Merhaba kızlar gün yaklaştıkça yavaş yavaş bende de düşünceler artıyor tabi.
Kırkı çıkacak kızçemin haydi bre diye bi girizgah yapayım.
Ben çoğu zaman abartıldığını düşünüyorum bu durumun yok altınlar tuzlar şekerler taşlar yumurtalar ziyaretler. Batıl mıdır değil midir inanın o boyutunu hiç araştırmadım araştırmakta istemedim ama netice de büyüklerimizden bir kırk hikayelerimiz hepimizin vardır.
İlk kızçemin sade bi şekilde banyo yapıp çıkardık kırk mı kırk buna da şükür şu an beş yaşında.
Şimdi ikinci kızçem için komşularım geliriz çıkartırız sen yıkanırken biz de kırklarız vs yok yumurta yok dışarı çıkarıp gökyüzüne uçur söylemleri var. Zaten teyzelere kalsa okuma üfleme de olsun derler aman aman. Ben sevmiyorum böyle tantanalı kalabalık işleri ki aman yanlış anlaşılmasın ailecek izole halindeyiz zaten öyle telefondan telefona görüşüp konuşuyoruz ya da balkondan kapıdan vs ama şu kırk için çok bi heyecan yaptılar geliriz yaparız diye, şu Covid sebebi ile de onları kırmadan bi şekil kendim/iz nasıl çıkartırım düşüncelerine büründüm.
Sorularım şu sizlere kızlar,
● Kırk çıkarmanın gün içerisinde belirli bir vakti var mıdır ?
○ Kırk çıkarırken illa anne ve bebeğinin aynı zamanda ayrı yerlerde banyo mu yapması gerekir ?
● Küvete konulanlardan ziyade sade su olsa ne olur ?
Tabi daha nice sorularım olabilir,yalnız benim aklımda kimseyi de kırmadan en azından sabah eşim işe gitmeden benimde abdestimi alıp kendiminde kızçeminde yıkanıp paklanıp güne tertemiz başlamak. Sorduklarında da biz güne çoktan kırkımızı uçurup arkasından el bile salladık demek. Sizlerinde fikirleri görüşleri benim için önemli tabi
○