Hangi kalbin gücü yeter, o kadar hastanın acısına her gün tütün basmaya ?

TheBeyin

Romeo kop gel ayrıl gel
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2011
7.054
839
173
Doktorları, Boyunlarındaki stetoskoptan tanıyoruz.

Hemşireleri ise, Ucundan su fışkıran iğnelerinden.

Fışkıran ilaç illaki, Ben su sanırdım ama küçükken; İğneden aklı çıkan her çocuk gibi.
Hemşire bu; İllaki tek işi, Hastalıktan beti benzi solmuş çocuğa iğne dürtmek değil.
Tansiyona bakar, Ateş ölçer, Hap verir, Vermekle kalmaz ağzına tutar, Ardından su verir, Su genzine alır sırtına vurur…
Hizmet bitmez yani hemşire de.
Kimileri ameliyata girer;
Doktorun koca bir mağara ağzı gibi açtığı hastanın karnını diker, Evinde kendi söküğünü dikemezken.
Kimisi; Elden ayaktan düşmüş hastanın altını alır, Adamın karısı bile midesi

kaldırmadığından besbelli üç metre uzaktan seyrederken.

Kimi zaman kötü gün dostudur hemşire; Kurtaramadık babanızı, Toprağı bol olsun derken.

Kimi zamansa iyi haber müjdecisidir, Nur topu gibi bir kızınız oldu derken.

Uzun lafın kısası; O sallar önce iki bacağını tutup baş aşağı, Doğarken insanın. O kapatır sonra iki göz kapağını başı aşağıda, Ölürken insanın.

Bir zamanlar hepsi beyaz giyerdi, Bu beyaz meleklerin. Şimdi kimisi beyaz, Kimisi laci, Kimisi yeşil mişik.

Eskiden hepsinin başında kep vardı, Şimdi isteyenin herhal.

Hani bir de hastane duvarlarını süsleyen sus’cu hemşire vardı, Şimdi o da yok, Depolarda kitli.

Her meslek kutsal kendi içinde, Eyvallah. Taş taşıyana da, Harf öğretene de; Zerre sözümüz yok.

Ama ya; Her dakika mesaisini etrafını sanki ağlama duvarı gibi çeviren hastalarla geçiren bu sağlık emekçisi
kardeşlerimize ne demeli peki?...
Kutsallığın bir sınırı, Fedakarlığın ölçeri, Alın terinin kıymeti,

Bacaklarda kesilen dermanın telafisi var mı acep?

Yahut, Geceleri uykulardan hoplamanın,
Sabah elinde can veren hasta çocuk rüyasına girdiğinde.

Kulağında uğuldarken, Bacağı kopan gencin feryadı,
Ocaktaki yemeği unutup yakmanın ya da…

Para için yapılır mı bu iş, Söyleyin. Yahut meslek diye…

Eğer melekten beyaz değilse, Hemşirenin kalbi; Söyleyin,

Hangi kalbin gücü yeter,

O kadar hastanın acısına her gün tütün basmaya.

Gazeteci Yazar / Mustafa AFACAN

geçen gün, "dayağı şiddeti hak ediyorlar" rezaletinden sonra iyi oldu bu konu, bu yazı.

ülkedeki tüüüüm doktorlar, hemşireler gitmesin bakalım 1 gün işe, sadece 1 gün, o zaman ne yapar bu beğenmeyenler, yakınanlar?

evet, devlet hastanesindeki doktorlardan ben de memnun değilim, yüzüne bakmıyorlar insanın (cidden, başlarını kaldırıp bakmıyorlar) ama bir sormak lazım kimlerle uğraştı tüm gün? bir merhaba diyen oldu mu? nelerle uğraşıyorlar. (elbette kimisinin karakteri öyle, nemrut, ama bankacı da olabilirdi o kişi, öğretmen de.)

ağrın mı var acın mı sorusuna cevap veremiyor, ama doktor nesi var anlasın istiyor.

doktora hemşireye saygın yoksa, gitme hastahaneye! kimse kimseyi sevmek zorunda değil, ama saygı göstermek zorunda.

çok anlamlı bı yazı olmuş, anlayana tabı
Kım ne düşünürse düşünsün, ben bu mesleğı yapmaktan gurur duyuyorum
Hakkını vererek severek yapıyorum, kıymet bılene

Bu arada geçen buralarda bı üye vardı
doktorlar hemşıreler dayağı şıddetı hak edıyor mu ne yazdı, gelsın okusun bı zahmet

Son düzenleme:
Bu mesleğı küçük gören çok var
kımısıne baksan bütün gün odada oturup çay kahve ıçıyoruz sanıyor
keşke öyle olsa, bır gün boyunca yaptıklarımı yazsam roman olur.

Bu mesleğı küçük gören çok var
kımısıne baksan bütün gün odada oturup çay kahve ıçıyoruz sanıyor
keşke öyle olsa, bır gün boyunca yaptıklarımı yazsam roman olur.
İşin stresi yeter tüm yaptıklarımıza

ya kıyamam aklıma ameliyatlardan dinlenme odasına çıktığımda başımda bekleyen Ayten hemşire geldi. mecburi kan alırken defalarca özür dileyen Emine Hemşire, ağrımı geçirmek için iğne yaparken Serap hemşire.

ben seviyorum sağlık çalışanlarını. Kim ne derse desin, onlarsız olmuyor.

teşekkürler arkadaşlar.bizleri sevenlerde varmış...

Ne demek arkadaşım bizleri de sevenler varmış , canımızı , evladımızı, kendimizi, ailemizi emanet ediyoruz sizlere.
Zor şartlar altında çalışıyorsunuz, belki evde hasta çocuğunuzu bırakıp geliyorsunuz.
Kendi adıma severimde , sayarımda.
Ama şu da var, her mesleğin içinde farklı insanlar var , belki duyarsızlaşıyor insan hergün hasta ve hastanenin içinde olunca.
Duyarlılık bekleyip göremediğin zamanlar oluyor.
Oda üzüyor insanı.
İnsanın yüzüne bakmayanlar da var.
Herkesi aynı değerlendirmemek lazım tabi.
Yinede anlamak lazım birbirini.
Kutsal bir meslek bu bana göre , hakkını verene.

Güzel düşünceleriniz için teşekkürler herkes sizin gibi düşünceli davranmıyor dediğiniz gibi her mesleğin iyisi kötüsü olabiliyor.

bizleri sadece mesaisini tamamlayıp,maaşını alanlar olarak değerlendiren zihinlerde var malesef.bizlerinde kalbi var,annesini kaybeden hasta yakınıyla bizler de gözyaşı döküyoruz canımız acıyor ya da trafik kazası geçiren,düşen,yanan çocuklara gözyaşlarıyla müdahale diyoruz.hepimizin annesi,babası ,evladı var.her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de çürük elmalar var elbet ama hepimizin zan altında bırakılması da çok acı.her ne olrsa olsun ne ölmeyi ne de dayak yemeyi hakettiğimizi düşünmüyorum.herkes kendi açısından bakıyor kimse de gelip bize sormuyor ki sizin haliniz nicedir diye..

Bi hemşire adayı olarak çok begendim yazıyı.
Ne yazık ki gerçekten değerimiz bilinmiyo. Öğrenciykende stajerkende çalışırkende..
Hemşirelik tükenmişlik send. en çok görüldüğü mesleklerden biri bununda sebebi belli zaten.
Umarım bizimde değerli olduğumuz zmanları bende görürüm

doktor, hemşire ve diğer tüm sağlık çalışanları bir bütünün olmazsa olmaz parçalarıdır. herbiri ayrı değerli herbiri ayrı zorlukta.
Allah sabır versin...

Son düzenleme:
Hemşirelere gereken saygı gösterilmiyor. Ben bu sene üniversite sınavına gireceğim kısmetse, hemşire olmak istiyordum senenin başında ama herkes aynı şeyleri söyledi. "Hemşireler o... olur." İşte biz ne yazık ki böyle bi toplumuz. Hemşireler bizim ahımızı vahımızı çeksinler sonra da böyle bir muamele görsünler. Bu arada yanlış anlaşılmasın böyle şeyler söylendiği için vazgeçmedim elbette :)

bence sana bunu söyleyen kendinden biliyor işi.

zaten kadının tek mesleği var; bu zihniyete göre; ev hanımlığı.

sadece bir laf uğruna seçimlerinden vazgeçme, yarın benliğinden vazgeçmeni isterler.

sadece onların yolu doğru bu hayatta.

yazıyı paylaşan arkadaşında emeğine sağlık.
çok anlamlı bir yazı olmuş anlayana tabii.

Evet bu lafı bende çok duydum işte eskiden beri süregelen toplumumuzun aklından atamadığı bir utanç sözü..

Makaleyi yazanında, buraya alıntılayanında ellerine, emeklerine sağlık...

Her mesleğe saygım var lakin eğitimcilerle sağlık personelinin gönlümdeki yeri ayrıdır, arada işini layıkıyle yapmayanda vardır belki ama bu hepsini karalamaya sebep değildir.

Yaptıkları iş gerçekten çok zor, bir doktor arkadaşımız Cuma akşamı gittiği nöbetten birkaç saat önce döndü, Acil'de 48 saat nöbet.
Allah sağlıkçılarımızın yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…