• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi hangi vitamin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

melecik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2009
20
0
86
44
Ankara
selam arkadaşlar kızı 10 aylık oldu ama hala cok iştahsız ve de yemekleri ağızda bekletme huyu var. iştah acan vitamin kullananız var mı? tavsiyelerinizi bekliyorum. faydası oluyor mu?hihoyyyt

bende kızımda aynı sorunları yaşadım ve çok yıprandım üzlerek söylim bana göre iştah açan bi vitamin yok.

merhaba biz annelerin işi gerçekten çok zor benim 3 tane ar en büyüğü 6 diğeri 2,5 en küçüğüde 1 yaşında dönem dönem hepsinde iştahsızlık ağızda bekletme kusma yememe sorunlarıyla mücadele ettim. kendimce çözümler ürettim. Mesela ağzında beklettiği zaman bibeonun ucuyla su verdim yada ağzına çok az sıktım. yada sürekli kaşıkla ağzının kenarlarını temizleyip ağzına mam veririnmiş gibi yaptım ki rahatsız olsun ağzını kapasın bazen öyle çok bekletiyolardıki ikinci kaşığı veriyodum anca öğle yutuyolardı hepsinde farklı bir yol denedim. çünkü birinde uyguladığım diğerinde işe yaramadı. en büyük kızım da inan bir kaşık yemek için yarım saat uğraştığımı bilirim balkonda banyoda suyla oynarken bazen saç kurutma makinesinden korktuğu için onu açaraktan yemeklerini zarla zorla yedirdim. en küçük olan yemekleri yemek istemiyodu doktor bademcilerinin biraz büğyük olduğnu söyledi ve damla verdi o çok iyi geldi birde oromega 3 balık yağı yeme durumu normale döndü obur olmadı ama öğünlerde üzmüyo artık beni.sende çocuğunun yapısına göre yollar deneye bilirsin yada benim yaptıklarımı uygula

cnm ya bu dertten bendede var ve kızım 2.5 yaşında halen aynı sorun devam ediyor ama balık yağını deniyorum buara sanki eskisinden iyi durumda allah yardimcın olsun

Benim oğlumda hiç yemiyo aslında aç ama daha kaşığı görür görmez kafasını saklamaya başlıyo

ikiz çocuklarım var oğlum çok dengeli besleniyor meyve hariç.kızım ise yemek yememek için tabağı görünce uyuyordu.bebekken biberon mamasını sevmedi, kaşık mamasına geçtik onu kustu kendim yaptım saatlarca aç kalıyodu genede yememek için direniyodu arkadaşın yazdığı şeylerin hepsini denedim ne fayda..en sonunda birgün yemediği için doktora götürdüm ve bünyesi zayıflamış serum taktılar.vitaminlere gelince her çeşidini denedim en ucuzundan en pahalısına fayda etmedi. doktor en sonunda kendi haline bırak dedi ne seviyorsa onu yesin oda çikolata ve danino yiyerek büyüdü.vitaminler iştah açmıyor arkadaşım sadece ogünkü sebzeden meyveden alamadığı vitamini ilaç olarak veriyosun okadar.üzerlerinde yazan iştah açar boy uzatır yazılarına kanma.balık tağına bile başlamıştım bir gün tel. prof. teki balık yağı verene kadar bir tane hamsi yesin daha faydalıdır dedi ve ben onuda kestim.kızım yüzünden psikolojim bozuldu yaşıtlarından küçük kalacak diye üzülüyordum boşunaymış tek ben değilmişim uğraşan. çocuğun yapısıyla alakalı sen elinden geleni yap yinede olmuyorsa kendi haline bırak.zemuszemus

merhaba arkadaşlar benim oğlumda yemiyor ya. henüz 1 yaşında. ne yapmam gerekli bende şaşırdım. vitamin ve balık yağı almayı üşünüyordum ama sanırım almaktan vazgeçicem.

Back