• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Hangi renk boyayla bu rengi elde edebilirim?

franny

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2012
29
1
86
istediğin renk konusunda pek yardımcı olamıyorum malesef ama kendi rengin diye gösterdiğin saç rengini nasıl elde ettin ya da doğal saç rengin mi o renkte

istediğin renk konusunda pek yardımcı olamıyorum malesef ama kendi rengin diye gösterdiğin saç rengini nasıl elde ettin ya da doğal saç rengin mi o renkte

doğal rengim böyle, ama ilk kuruttuğumda daha açık oluyor. küllü koyu sarı gibi. bir gün sonra bu renge dönüyor. koleston köpük boya alacağım sanırım. renkleri pek bilmiyorum. 9/38 var sanırım, deneyen var mı onu?

canm ne renk alırsan al ama asla ama asla koleston alma çokl kötü bir boya...Bide köpük boya normalden daha koyu çıkıyor diyorlar ve bende kullandım siyahını saçım acayip kupkuru oldu sertleşti :(bence hiç boya kullanma neden dersen çok yapay olucak ve içinde illaki bakır lık olucak parlıcak saçalrını doğal yöntemlerle açmayı denedinmi hiç papatya suyu fln? birde ombre hair var sadece uçlarını açıosun harika bir görüntü oluyor hemde doğal hem sıkılıncada kesitirrsin uıçalrını gider bak bu şekilde cnm ;)

Eki Görüntüle 503782

nette daha bir çok örnekleri var hatta videoalrındanda yardım alabilirsin ;)

zaten papatya suyuyla yapmışım gibi oldu. 11/1 aldım, arkasındaki resimdeki gibi de tuttu hani. ama koyu geldi bana biraz. o yüzden yarın sabah tekrar boyayacağım. bu sefer 12 ile... sanki bir on dakika daha beklese tutacaktı, ah anne ah! neyse, yarın tutacak gibi. tutar inşallah. birden bire hepsi dökülmez değil mi? çok yıpranmadı, azcık kuru ama eskiden de öyleydi.

Ben saçlarımı bu sabah tekrar boyadım. Belki yardımım olur diye sonucu paylaşıyorum.

Saçımın ilk hali şuna yakındı: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRgDYFaKPCBqsSlG3RSRLbP9CTZ7ZQgW20r3vNQskD7uKlvyvKhO3OqdFsz (küllü kumral)

Koleston 11/1 ile boyadığımda hafif sarılaştı. şöyle oldu: http://www.zenginbilgiler.com/attachments/610d1308612343/yaz-sac-renkleri.jpg (ama dipler uçlara kıyasla daha sarıydı)

ve son olarak koleston 12.0 ile boyadım ve saçımın son hali şu: http://www.itusozluk.com/image/katheryn-winnick_65484.jpg

diplerinin daha sarı olması da normal sanırım, dip boyası geldikçe düzelir gibi. ben daha açık bir renk istiyordum ama daha iki kez boyadım, zamanla açılır diyorlar. turuncu filan yapmıyor. alışmakta zorlanıyorsunuz. 11/1'i 45 dakika, 12'yi 50 dakika tuttum. 11/1 ile boyarken son 15 dakika kaşlarıma da kulak çubuğu ile sürdüm. ama yıkarken dikkatli olmak gerekiyormuş. kaşlarım da açık oldu, daha ince duruyor. bu arada sadece iki gün arayla boyadığım için biraz yıprandı saçım. hiçbir ekstra açıcı filan kullanmadım. yardımcı olanlara teşekkür ediyorum.

aaah ah! tutturdum tutturdum da o renk açıldıkça açıldı, dipleri açık kaldı, uçları koyu... ben de yarın bir gün gidiyorum. dedim bu saçla hiçbir yere gidemem ben. eski rengimi tutturmam lazım yeniden. bir başka zaman, emin ellerde, bir kuaförde boyatırım. çünkü kumraldan, hatta açık kumraldan sarıya dönmek akıl işi değilmiş, bunu öğrendim. açıcısız asla olmuyor. neyse, loreal excellence creme 7 kumral aldım, 30 dk boyadım. yıkadıktan sonra şampuan kullandım hemen çünkü sapsarı saçlarım simsiyaha dönüştü. beyaz sabunla da sadece uçlarını bir güzel yıkadım. kuruttum. eski rengime az çok dönüştü. sarıları küllü kumral oldu, uçları zaten o renkti. aralarda gölgeler var gibi ama yıkadıkça açılır diyorlar. eski rengim güneşte parlardı, sapsarı olurdu. ama artık bir beş yıl sonra kendi rengime dönerim sanırım. şimdilik küllü kumral bir renk işte, o sarı halinden bin kat iyi. demem o ki, önce kuaföre gitmek lazım. bu iş evde kesinlikle açıcısız olmaz. bir de şey soracaktım, bu kumral cidden açılır mı? açılırsa alttan kendi rengim mi çıkar yoksa sarı mı çıkar? yapan eden duyan varsa bi beni aydınlatsın, bu da böyle bir macera oldu. saçım yıprandığıyla, rengini kaybettiğiyle kaldı. tabi biraz daha dayanabilseydim istediğim rengi elde edecektim ama o halde okula gitmek istemedim açıkçası.

sana okadar dedim ben ama sen yine bildiginden şaşmadım büyük olarak bildigimiz için kendi saçlarımızı boyayla mahvettigimiz için sana papatya suyunu yada ombre hairi önermiştim :/Birdahine senin iyiligini düşünüp akıl verenleri dinlersin umarım çünkü hiçbir boya renk doğal saçın yerini tutmaz

Çok haklısın, resmen üç kez boyadım saçımı. kendi rengime benzedi biraz ama saçım yıprandı bu sırada. evde sarı saç boyanmıyormuş, bunu anladım. ama yıkadım şimdi tekrar, küllü açık kumrala dönüyor gibi. 6 ay içinde akıyormuş zaten boya, umarım tamamen akar. ama alttan sarılar çıkmasın diye dua ediyorum. bir ay sonra küllü açık kumrala boyarsam eski rengine tam olarak döner. keşke seni dinleseydim, hiç bozmasaydım rengimi.

keşke canım ama işte yıllar önce bende arkadaşlarımın laflarına kanıp güzelim saçalrımı sarıya boyamıştım çok kötü yapay olmuştum..papatya suyuyla kademe kademe açsaydın daha dogal dururdu nese artık iş işten geçti biz şimdiye bakalım saçalrın dinlensin biraz kendi rengine boya işte bidaha akınca hem kendi saçlarının dibinden gelse bile sırıtmaz böyle böyle uzatırsın ;)

birinci resim için bi fikrim var bi arkadaşımın saçını önce açıcıyla açtım sonra koleston kumral karamel le boyadım aynen bu renk oldu benim saçlarımda koyu siyahtı hiç boya yoktu açıcıyla açtım palette altın karamele boyadım çok güzel renkler elde ettim çok memnunum yalnız hiç bilmediğim bi kuaföre gittim şu önü uzun arkası kısa model kestirmek için saçımı berbat berbat ve berbat etti bi tarafı uzun bi tarafı kısa oldu saçma sapan iki ay zar zor uzattım çok şükür ki çabuk uzuyor şeklini düzeltsin diye başka bir kuaföre gittim komedi gibi aynı şekli sadece biraz kısalttı hala bi tarafı kısa şimdi sadece saçlarımı uzatıcam yaza kadar ama dipleri çıktıkça açıcam en son açtım ve palette altın parıltılı toffe ye boyadım çok memnunum açıcı için palettenin açıcısını tavsiye ederim içinde açıcı toz ve açıcı kremde var çünki o krem kolay sürülmesini sağlıyor ama diğerlerinde mavi toz ve oksidan saçta keçe gibi kalıyor

Back