• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi hangi meyvelerin püresini yapıyorsunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gingerr

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
444
7
318
- Yurtdışı
merhaba. 6. aya girdik dr meyve püresi verebilirsin dedi.şeftali elma filan. başka ne püresi yapabilirim. sizler ne veriyorsunuz.

muz da verebilirsin çok seviyorlar genelde ben bir ara pepino verdim ama pek sevmedi

Başka bir konuya yazmıştım;

Evdeki meyveleri (elma, kayısı, nektarin, Artık ne varsa ) 4 e böldüm. 1 bardak suda haşladım(haşlanırsa gaz yapmıyor). rondoya haşlanmış meyveleri koydum , içine 6 tane cicibebe, 1 avuç ceviz koydum. Çok sevdik. Hem doğal hem besleyici :) . Bu haşlanmış meyveleri rondodan geçirip yoğurdun içine ekleyip meyveli yoğurt elde edebilirsiniz :) oda farklı bir öğünümüz

kayısı,şeftali,üzüm verebilirsiniz.elmanın mevsimi değil şimdi.meyvsim meyvelerini tercih etmelisiniz bence.cam rendede rendelyip verebilirsiniz.kayısı bağırsaklarını çalıştırır.tabi abartmadan vermek lazım.fazlası da zarar.kavun ise tam bir antioksidan ve uyku getirip,sakinleştirici etkisi var.ben hep veriyorum.muzu her gün vermeyin ama kabız yapabilir.kokteyl gibi de yapabilirsiniz.ben bazen,muz,kivi,şeftali,kavun meyve sıkacağından geçirip,çok az tarçın ve pekmez ilave ederek veriyorum.çok da hoşuna gidiyor.

Elma,şeftali,armut,kayısı,üzüm verebilirsin muz az ver karpuzda az ver kayısı fazlası bozar azı karar benimde oğlum 6 aylık bunları yiyo kivi,çilek yasak 1 yaştan önce dr uyardı bi anda yüklenme tek tek başla alerjisi yoksa 2 meyveyi karıştır ver cam rendede rendele iyice
ezilip püre oluyor o zaman ver yavaş yavaş arttırıp ver 1 şeftaliyi rahatlıkla yer :)tadı yoksa 2 cicibe önce kattım meyveye sonra 4-5 taneye çıkardım verdim tatlandı yedi bide mutlaka sonradan su ver ihtiyacı olur ceviz falan erken verme

Son düzenleme:
Ne verileceğinden çok nasıl verileceği önemli. Doktorlar saolsun verebilirsin diyor ama nasıl ne miktarı birşey demiyor.
İlk kural tek tek vereceksiniz önce. Asla karıştırmak yok ki her meyvenin tek tek tadını bilsin.
Ve ilk sefer için azıcık vermeniz lazım ne veriyorsanız. Vücud reaksiyon gösterecekmi bakmak lazım.
Kivi, portakal, çilek 1 yaşa kdr yasak.
İlk elma, havuç, şeftali, kayısı, kiraz verebilirsiniz.
Daha sonra bunları karıştırarak verebilirsiniz.
Ve mutlaka yeni bir gıdayı denerken bebeğiniz aç olsun.
Yoksa kabul etmez.

Back