Hangi tansiyon aleti

saftirik

rütbesiz...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
954
11
Selam
Arkadaşlar tansiyon aleti alcam ama hangisi daha iyidir bilmiyorum. Kullanıpta memnun kaldıgınız tansiyon aletterini önerirmisiniz?
Tam sonuç veren dijital mi? klasik manşonlumu? yada yarı otamatikler var. Sizce hangisi?
 
niye kimse bişey yazmamış yaa hiç tansiyon aletı kullanan yok mu aranızda,yoksa ben yanlış yeremı actım konuyu
 
sevgili saftirik, aşağıdaki bilgileri buldum tercih sizin. hangisi kolay ve size uygunsa onu tercih ediniz


Elektronik (dijital) tansiyon aletleri [değiştir]
Elektronik tipte bir tansiyon aleti

Dijital tansiyon aleti ölçümü otomatik yapar. Bu tiplerde kullanılırken stetoskop gereksinimi yoktur. Kolun üst kısmından ya da çoğunlukla bilek kısmından ölçüm yapan tipleri vardır.

Bu tipteki ölçerler özellikle ev kullanımı için idealdirler. Kullanmak için çok özel bir bilgi ve deneyim gerektirmezler. Bir diğer güzel özellikleri ise bir çoğunda bulunan bir özellik olan hafızalı olmaları ve daha önceki ölçüm değerlerini takip olanağı sağlamalarıdır.

Kullanımı [değiştir]

Kullanımı basittir ve kullanım klavuzu satın aldığınız alet ile birlikte verilmektedir. Bir açma kapama düğmeleri ve önceki ölçüm değerlerini gösteren bir hafıza düğmeleri vardır. Ölçümü kolun üstünden ya da bilekten yaparken aletin ölçümü yapılan kişinin kalp hizasında tutulması gerekmektedir.

Bununla birlikte bazı modellerinde nabız ölçme yetisi de vardır.

Civalı veya havalı tansiyon aletleri [değiştir]
Civalı tipte bir tansiyon aleti

Bu tipteki tansiyon ölçerler manuel (el ile) çalışırlar ve şu parçalardan oluşurlar:

* Havanın doldurulduğu manşon
* Basıncın ölçüldüğü ve gösterildiği manometre
* Bu ikisini birbirine bağlayan borular
* Ölçüm yaparken kullanılan stetoskop hassas olmalıdır.

Kullanımı [değiştir]

* Manşonunun havası iyice boşaltılır.
* Ölçüm yapılacak kişinin kolundaki atardamar el yarımıyla bulunur. Atardamar, dirsek kıvrımının iç tarafındadır ve baş parmak ya da işaret ve orta parmakaların uç kısımları ile kolayca hissedilebilir.
* Manşon, dirsek kıvrımının 3 ile 4 cm kadar üst kısmına doğru, içindeki hava torbası kol arterini ortalayacak şekilde ve kolu tam saracak şekilde, ne çok sıkı, nede çok gevşek olarak yeterli bir sıkılıkta kola sarılır.
* Steteskop kulaklığı ölçümü yapan kişi tarafından kendi kulağına takılır
* Steteskopun tambur kısmı (diyafram olan kısmı), manşonun altına tamamen girmeyecek biçimde, atardamar üzerine fazla bastırmadan koyulur.
* Pompanın ucundaki vana kapatılarak manşon basıncı, ölçüm yapılan kişide beklenen sistolik arter basıncı (büyük tansiyon) 15-20 mm Hg daha yüksek olacak şekilde arttırılır, ya da manşon basıncı artırılırken steteskop aracılığıyla sesler (Korotkoff sesler) dinlenir ve manşon basıncı, seslerin kesildiği basınçtan 15-20 mm Hg daha yüksek olacak şekilde arttırılır.
* Vanası yavaşça açılır manşon basıncının saniyede 1-2 mm Hg hızla düşmesi sağlanır ve bu esnada stetoskop aracılığıyla sesler dinlenir.
* Seslerin ilk geldiği anda manometreden okunan basınç büyük tansiyondur.
* Manşon basıncı düşürülürken ses gelmeye devam eder, daha sonra sesin şiddeti azalır ve bir noktada duyulmaz olur. Sesin duyulmadığı anda okunan basınç değeri ise küçük tansiyondur.
* Steteskop kulaktan çıkartılır ve manşonun içindeki hava tamamen boşaltılarak alet koldan çıkartılır.

Alıntı
 
Teşekkür ederim Yeşilim verdigin bilgiler için vede konuyu dogru yere taşıdıgın için
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…