• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hangi meslek daha ideal?

wonka

çakma sarışın
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
64
57
53
Merhabalarr
Erkek arkadaşım için soruyorum ikimizde mühendislik okuyoruz. Belki duyanlarınız vardır fyo eğitimi alarak komiser yardımcısı olarak yetiştirilecek 2500 öğrenci seçildi. Mezun olanlar hem komiser yardımcısı olacak hemde kendi mesleklerinden diplomaları olacak. Sevgilimde girdi kabul edildi. Bu hafta sonuda intibak eğitimi var ve sonrasında imza atması lazım. Ama hiç içime sinmiyor. Makine mühendisliği okuyor ve başarılı biri. Kendi işini yapmasını daha çok istiyorum. Ama ülkemizde hiçbir şeyin garantisi yok. Aranızda bu mesleklere sahip olanlarınız vardır yardımcı olurmusunuz??

Polis yakınları kızmasın ama polislik hicbir vasfı olmayanların meslek edinmek adına basvurdugu ya da kolay yoldan meslege atılmak sabit bir gelir isteyenlerin sectigi bir yoldur. Erkek arkadasınızın bir vasfı var, makine muhendisligi. Kaldı ki polislerin esnek mesai saatleri, tayini, is baskısı cok agır. E polis profili de malum. Bence gelecek kaygısıyla yanlıs dusunmus komiserlik macerasına atılmakla. Okudugu bolumun meslegini yapsın. Ozel sektor yogundur emeginin karsılıgını ilk etapta alamaz ama kendini gelistirirse iyi yerlere gelir. Ozel sektorde calısmak agır ve yorucu geliyosa sabit ni gelir istiyosa da kamu kurumlarında muhendislik kadroları var, kpss ile tercih edebilir. Yani bi muhendisin ideali komiser yardımcılıgı olmamalı. Alelade bi fakulte okusa, ne olacagı belirsiz olsa meslek edinmek icin komiser yardımcılıgı dusunebilirdi ama bu durumda cok mantıksız

Bilmiyorum komiserlik gibi işler çok yetkin olunca işin içine çetrefilli olaylar da giriyor ister istemez
dışında kalmak demek de genelde ayrı sorun...mühendislik daha kendi halinde bir meslek gibi..
tabi tercih sizin..

Başlangıç maaşları mühendislikten 3 kat fazla maalesef erken evlenebilmek için girdik aslında bu yola ama pişmanda olmak istemiyoruz sanırım yaşamadan anlayamayacaz

Başlangıç maaşları mühendislikten 3 kat fazla maalesef erken evlenebilmek için girdik aslında bu yola ama pişmanda olmak istemiyoruz sanırım yaşamadan anlayamayacaz
Maasları ne kadar ozel olmazsa?

Back