• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi yabancı dili öğreniyorlar?

Hangi dili öğreniyorlar?

• 1. Fransızca 2. İngilizce

OY: 0 0,0%
  • 1.Fransızca 2. Almanca

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    49

yorgun savaxsxçxix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2007
7.543
24
158
İstanbul
Arkadaşlar,

şu anda öğrenci olan çocuklarınız, kardeşleriniz, yeğenleriniz hangi dili öğreniyorlar, ya da siz (genç arkadaşlar) okulda hangi yabancı dili öğreniyorsunuz?

:enbuyukkk:a.s.

Son düzenleme:
Canım benım bı kızım var 10 yasında.Daha once Turkıye de degıldık.O yuzden Turkceyle bırlıkde Hollandaca da konusabılıyordu.Gecen yıl okulda Ingılızce ogrenmeye basladı ama bız esımın dıl tutkusu nedenıyle kızıma ucuncu sınıfta Ingılızce ders aldırıyoduk.O yuzden cok kolay gelıyo ona sımdı.Dunyada en kullanımı yaygın dıl oldugunan Ingılızce ogrenılmesı gerektıgınden yanayım.

Canım benım bı kızım var 10 yasında.Daha once Turkıye de degıldık.O yuzden Turkceyle bırlıkde Hollandaca da konusabılıyordu.Gecen yıl okulda Ingılızce ogrenmeye basladı ama bız esımın dıl tutkusu nedenıyle kızıma ucuncu sınıfta Ingılızce ders aldırıyoduk.O yuzden cok kolay gelıyo ona sımdı.Dunyada en kullanımı yaygın dıl oldugunan Ingılızce ogrenılmesı gerektıgınden yanayım.

Hollandaca biliyorsa kızın özellikle Almancayı ve başka dilleri de kolay öğrenebilir diye biliyorum.

:enbuyukkk:

Hollandaca biliyorsa kızın özellikle Almancayı ve başka dilleri de kolay öğrenebilir diye biliyorum.

:enbuyukkk:

Ewet oyle ama ben daha bı dorduncu dıl ıcın erken oldugunu dusunuyorum.Ayrıca muhtemelen Almanca ogrenmek ıcın oyle uzun uzun ders almasına da gerek kalmıyacak Ingılızce yıde tam ogrendıgınde.a.s.

Ewet oyle ama ben daha bı dorduncu dıl ıcın erken oldugunu dusunuyorum.Ayrıca muhtemelen Almanca ogrenmek ıcın oyle uzun uzun ders almasına da gerek kalmıyacak Ingılızce yıde tam ogrendıgınde.a.s.

tabii ki şu anda hiç gereği yok bence de. sadece kızınızın şanslı olduğunu belirtmek istemiştim. Daha çok küçük ve 3 dille haşır neşir. Okul hayatı boyunca daha neler çıkacak karşısına. ileride öğrenmek istediğinde de çok kolay olacaktır onun için. Bir de beyni bu yaşta alışmış oluyor dil öğrenmeye.

tabii ki şu anda hiç gereği yok bence de. sadece kızınızın şanslı olduğunu belirtmek istemiştim. Daha çok küçük ve 3 dille haşır neşir. Okul hayatı boyunca daha neler çıkacak karşısına. ileride öğrenmek istediğinde de çok kolay olacaktır onun için. Bir de beyni bu yaşta alışmış oluyor dil öğrenmeye.

Saol canım.Umarım ılerıde bunları cok ıyı degerlendırebılır.

Kardeşim 13 yaşında,okulda ingilizce görüyor;ama okul dışında kendi imkanlarıyla ispanyolca da öğreniyor. İspanya ve ispanyol kültürüne çok meraklı da :1hug:

ben lisedeyken almanca okudum universitede ingillizce toefl... yarım yamalak ruscemı geliştircem rusca cok revecta kesinlikle tavsiye ediyorum..we baska bi dilde KESİNLİKLE ispanyolca...cunku ingilizce gibi dunyanın bicok yerinde konusabilceiniz ve yakın olan dillerlede anlasabiliosunz.....

ana dil gibi ingilizce biliyorum
ikinci dil olarak seneye fransızcaya başlıyorum ama başlangıç seviyesinde olur ancak sanıyorum
üstüne birde yaza ispanyolcaya başlıyorum az buçuk biliyorum onu hoş
ardından rusça öğrencem. mesleğim açısından.

dil bana zor gelmiyo çok kolay kapıyorum ama üşendiğimden bir türlü ikinci dile doğru dürüst başlayamadım

önce fransızca öğrendim sonra italyanca ve ingilizce.. hepsinde konuşabiliyorum yazabiliyorum..
yeni hedefim yunanca aslında ama işten okuldan vakit kalmıyo hiç.. bi de ii bi kurs bulmak lazım..
dil öğrenmek harikulade bişey gerçekten..

Back