• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisini almalıyım?

Nymphe92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
77
2
0
İstanbul
Merhaba millet. :) Ben vanilyalı ve kalıcı parfüm istiyorum. Dior-Addict, Chopard-Casmir, Kenzo-Amour, Dior-Hypnotic Poison arasında kaldım. The body shop vanillayı da çok beğenen var ama kalıcılığı nasıl? HP'yi kullandım daha önce ama vanilyadan çok hindistan cevizi kokusu alıyorum. Tekrar alabilirim güzeldi. Addict'i önce beğenmedim sanki tarçınlı gibi ama kokladıkça hoşuma gitti. Tepkiler nasıl bu parfüme? Hangisini almalıyım?

Son düzenleme:
Casmir müthiş bir vanilya kokusudur. Ağırdır, sıcacıktır.
Ben açığını aldım, o bile bir fısta geçtiğim bütün odalarda kokusunu bıraktı ve saatlerce kalıyor.
Aldığım açık parfüm markası mystical. Dpde berbat.

Ama sen gerçeğini alacaksan sorun yok tabi ki. :31:

Canım öyle düşünüyorum. Bir iki ay para biriktirip orijinal alayım dedim. Dp filan sevmiyorum. Öğrenciyim yani söylediğin iyi oldu o açık parfüme de bakayım. :) Teşekkürler.
Addict hakkında yorum yapacak olan yok mu? Nasıl sizce? Beyaz tenliyim, normal cildim. Yaşım da 20.

1.Dior Addict :kışa ya da geceye uygun bir parfüm gibi .20 yaş için ağır derim.
2.Dior Hhypnotic Poison ;Riskli .Seveni kadar sevmeyeni de olan bir parfüm.Bu parfüm ya çok seviliyor ya çok nefret ediliyor .Arası yok.Ve en kötüsü en çok kullanılan parfüm.Çok sıradanlaştı ,bıktırdı .
3.Chopard Casmir de kışa uygun güzel bir koku .Yünlü kazaklar ,trikolar , şallar, kaşkollar , eldivenler ,hırkalar ve tabii kaşmiri ve kadifeyi çağrıştırır bana .
4.Body Shop HP gerçekten daha çok hindistan cevizi kokusu baskın .Ama gözlerimi kapasaydım onun bir parfüm olduğunu değil odaya pasta ya da tatlı ,dondurma geldiğini düşünürdüm.Galiba biraz inceltilmiş ,rafineleşmiş bir vanilya kokusu daha güzel.Birebir vanilya hindistan cevizi kokusu bana çok çoçuksu geliyor.
5.Kenzo -Amour(orjinalini alırsan beyaz mat şişedeki doğru parfüm ,çünkü 5 tane daha kenzo amor var ama farklı renklerdeki şişelerde ve farklı kokularda) bu rafine edilmiş bir vanilya ve daha başka şeylerde var içinde.En iyi seçim bu olur bana kalırsa .Ben onun az biraz hyponotike benzetirim .Ama ondan daha çok severim.Bu hypno gibi nefretedilebilitesi yüksek bir parfüm değil.d.walker daki orjinaline en yakını bu arada.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler. Ne güzel açıklamışsın canım. :) Kenzo farklı renkler farklı kokuyor dedin ya denerken görevliye sormuştum. Tester turuncu denetti. Hepsi aynı dedi. Hangi rengi nasıl kokuyor tarif eder misin? Benim aradığıma yakın beyaz demişsin ama diğerlerinin farkı ne? Sanırım yorumundan sonra amour alırım. Son olarak kalıcılık konusunda bir şey dememişsin. Addict yazma sebebim kalıcılıktı. Koku mükemmel değil ama yıkanınca bile çıkmıyor. Amour beyaz nasıl yayılan bir koku mu?

Son düzenleme:
Kenzo alma bence ya ne biliyim ben hiç sevmiyorum kenzo parfümlerini,kalıcılık çok az çünkü.
Chopard casmiri merak ettim 18 yaşındayım ben de acaaba ağır mı kaçar bizlere.
Bodyshop için iyi demiş esans arkadaşım.Onu da önermiyorum.
Yani bence alıcaksan ya h.poison ya da casmir al h.poison kullandım ben bu kış gerçeğini ve ilk gerçek parfümümdü herkes soruyodu söylemek istemiyodum artık :16: Sonra parfümüm sıcakta kalmış olucakki bozulmuştu ogünden beri soğudum bidaha sıkmam bile özledin mi dersen çok özledim keretayı ama daha yaşıma uygun bişey alıcam :9:
Ve h.poison gerçekten kullananı çok var ama çoğu kişi sahte kullanıyo ve sahtesiyle arasında uçurum var bozulduktan sonra nerdeyse tüm sahte parfümcülerde kokladım hani dursun köşede diye ama ıykkk hiçbiri yanından geçmiyo...

Eğer kalıcı olmazsa almam canım ben de. Sonbahar, kış dönemi kullanacağım. Yanımdan geçen bazı kadınlar arkalarında koku bulutu bırakıyor. O derece koksun istiyorum. Ve tenimde uzun süre kalsın istiyorum. Dior-HP bende Addict kadar kalmamıştı. Kenzo ve Casmir de kalıcı olmazsa Addict alırım.

Son düzenleme:
Bugün body shop vanilya aldım. Şişe minicik ya. :) Burberry de 30 ml ama bu gözüme iyice küçük geldi. Body misti bile saatlerdir kolumda. Ben bu kadar kalacağını tahmin etmiyordum ama çabuk biter. Bir ay bunu kullanırım casmire bakamadım bakınca yorum yazarım. Kışa onu ya da addicti istiyorum. :) Body shop vanilyadaki tek sorun koku sentetik çok yapay geldi bana. Kokulu mum ya da silgi gibi... Pastalara kullanılan vanilya gibi bir koku bulsam keşke.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler. Ne güzel açıklamışsın canım. :) Kenzo farklı renkler farklı kokuyor dedin ya denerken görevliye sormuştum. Tester turuncu denetti. Hepsi aynı dedi. Hangi rengi nasıl kokuyor tarif eder misin? Benim aradığıma yakın beyaz demişsin ama diğerlerinin farkı ne? Sanırım yorumundan sonra amour alırım. Son olarak kalıcılık konusunda bir şey dememişsin. Addict yazma sebebim kalıcılıktı. Koku mükemmel değil ama yıkanınca bile çıkmıyor. Amour beyaz nasıl yayılan bir koku mu?

Nymphecm, yazdıklarımı beğenmişsin ,teşekkürleer :D
Kenzo amoru neden öyle 6 tane yapmışlar anlamadım.Çok kafa karıştırıcı .Bu kokuyu bende çok sevip orjinalini almaya karar veren arkadaşım mağazadan tel edip burda kırmızı ve mavi var testrları yokmuş , tezgahtar ikisi de aynı diyor ben kırmıznın rengini beğendim onu alayım diyorm sen nedersin diye sormuştu .Tabii hemen engel oldum.Tezgahtarlar aynı senin dediğin gibi hepsi aynı dEyip geçiştiriyor .Çünkü bilmiyorlar.Ben de 1-2 yerde deneme amaçlı sormuştum.Hepsi aynı diyorlar .DEĞİİİL .turuncu ,altın sarısı mavi,kırmızı, yarı şefaf beyaz ve mat beyaz şişe var.Mat beyazın dışındakiler çok ağır ya da vasat ve aradığın vanilyanın vsi yok içlerinde.Çok güzel vanilyalı olan mat şişesi olan 175 tl civarıydı aldım ama çok pahalı olduğu için çok özel günlerde orjinalini sıkıyorum. Ama çok sevdğim bir koku olduğu için sık sık ve kalıcılık için cömertçe kullanmak istyordum david walker dan açığını aldım ve orjinaline çok benzediği içn çok mutlu oldum bol bol sıkıyorum.Açık parfümde diğerleri orjnaline benzetemiyorlar gibi geliyor .Oralardan denersen orjnaline bnzeme ihtimali az olablir.Bu arada dw de tek kenzo amor var ;mat beyaz şişenin amoru.
Bu parfümü çok soran oluyor.Geçen yıl tam senin istediğine benzer bir olay oldu ;Alsancakta yürüyordum yavaş yavaş .Meğer biri genç kız 3 kadın beni takip ediyorlarmış arkadan .Yürürken 18 yaşlarında bir kız yolumu kesti 'Pardon bu hangi parfüm ? Enfes kokuyor ,çook güzel dedi .Arkadan da iki kadın (hepsi birbirini tanıyor) ' önce kokuyu aldık hepimiz çarpıldık ,telaşla kimden geliyor bu koku diye bakındık .Baktık sizden geliyor böyle yürüdükçe harika nasıl güzel püfür püfür ,hem parfümünüzü daha çok koklayalım hem de neymiş bu parfüm soralım diye 2 dakikadır peşinize takıldık sizi takip ediyoruz sapık gibi siz duruyor vitrine bakıyorsunuz biz de durup tazı gibi sizin çevrenizdeki havayı kokluyoruz dediler :)) ki kadınlardan biri parfüm sevmezmiş hayatında da sürmemiş.Onlara a çık parfüm olduğunu söyleynce şaşırdılar adını verince güle oynaya gittiler:32:

addict baharatlı olduğundan kalıcı olabilir ama hem sadece kışa uygun hem de olgun kadın kokusu gibi geliyor bana .Ayrıca kalıcılık çoğu zaman tene de bağlı.Tenim parfüm tutuyor şanslıym .Umarım sen de öylesin.
Kenzo amorun orjinalini almana gerek yok .DW den testırından bol bol sıktır ,yarım saat bir dolaş. sevipte alırsan kalıcılık için bol bol sık.Çok sık kullanıyorum 45 günde bitiyor.Bol sıkınca daha kalıcı, elbiselerim de kokuyor.Orjinalini böyle sıksaydım 1 ayda biterdi .Her ay 200tl :( Üstelik bu parfüm bence bütün mevsimler,bütün yaşlar için ideal baharatlı ya da aşırı floral olmadığı için çevrendekiler ağır da bulmaz.

Tabbi mutlaka seversin diye düşünmüyorum ama sevme ihtimalin var diyorum:12:

Son düzenleme:
Kenzo alma bence ya ne biliyim ben hiç sevmiyorum kenzo parfümlerini,kalıcılık çok az çünkü.
Chopard casmiri merak ettim 18 yaşındayım ben de acaaba ağır mı kaçar bizlere.
Bodyshop için iyi demiş esans arkadaşım.Onu da önermiyorum.
Yani bence alıcaksan ya h.poison ya da casmir al h.poison kullandım ben bu kış gerçeğini ve ilk gerçek parfümümdü herkes soruyodu söylemek istemiyodum artık :16: Sonra parfümüm sıcakta kalmış olucakki bozulmuştu ogünden beri soğudum bidaha sıkmam bile özledin mi dersen çok özledim keretayı ama daha yaşıma uygun bişey alıcam :9:
Ve h.poison gerçekten kullananı çok var ama çoğu kişi sahte kullanıyo ve sahtesiyle arasında uçurum var bozulduktan sonra nerdeyse tüm sahte parfümcülerde kokladım hani dursun köşede diye ama ıykkk hiçbiri yanından geçmiyo...

Açık yesil kutuda olan çiçek şeklindeki klasik ilk Kenzo güzeldir .Kenzo Amour (mat beyaz şişe) bana göre çok güzeldir, mükemmeldir.Bu ikisinin dışında kalan parfümleri haklısın ben de sevmiyorum .Renkli şişelerdeki ve yarı şeffaf beyaz şişedeki amor parfümleri ya çok ağır ya çok sıradan buldum. Hele kenzo flower ,kenzo leupard mıydı jungle mıydı facia gereksizce kalıcı ;orjinal testırından denemiştim bileğime . çarşıda dolaşırken başım tuttu bir avm nin tuvaletinde bol suyla bileklerimi yıkamıştım ve hala kokuyu alıyor gibydim:25:.Lütfen kullananlar alınmasın .Zevkler ve renkler meselesi ;)

Son düzenleme:
kesinlikle hypnotic poison derim ben.
kenzo fazla baharatlı geldi bana.
addict'i sevmedim bi türlü, unisex gibi hatta hatta erkek kokusu gibi sert geliyo nedense bana.
casmir'i netten aldım,beklediğim yoğun vanilyayı yakalayamadım onda, tarçını baskın geliyor benim burnuma.oysa çok umutluydum. takas etmek isteyen falan varsa haberim olsun kızlar :)

Back