• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisini seçmeli?

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.859
598
32
Merhaba kızlar

Bu sefer sizden kendi adıma değil, erkek arkadaşım adına fikir istiyorum. Özellikle alan hakkında bilgisi olanlar beni bilgilendirirse memnun kalırım. Erkek arkadaşım endüstri mühendisi, kaynak mühendisliği ya da otomotiv mühendisliği dalında uzmanlaşmak istiyor ama hangisi onun açısından daha iyi olur, geleceği daha parlak olur tereddütte kalmış durumda. Türkiye ya da yurtdışı iş olanakları, avantajları/dezavantajları konusunda beni bilgilendirirseniz çok memnun kalırım. İkimiz adına da şimdiden teşekkür ederim. :)

Son düzenleme:
Bence otomotiv mühendisliği.
Bu gun de haberlerde gördüm artık türkiye araba üretecek.
Ayrıca makina mühendisliği de otomotiv sektöründe çalışıyor.
Yine de iyice iş bulma olasılıgını kendisinin birebir araştıurması lazım

Ben otomotivi sevdiği için orada daha başarılı olur diye düşünüyordum ama kendisi de kaynak mühendisliğine biraz daha yakın gibi, burada bilen mühendis arkadaşlar varsa belki yurtdışı olanağı da olan güzel fikirler gelir diye düşündüm. Teşekkürler :)

Kaynak deyip gidiyorum.

Git..git...gitme dur yalan söyledim. Niye hemen gidiyorsun ayol az bilgi verseydin. :) Ben otomotive yönel diyordum erkek arkadaşıma, çok ilgili ama o da kaynak mühendisliğine kayık gibiydi biraz. Çok mu iş olanağı fazla yani yoksa sadece yurtdışı için mi iyi?

valla benim hiçbir fikrim yok, “aaa siz barıştınız mı yahu? hayırlı olsun” yazmaya geldim.
hem böylece konuyu da bdvde üste taşımış olurum:KK39:

Hehehe öyle oldu ya sorma, hiç beklemediğim bir şekilde barışmış olduk hatta. Teşekkür ederim canım, hayırlısıdır umarım. :)

Ulkemizde otomotiv sektorununun gelismekte oldugu ve gelecegi parlak oldugu icin tabiki otomotiv diyorum.

kaynak mühendisliği ne?
bilgisi olan yazsın demişsin de adı üstünde otomotivden gireyim başka bir fikrim yok:dondurma:
sosyal bilimlerinde gözünü seveyim:KK70:

Vallahi ben de seveyim, erkek arkadaşım da bana soruyor çok anlarmışım gibi. Kendi arkadaş çevresinde her kafadan farklı bir ses çıkıyormuş, ben de buradaki zehir mühendis hatunlar bilir diye düşündüm. :)

Git..git...gitme dur yalan söyledim. Niye hemen gidiyorsun ayol az bilgi verseydin. :) Ben otomotive yönel diyordum erkek arkadaşıma, çok ilgili ama o da kaynak mühendisliğine kayık gibiydi biraz. Çok mu iş olanağı fazla yani yoksa sadece yurtdışı için mi iyi?
Kaynak mühendisi talebi daha çok gördüğüm kadarıyla. Bir de otomotiv mühendisliği mağduru tanıdıklarım var, makina mühendisliği yapıyorlar bir heves binbir emek okudular bir de 6 yıldı onların. Olmadı olamadı, otomotiv için biraz daha zamana ihtiyacımız var sanırım. Yurtdışı olanaklarını bilmiyorum ama. Çok istiyorsa azmedip gider mi gider bence. Sonuç olarak mühendislik zor zanaat memlekette. Hangisine ilgisi varsa onu seçsin. Kaynak müh. Eğitimini biliyorum ama otomotiv için lisans üzerine nasıl bir eğitim alacak, yüksek lisans mı?

Benim kuzenim de makine muhendisi daha sonra kaynak mühendisligini tercih etti o da otomotivle arada kalmisti. Simdi cok iyi bir isi var baska yerlerden de teklif aliyor.

Vallahi hiç bir fikrim yok. Ama siz hep mutlu olun..
:KK37:

Kaynak mühendisi talebi daha çok gördüğüm kadarıyla. Bir de otomotiv mühendisliği mağduru tanıdıklarım var, makina mühendisliği yapıyorlar bir heves binbir emek okudular bir de 6 yıldı onların. Olmadı olamadı, otomotiv için biraz daha zamana ihtiyacımız var sanırım. Yurtdışı olanaklarını bilmiyorum ama. Çok istiyorsa azmedip gider mi gider bence. Sonuç olarak mühendislik zor zanaat memlekette. Hangisine ilgisi varsa onu seçsin. Kaynak müh. Eğitimini biliyorum ama otomotiv için lisans üzerine nasıl bir eğitim alacak, yüksek lisans mı?

Yüksek lisans düşünüyor onda, kaynak mühendisliği için sanırım ODTÜ veriyormuş eğitim biraz tuzluymuş ücreti ama staj yaptığı yerdeki üstleri onu önermiş. Başka bir grup da otomotivden yüksek yap Bursa'daki fabrikalarda çalışabilirsin demiş. MBA bile düşünüyor ama epey kararsız kaldı, kafasını karıştırmışlar.

Benim kuzenim de makine muhendisi daha sonra kaynak mühendisligini tercih etti o da otomotivle arada kalmisti. Simdi cok iyi bir isi var baska yerlerden de teklif aliyor.

Yaa, ay o zaman ona yönelsin. Eğitimi epey tuzlu diyordu, kuzenin de mi sertifika almıştı? Yurtiçinde mi çalışıyor kuzenin bir de? Allahım ne çok soru sordum, özür dilerim. :)

Back
X