- Konu Sahibi mulberry8092
-
biz ocavax yaptrdk geçen hafta,90 tl idi
bebeğiniz ne kadarken yaptırıyorsunuz bu aşıyı?
Arkadaslar ben ingilterede yasiyorum bizde bu asi yok takvimde ama turkiyede cocuklarda rastlanan bir durmmmus dolayisyla yaptirmamiz lazimmis.benim sormak istedigim ne zaman ve kac doz olarak yapiliyor.yani tek bir keremi yapiliyor yoksa asinin tekrari varmi ileriki yaslarda
http://www.kadinlarkulubu.com/bebeg...-cicegi-asisi-illaki-yaptirmak-gereklimi.html
Bu linkte en son 3 yorum ile ilgili şüpheye düştüm malesef
iyice araştırmak gerek
ben yaptırıp yaptırmamada çok karasız kaldım
kızım şimdi 17 aylık oldu yaptırmadım
sağlık ocağındaki ebeler biz yaptırmadık. eğer gerekli olsaydı devlet mutlaka bunu verirdi bize bizde vururduk bebeklere dedi
sağlık ocağına kaldıysaa ooooohhhoooooooooooooooo
bundan 5 yıl önce menenjit 4 yıl önce de pnömokok(zatürre) aşısı da rutin
aşı takviminde değildi eğer gerek görülseydi devlet aşı takvimine onu da alırdı dendi
ama ben her ikisini de yaptırdım hem de pnömokok aşısına 140 lira para verdim 4 yıl önce
su çiçeği aşısını da yaptırmıştım iyi ki de yaptırmışım
çünkü oğlum su çiçeğini çok ama çok hafif geçirdi
sonuç
her iki aşı da rutin aşı takvimine alındı ve sağlık ocaklarında ücretsiz yapılıyo
Su çiçeğine karşı etkin koruma sağlayan aşının ilk dozu 12-15. aylar arasında yaptırılmalı. Tekrar dozu için önerilen zaman 4-6 yaş arasıdır.
Sağlık Bakanlığı tarafından aşı takvimine alınmamış olsa da çocuk doktorları su çiçeği aşısının yaptırılmasını tavsiye eder.
Su çiçeği aşısının az görülen yan etkisi aşı bölgesinde ağrıdır. Dikkat edilmesi gereken bu ağrı için asla aspirin kullanılmaması gerektiğidir. Aşı ve aspirin bir arada alındığında tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
eminim her şeyde olduğu gibi su çiçeği aşısı da geç de olsa aşı takvimine alınacaktır
(alıntıdır)
menenjit sağlık ocağı tarafından yapılıyormu bunu bilmiyodum hangi ada acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?