Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi hangi marka su çiçeği aşısı???

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

mulberry8092

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
3.190
8
358
Diğer
mrb arkadaşlar.
kızıma su çiçeği aşısı yaptırıcam da.
piyasada 2 marka varmış varilrix ve ocavax
siz hangisini yaptırdınız???

Arkadaslar ben ingilterede yasiyorum bizde bu asi yok takvimde ama turkiyede cocuklarda rastlanan bir durmmmus dolayisyla yaptirmamiz lazimmis.benim sormak istedigim ne zaman ve kac doz olarak yapiliyor.yani tek bir keremi yapiliyor yoksa asinin tekrari varmi ileriki yaslarda

aşı tek doz. su çiçeği salgını varmış sanırım. 2 doktora da sordum 13.ayda yapalım dediler. 10 gün sonra yaptırıcam.

tek doz yapılıyor canım...tekrarı yok bildiğim kadarıyla

ben yaptırıp yaptırmamada çok karasız kaldım
kızım şimdi 17 aylık oldu yaptırmadım
sağlık ocağındaki ebeler biz yaptırmadık. eğer gerekli olsaydı devlet mutlaka bunu verirdi bize bizde vururduk bebeklere dedi

sağlık ocağına kaldıysaa ooooohhhoooooooooooooooo
bundan 5 yıl önce menenjit 4 yıl önce de pnömokok(zatürre) aşısı da rutin
aşı takviminde değildi eğer gerek görülseydi devlet aşı takvimine onu da alırdı dendi
ama ben her ikisini de yaptırdım hem de pnömokok aşısına 140 lira para verdim 4 yıl önce
su çiçeği aşısını da yaptırmıştım iyi ki de yaptırmışım
çünkü oğlum su çiçeğini çok ama çok hafif geçirdi

sonuç

her iki aşı da rutin aşı takvimine alındı ve sağlık ocaklarında ücretsiz yapılıyo

Su çiçeğine karşı etkin koruma sağlayan aşının ilk dozu 12-15. aylar arasında yaptırılmalı. Tekrar dozu için önerilen zaman 4-6 yaş arasıdır.

Sağlık Bakanlığı tarafından aşı takvimine alınmamış olsa da çocuk doktorları su çiçeği aşısının yaptırılmasını tavsiye eder.

Su çiçeği aşısının az görülen yan etkisi aşı bölgesinde ağrıdır. Dikkat edilmesi gereken bu ağrı için asla aspirin kullanılmaması gerektiğidir. Aşı ve aspirin bir arada alındığında tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

eminim her şeyde olduğu gibi su çiçeği aşısı da geç de olsa aşı takvimine alınacaktır
(alıntıdır)

Son düzenleme:

menenjit sağlık ocağı tarafından yapılıyormu bunu bilmiyodum hangi ada acaba?

menenjit sağlık ocağı tarafından yapılıyormu bunu bilmiyodum hangi ada acaba?

canım ayrı yapılmıyo 2-4-6. aylarda 5'li karma olarak yapılıyo

Hib aşısı

Hib aşısı ,hemofilus influenza tip b mikrobunun parçalanarak etkisiz hale getirilmesi ile hazırlanmış olup ,çocukları bu mikropla oluşan hastalıklara karşı etkin bir şekilde korumaktadır. Hib aşısı ,bebek iki aylık olduktan sonra bir ay arayla 3 doz uygulanmalı ve bebek 18 aylık olunca bir hatırlatma dozu daha yapılmalıdır. 12 aylıktan büyük ( 1 yaşını doldurmuş) bebeklere hib aşısı tek doz şeklinde uygulanmakta ve etkin bir korunma sağlamaktadır. Hib aşısının yan etkileri hemen hemen yok gibidir.

Aşının,difteri,tetanos,boğmaca karma aşısı ile birlikte ,karıştırılarak aynı enjektör içerisinde ve aynı anda uygulanmasında ,herhangi bir sakınca yoktur. Aşının koruyuculuğu % 99-100 dür. Hib aşısı tek aşı olarak bulunabileceği gibi,pasteur merieux connaught tarafından geliştirilen beşli aşı içerisinde difteri,tetanos,boğmaca ve inaktive çocuk felci aşısı ile birlikte beşli aşı formunda üretilmektedir.

5’li karma aşı

Günümüzde baş döndürücü bir hızla gelişen bilim ve teknoloji sayesinde tedavisi güç ya da imkansız çeşitli hastalıklardan korunmamızı sağlayacak bir çok yeni aşı insanlığın hizmetine sunulmaktadır. Çocuklarımızın hayatını tehdit eden hastalıklara karşı geliştirilen her yeni aşı yeni bir iğne anlamına gelmektedir. Çok sayıda aşı için defalarca doktora gitmek,defalarca çocuğumuzun canını yakmak gerekmektedir.

Bu sorunun çözümü ancak çok sayıda aşının tek enjektörde bir araya getirilerek uygulanması ile mümkündür. Fakat çok sayıda aşının küçük bir hacimde etkinlik ve güvenilirliğinden bir şey kaybetmeden birleştirilmesi çok yüksek bir teknoloji gerektirmektedir.

Bilim dünyasındaki hızlı gelişmenin meydana getirdiği bu soruna pasteur merieux connaught ’un yüksek teknolojisi çözüm getirdientact-hıb serum ve aşıda dünya lideri olan pasteur merieux connaught tarafından yüksek üretim teknolojisi ile üretilen bu aşı ,tam beş hastalığa karşı tek enjektörde koruma sağlamaktadır. Bu aşı ile difteri,tetanos,boğmaca ,çocuk felci ve menenjit başta olmak üzere hib kaynaklı enfeksiyonlara karşı vücudun farklı bölgelerinden defalarca aşı yapma gereği de ortadan kalkmıştır. Bebekler doğumu izleyen 2,4,6 ya da 2,3,4’üncü aylarda aşılanmalı,18. Ayda ek bir hatırlatma dozu uygulanmalıdır. Özel ince iğneli kendinden cam enjektörü uygulama kolaylığı sağlamaktadır.

(alıntıdır)
hemofilüs influenza tip b=hib yani menenjit aşısı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…