,görev birazda biz annelere düşmüyormu.Savaş kararı alanlar da aldıranlarda bir zamanlar bebekti.Bebekler büyürken anneleri ve babaları tarafından sevgiyle, yürekleri yaralanmadan büyütülürlerse,onlarda büyüdüklerinde başkalarına zarar vermekte daha dikkatli olurlar diye düşünüyorum.

larenim çok etkilendim ... yazalı çok olmuş ama ben henüz gördüm ve inanılmaz sarsıldım... mütiş bişiye parmak basmışsın.. teşekkür ve tebrik ederim emeğine sağlık...

ne kadar anlamlı ve güzel bir mesaj.biz affedebilirmiydik diye sormadan edemiyorum bu özelliği olan, yani affedebilme özelliği olan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum.bu anlamlı yazı için teşekkürlersenağlama

Back
X