- 5 Ocak 2018
- 70
- 130
- 8
- Konu Sahibi SonbaharNefesi
-
Sebebinin farkındayım, çözümün sadece kendimde olduğunun da. Her şeyden ziyade kendime ihtiyacım var ancak kendimi bulmakta, kendi elimi tutmakta insanlara davrandığım kadar istekli değilim. Anlatıp moral bulacağım kimse yok. Can-ı gönülden dinleyecek kimse. Özel hastahanenin ücreti boyumu aşmıyor, en azından bulunduğum yerdekinin. Muayene saatleri de yarım saat kırk dakikayı buluyor. Tavsiyenizi göz önüne alacağım. Teşekkür ederim.Merak ettim siz bunaliminiz hakkinda ne dusunuyorsunuz? Yani aslinda neden bunalimda oldugunuzun farkinda degil misiniz? Bana gore once yakininizdakine gidin devlette cok ucreti yok ozeller pahali tabiki. Sonra uzaktakini denersniz
Sadece kışın yaşadığım bir durum değil maalesef ki. Uzun bir süre önce depresyon geçirdim ve iyileşmem 2,5 - 3 yılımı aldı. İyileştim desem de arada kendimi o zamanlardaki ruh halimden uzak tutamıyorum. Psikolog tedavisi elbette ki doğru olandır ancak depresyon zamanımda gittiğimde haftada bir gidiyordum ve her seans 100-150 arası ücret alınıyordu. Şu an o kadar ücreti kesinlikle veremem. Sanırım işinin ehli olan birine denk gelmediğimden, aksine kafam karışmış, biraz gerilemiştim bile. Bahsettiğim hastahanede Psikiyatri seansları önceki doktordaki gibiyse, yarım saat kırk dakikayı buluyor. Açıkçası bahsettiğiniz tedaviyi Devlet Hastahanesinden görmüştüm. Şu an geçen depresyonuma oranla baktığımda, beni korkutan, yemek yemeye aşık olmama rağmen gün içerisinde zorla yediğim yarım muzla ertesi günü getirmem. Bir sorun yaşamayacak olsam bile yaşama ihtimalim korkutuyor. İlginiz için müteşekkirim. Çok sağolun.Kış mevsimi güneş ışıkları eksik. Depresyonun sebeplerinden birisi de D vitamini eksikliğinden olan yorgunluk halsizlik olumsuz duygu. Bir de D vitamini takviyesi alsanız bence iyi olur gibi. Tabi ki dediğiniz tedavileri uygulayın ama genelde ben gittiğimde uykun nasıl hobilerini yapyor musun iştah nasıl sorup iki antideprasan yapıp gönderiyorlar. Terapi icin psikolog gerekiyor onu da iyisini bulabilmek kolay degil.
Devlet hastanesi de garipmis kendine zarar vermek isteyen insana en dusuk antidepresan verip kilo ver demek nasil bir tedavi sekli bunu cahil insan bile demez.
Bence ilcedekini iyi arastirin insanlar begenmeyebilir ama bazen ben insanlarin yanildiklarini goruyorum.
Merkezdeki yerle ilcedeki yeri fiyat olarak arastirin ve maddiyata gore karar verin.
Ben ozelde uygun fiyatli bir yere gittim ve gercekten iyiydi belli olmuyor.
Çok çok geçmiş olsun. Umarım şimdi daha iyisinizdir. Ruhsal sıkıntılar bedene sirayet ediyor ve gerçekten hayatta bulunması en büyük nimet umutlu kalabilmek. Az önce dediğinizin üzerine arayıp sabah en erken saate, 08.40'a randevu aldım, zihninin en açık olduğu saatte beni dinlesin diye. ^^ Açıkçası kilom şu anki gibi değildi o zaman, sadece balık etli duruyordum. Şimdi geçmişe bakınca keşke o zamanlardaki kilomda olsam diyorum. İlginize müteşekkirim. Çok sağolun. :)Bende depresyon illetinden zorla kurtuldum. Hoş tam olarak geçmişte değil. Çünkü benimki kişisel sebeplere bağlı değil.
Ben ilk önce yakın olanı daha sonra verim alamazsanız diğerini değerlendirmenizi öneririm.
Benim gittiğim doktoru da öven pek yoktu ama bana çok iyi gelmişti. Hayatta verdiğim en doğru karar diyorum.
Birde kendinizde değişimler yapmanız, yeni şeyler bulmanız iyi gelir. Kilo ver demesi talihsizlik olmuş ama belki özgüven düşüklüğü olduğunu düşünüp kiloya bağlamıştır. Kışın rehaveti de etkiliyor depresyonu. Sabah yürüyüşleri çok iyi geliyor. Çalışmıyorsanız öneririm.
Rica ederim dilerim hepimiz için çok daha güzeli olur bir daha yaşamayız. Gerçekten ruh durumu biyolojik dengeyi bozuyor. Eskiden üzüldüklerime şimdi üzülmüyorum. Olaylara çok derin anlamlar yükleyip kendime dert etmiyorum. Ha sıfır olmuyor tabi hiçbir zaman. Mahvolmuştum o dönem ama geçti bitti çok şükür. Darısı size inşallahÇok çok geçmiş olsun. Umarım şimdi daha iyisinizdir. Ruhsal sıkıntılar bedene sirayet ediyor ve gerçekten hayatta bulunması en büyük nimet umutlu kalabilmek. Az önce dediğinizin üzerine arayıp sabah en erken saate, 08.40'a randevu aldım, zihninin en açık olduğu saatte beni dinlesin diye. ^^ Açıkçası kilom şu anki gibi değildi o zaman, sadece balık etli duruyordum. Şimdi geçmişe bakınca keşke o zamanlardaki kilomda olsam diyorum. İlginize müteşekkirim. Çok sağolun. :)
Sebebinin farkındayım, çözümün sadece kendimde olduğunun da. Her şeyden ziyade kendime ihtiyacım var ancak kendimi bulmakta, kendi elimi tutmakta insanlara davrandığım kadar istekli değilim. Anlatıp moral bulacağım kimse yok. Can-ı gönülden dinleyecek kimse. Özel hastahanenin ücreti boyumu aşmıyor, en azından bulunduğum yerdekinin. Muayene saatleri de yarım saat kırk dakikayı buluyor. Tavsiyenizi göz önüne alacağım. Teşekkür ederim.
Sadece kışın yaşadığım bir durum değil maalesef ki. Uzun bir süre önce depresyon geçirdim ve iyileşmem 2,5 - 3 yılımı aldı. İyileştim desem de arada kendimi o zamanlardaki ruh halimden uzak tutamıyorum. Psikolog tedavisi elbette ki doğru olandır ancak depresyon zamanımda gittiğimde haftada bir gidiyordum ve her seans 100-150 arası ücret alınıyordu. Şu an o kadar ücreti kesinlikle veremem. Sanırım işinin ehli olan birine denk gelmediğimden, aksine kafam karışmış, biraz gerilemiştim bile. Bahsettiğim hastahanede Psikiyatri seansları önceki doktordaki gibiyse, yarım saat kırk dakikayı buluyor. Açıkçası bahsettiğiniz tedaviyi Devlet Hastahanesinden görmüştüm. Şu an geçen depresyonuma oranla baktığımda, beni korkutan, yemek yemeye aşık olmama rağmen gün içerisinde zorla yediğim yarım muzla ertesi günü getirmem. Bir sorun yaşamayacak olsam bile yaşama ihtimalim korkutuyor. İlginiz için müteşekkirim. Çok sağolun.
Çok çok garipti hem de. O zamanlar bu denli kilolu da değildim. Araştırmaya çalıştım ancak herhangi bir referansı yok, diğer doktorlardaki özgeçmiş yazısına da sahip değil. En iyisi gidip görmek olacak gibi duruyor. Bulunduğum şehirdeki özel hastahaneyi karşılayacak gücüm var, Samsun'a gidip gelme meselesi ve üzerine ücret vermek biraz zorlar yalnızca. O kadar para harcamayı da kesinlikle istemiyorum. Çok haklısınız, gidip deneyeceğim. İlginiz adına çok teşekkür ederim.
Tahlillerimi 15 gün önce yaptırmıştım. Sadece folik asitim düşüktü, o da pek önemsenecek kadar değildi. Eğer geçmişten kurtulamama gibi bir derdiniz de varsa, gitmediyseniz biyoenerji uzmanına gitmenizi, özellikle eterik bağ koparmayı anlatabilecek birine gitmenizi öneririm. Gerçekten işe yarıyor, ara ara topraklama diye adlandırdıkları enerji salınımını ve sorun yaşadığım insanlarla eterik bağ koparmayı yaptığımda rahatladığımı hissediyorum. Biyoenerji uzmanı bu anlamda sahiden önerdiğim bir alternatif, özellikle benim gibi dinle özdeşleştirebilen birini bulunca. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.D vitamini eksikliği sadece kışın görülmez. Tabii ki depresyonun tek sebebi D vitamini degil. Ben bütün tedavi alternatifleri değerlendirin derim. Ama bir de önce kan tahlili vs yaptırın. Kan düşüklüğü, D, B12 vitamin eksikliği hepsi bir etkendir. Önce fizyolojik bir temeli var mı araştırması iyi olacak. Aile hekimizden isteyin bir tahlili. Hormonlarınıza baktırın. Ben yıllardır depresyonun içindeyim çok yöntemler denedim anksiyetem de var. Zor bir hastalık Allah yardımcımız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?