Hangisi daha mantıklı?

izmirperisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
5.912
3
156
İzmir
Herkese selamlar öncelikle... :16:
Konuyu ben açıyorum ancak asıl ilgilisi Kuzenim...
Kuzenim Seneye kışa evlenicek allah nasip ederse...
Bu Kışa doğruda kuzeniminn nişanı var :69:

Erkek tarafı Set takmayı düşünüyor...
Biraz önce kuyumcu sitelerinden bir araştırma yaptık kuzen ile...
Sonuç ise kuzenim 22 Ayar Set takmaz aldırmayıdaa düşünmüyor...
14 Ayar setler ise Beğendikleri 2000-2800 arası ve karşı tarafta 2500 yukarısına set için geçemicek gibi...
Evlendiklerinden 2-3 yıl içinde de ev istiyorlar...
Ve benim kuzenime tavsiyem şu oldu ; 14 Ayar set çok güzel evet ancak satılmaya kalksa 400 lira gibi bir değer yapıyor diye biliyorum...
Bu nedenle 2000-2500 e set yerine kelepçe bir bilezik aldır diyorum...
Ama Bir yandan kuyumcu siteleri de açık :)

Şimdi fikirlerinizi belkiyoruz :)
14 ayar set alıp hiç bozmamak mı...(Seti seven biri olarak düşünün :) )
22 ayar kelepçe alıp yatırım yapmak mı?
Bu konudaki düşünceleriniz neler?

Son düzenleme:
Eğer takı setini çok istiyorsa içinde kalmasındansa almasını tavsiye ederim.Ancak ben çok o tarz şeyler sevmediğim ve kelepçeleri daha şık bulduğum için,mantık olarak da kelepçe aldırırdım.
Eğer boynum çok boş kalmasın derse çok kibar kolyeler var.Ben geçen gün kendime 200 liraya aldım biraz daha gösterişliler 300-400 gibi.Onu isterse kendi ailesi bile alabilir.

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum...
Kuzenim şuan ynaımda yok ama içinde kalmasından sa alınsın diyor...
Zaten inci seti de alınacak :)
Benim sözlerim kafasını karıştırdı :)
Sizin fikrinizi sormak istedik
Teşekkürler cevap için :71:

cnm benımde bu kıs nısanımvar erkek tarafı altınları aldı suanda benım sıze nacızane fıkrım su olucak. bence kesınlıkle set yerıne kelepce yapın gıbı bı duusnceyle karsı tarafa gıtmeyın cunku mutlaka kıza dugunde set takılır bunun baska bı alternatıfı yok malesef. kayınvalıdem bana trabzon set bak dedı ama bız ıstemedık cunku bızde satıp ev almayı dusunuyoruz. para kımın cebınden cıkarsa cıksın zarar edılmesı olmaz. kuyumcumuz tanıdıktı ve bıze sölıdeklerını aktarıyorum. ıster 14 ayar ıstersenız trabzon set alın hepsınde yuzde 40 zararla satarsınız. yanı trabzon set 10 bın tl ıse satarken 6 bın falan eder dedı 14 ayar set 3 bın tl ıse satarken 1800 tl eder bu durumda bırınden 4 bın tl bırınden 1200 tl zarar edersınız dedı. bız 14 ayar bı set aldık 4500 tl idi. bence karsı tarafla sunu konusabılır eger durumları varsa ek olarak kelepçe kı oda satarken zarar edılmesı muhtemel urunlerden onun yerıne bılezık istesin.yada yuz gorumlugu falan kılıfına sokup bısıler daha ıstesın madem ev dusuncesı var. ama kesınlıkle set takmasanız da banska bısı taksanız gıbı bı dusunceyle karsılarına cıkmayın.

22 ayar seti yatırım amaçlı mı düşünüyor orayı tam anlayamadım.Yani 22 ayar aldığında da elinde duracakmı yoksa ev aldıklarında bozdurmayımı düşünüyor.Eğer yatırım amaçlı düşünüyorsa sette her türlü zarar eder.22-14 ayar olması hiç önemli değil..Sette önemli olan işçilik..Satarken işçiliğide dahil edip satıyorlar ama alırken işçiliği otomatik olarak düşüyor..Eğer ilerde ev aldığında 22 ayar alınanı bozdurmayı düşünmüyorsa içinde kalmasın alsın..Ama hayır ev alındığında bozduracaksa kelepçe daha mantıklı geldi bana..

cnm benımde bu kıs nısanımvar erkek tarafı altınları aldı suanda benım sıze nacızane fıkrım su olucak. bence kesınlıkle set yerıne kelepce yapın gıbı bı duusnceyle karsı tarafa gıtmeyın cunku mutlaka kıza dugunde set takılır bunun baska bı alternatıfı yok malesef. kayınvalıdem bana trabzon set bak dedı ama bız ıstemedık cunku bızde satıp ev almayı dusunuyoruz. para kımın cebınden cıkarsa cıksın zarar edılmesı olmaz. kuyumcumuz tanıdıktı ve bıze sölıdeklerını aktarıyorum. ıster 14 ayar ıstersenız trabzon set alın hepsınde yuzde 40 zararla satarsınız. yanı trabzon set 10 bın tl ıse satarken 6 bın falan eder dedı 14 ayar set 3 bın tl ıse satarken 1800 tl eder bu durumda bırınden 4 bın tl bırınden 1200 tl zarar edersınız dedı. bız 14 ayar bı set aldık 4500 tl idi. bence karsı tarafla sunu konusabılır eger durumları varsa ek olarak kelepçe kı oda satarken zarar edılmesı muhtemel urunlerden onun yerıne bılezık istesin.yada yuz gorumlugu falan kılıfına sokup bısıler daha ıstesın madem ev dusuncesı var. ama kesınlıkle set takmasanız da banska bısı taksanız gıbı bı dusunceyle karsılarına cıkmayın.

Canım ilgilenip detaylıca yorum yaptığın için çok teşekkür ediyorum :71:
Ben 14 ayar setlerde de %40 a gittiğini bilmiyordum...
Demekki 2000-2500 tl arası bir set 800-1000tl ye satılır...
Zaten set alındı mı allah zor durumda bırakmasın zor durum haricinde satılmasına karşıyım...
Bunu kuzenime ileticem cnm çok saolasın...
Dün kelepçe Fiyatlarına da baktık işçilik fazla çoğunda:50: gram 72 den satışsa Kelepçeler de gram 80-100 arası tabi işçilikte fazla oluyor...
Bilezik gerçekten en mantıklısı...
Zaten 1 kere düğün olucak...
Canım kuzene senin yazıları anlattıktan sonra geldin mi sözüme demezse neyim :)))
Çok mutlu olursunuz sizinde nişanınız çok güzel geçer inşallah...
Tekrar teşekkürler... :71:

22 ayar seti yatırım amaçlı mı düşünüyor orayı tam anlayamadım.Yani 22 ayar aldığında da elinde duracakmı yoksa ev aldıklarında bozdurmayımı düşünüyor.Eğer yatırım amaçlı düşünüyorsa sette her türlü zarar eder.22-14 ayar olması hiç önemli değil..Sette önemli olan işçilik..Satarken işçiliğide dahil edip satıyorlar ama alırken işçiliği otomatik olarak düşüyor..Eğer ilerde ev aldığında 22 ayar alınanı bozdurmayı düşünmüyorsa içinde kalmasın alsın..Ama hayır ev alındığında bozduracaksa kelepçe daha mantıklı geldi bana..

22 Ayar set aldırmayı düşünmüyor demiştim canm... Çünkü takmaz sevmiyor...
Hem karşı tarafta o kadar fazla açılamaz zora sokmaya hiç gerek yok..
22 Ayar kelepçe bilezik dedim cnm ben...
14 Ayar set çok istiyor... Ev alınsada Allah bir zor durum göstermedikçe 14 ayarı satmaz...
Ev istiyorlar...
Bu yüzden bende sette işçilikten dolayı fiyat düştüğünden Kuzenime 22 Ayar kelepçe bilezik önermiştim...
Ancak dün akşam araştırdıktan sonra onlarda da işçilik çok olduğunu düşünüyorum...
Yani en iyisi işçiliği az olan bilezik sanırım :))
Çok teşekkür ederim yorum yaptığınız için:71:

Herkese selamlar öncelikle... :16:
Konuyu ben açıyorum ancak asıl ilgilisi Kuzenim...
Kuzenim Seneye kışa evlenicek allah nasip ederse...
Bu Kışa doğruda kuzeniminn nişanı var :69:

Erkek tarafı Set takmayı düşünüyor...
Biraz önce kuyumcu sitelerinden bir araştırma yaptık kuzen ile...
Sonuç ise kuzenim 22 Ayar Set takmaz aldırmayıdaa düşünmüyor...
14 Ayar setler ise Beğendikleri 2000-2800 arası ve karşı tarafta 2500 yukarısına set için geçemicek gibi...
Evlendiklerinden 2-3 yıl içinde de ev istiyorlar...
Ve benim kuzenime tavsiyem şu oldu ; 14 Ayar set çok güzel evet ancak satılmaya kalksa 400 lira gibi bir değer yapıyor diye biliyorum...
Bu nedenle 2000-2500 e set yerine kelepçe bir bilezik aldır diyorum...
Ama Bir yandan kuyumcu siteleri de açık :)

Şimdi fikirlerinizi belkiyoruz :)
14 ayar set alıp hiç bozmamak mı...(Seti seven biri olarak düşünün :) )
22 ayar kelepçe alıp yatırım yapmak mı?
Bu konudaki düşünceleriniz neler?

Selam.Kuzeninize allah kolaylık versin çok yorucu bir dönemm:66: 14 ayarlık setlerde yarı yarıya düşüyor fiyat hemen hemen.
22 ayar keleçpe alıp yatrım yapmak çok daha mantıklı..Düğünde boynuna pekala çok şık ve uygun fiyata bir inci seti takabilir.

Selam.Kuzeninize allah kolaylık versin çok yorucu bir dönemm:66: 14 ayarlık setlerde yarı yarıya düşüyor fiyat hemen hemen.
22 ayar keleçpe alıp yatrım yapmak çok daha mantıklı..Düğünde boynuna pekala çok şık ve uygun fiyata bir inci seti takabilir.

Yorum Yaptığınız için çok teşekkürler :71:
Evet İnci Sette çok güzel duruyor gelinlikle:69:
İnciyi büyük ihtimal dayım takıcak:)
:71:

Kuzenimle biz çok yakınızdır...
Aramızda 4 yaş var ama Beraber büyüdük...
Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi hiçbir zaman...
Ailede en çok biz birbirimizi severiz :)
İnş. Kasım ile Şubat arası Nişan yapılcak dayımın Almanya dan gelmesiyle tarih konucak :)
Ve inanın kuzenim kadar heyecanlıyım :)
Ve bu aşamadaki zorluklarını artık anlıyabiliyorum :)

Evlenecek olanlara Allah kolaylık versin :))

Canım ilgilenip detaylıca yorum yaptığın için çok teşekkür ediyorum :71:
Ben 14 ayar setlerde de %40 a gittiğini bilmiyordum...
Demekki 2000-2500 tl arası bir set 800-1000tl ye satılır...
Zaten set alındı mı allah zor durumda bırakmasın zor durum haricinde satılmasına karşıyım...
Bunu kuzenime ileticem cnm çok saolasın...
Dün kelepçe Fiyatlarına da baktık işçilik fazla çoğunda:50: gram 72 den satışsa Kelepçeler de gram 80-100 arası tabi işçilikte fazla oluyor...
Bilezik gerçekten en mantıklısı...
Zaten 1 kere düğün olucak...
Canım kuzene senin yazıları anlattıktan sonra geldin mi sözüme demezse neyim :)))
Çok mutlu olursunuz sizinde nişanınız çok güzel geçer inşallah...
Tekrar teşekkürler... :71:

yatırım amaclı alınabılecek en guzel sey 22 ayar bilezik olur tatlım satarken 15 20 lıra zararla satarsın.kelepçe falan hepsı fasa fiso cunku hepsınde ıscılık var muhakkak fazla deger kaybedıcektır. allah kımseye bozdurmayı gostermesın ama bu devırde hepımız bısıler sahıbı olabılmek ıcın bazı seylerımızden fedakarlık etmek zorundayız. allah hepımızın gonlune gore versın :69:

yatırım amaclı alınabılecek en guzel sey 22 ayar bilezik olur tatlım satarken 15 20 lıra zararla satarsın.kelepçe falan hepsı fasa fiso cunku hepsınde ıscılık var muhakkak fazla deger kaybedıcektır. allah kımseye bozdurmayı gostermesın ama bu devırde hepımız bısıler sahıbı olabılmek ıcın bazı seylerımızden fedakarlık etmek zorundayız. allah hepımızın gonlune gore versın :69:

Amin canım inşallah...

Back