• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi hallerde susarsınız..?

glaze_butterfly

yenigelinmutfakta.blogspo
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
1.818
26
158
Kütahya
BeLkide hayatının en kasvetLi en yaşanıLmaması gereken anLarından biridir..DiLinizin düğümLendiği an…Konuşmak isterken deLice, susmak!! Konuşamamak !! KonuşabiLseniz kimbiLir neLer söyLecektiniz haLbuki !!Çaresizce birinin yüzüne bakakaLdığımız anLar..Yüzünün her ayrıntısını beynimize kazıdığımız anLardır o anLar…Süpriz yeni mimikLerini keşfettiğiniz o anLarda beLkide onu ne kadar az tanıdığınızı keşfediyorsunuz..Yarı pişmanLık doLu bakışLarınızı anLamaması için içinizden biLdiğiniz tüm duaLarı ederken…BeLkide kaybın verdiği teLaşLa itiraf edemedikLeriniz mimikLerinizLe eLe vereceksiniz diye garip bir panikLe…

Alıntıdır..

peki siz hangi anLarda susarsınız?

Son düzenleme:
güzel bir konu olmuş canım.
ben haklı iken haksızlığa uğradığımda susarım aslında bu birazda şaşkınlığımdan ve karşımdakinin kişiliğini en iyi tanıma fırsatını kaçırmamak içindir. zaten tartışmayı ve kendimi savunmayı pek beceremem sadece ya mesafe koyarım ve ya da karşımadakini yok sayarım. aslında iyi bir politika izlemiyorum, bu beni rahatsız ediyor genelde konuşup taşı gediğine koymak isterdim...
eşimle olan durumlarda dao anda susarım ama fırsat kollar en uygun zamanda sorunu çözerim...

güzel bir konu olmuş canım.
ben haklı iken haksızlığa uğradığımda susarım aslında bu birazda şaşkınlığımdan ve karşımdakinin kişiliğini en iyi tanıma fırsatını kaçırmamak içindir. zaten tartışmayı ve kendimi savunmayı pek beceremem sadece ya mesafe koyarım ve ya da karşımadakini yok sayarım. aslında iyi bir politika izlemiyorum, bu beni rahatsız ediyor genelde konuşup taşı gediğine koymak isterdim...
eşimle olan durumlarda dao anda susarım ama fırsat kollar en uygun zamanda sorunu çözerim...

Teşekkür ederim canım...
Bence yerinde olanı yapıyorsun.Bazen susmak en güzel cevap diye düşünüyorum.Çünkü özellikle tartışma anında karşındaki insan konusmaya başladığında seni dinlemiyor.Hep kendisinin haklı olduğu tarafların altını çizmek için çaba gösteriyor.Malasef ben genelde susmak gibi bi erdem gösteremiyorum...
Sadece karşımdaki insanın cehaletini anladığım zaman susarım..

Teşekkür ederim canım...
Bence yerinde olanı yapıyorsun.Bazen susmak en güzel cevap diye düşünüyorum.Çünkü özellikle tartışma anında karşındaki insan konusmaya başladığında seni dinlemiyor.Hep kendisinin haklı olduğu tarafların altını çizmek için çaba gösteriyor.Malasef ben genelde susmak gibi bi erdem gösteremiyorum...
Sadece karşımdaki insanın cehaletini anladığım zaman susarım..

cahil insanın karşısında susmak şarttır zaten ona tamamen katılıyorum. ama tartışmalarda doğru kelimeleri doğru vurgularla söyleyebiliyosan bu erdemden daha öte bişeydir bence
sevgiler:)

eşim bana sinirlendiğinde pek konuşmamaya çalısırım.eğer cvp verirsem bilirimki büyük kavga çıkıcak sinir geçene kadar susarım.ama sakinleşince bu sefer ben onun burnundan getiririm

bende eşimle yasadıgım tartışma anlarında susmayı tercıh ederım çnkü biliyorum o anda konusursam eşimin kalbini kırcak seyler söylicem ve hos bı durum olmıcak :)

Söyleyeceğim doğrujnun bana zarar vereceğini bildiğim anda yalan söylememek için susarım...

genelde çok suskun bir insanım.
bırakın hakkımı aramayı sohbet etmek için iki cümle kuramam.
bu aslında sf den kaynaklanan bir durum ama,yine de insanı mutsuz ediyor.

ben şimdiye kadar susamayanlardandım.eşim karşımda sinirlenince ben daha çok sinirlenirim o ne kadar kırıcı ise bende o kadar kırıcı olurum..ama son küslüğümüzdende anladığım gibi aslında karşıdaki sinirliyken daha olumlu olmak gerek sinir olayı geçince kendini sinirlenmeden ifade etmek lazım..
artık eşim sinirlenin ce susacağım daha sonra kendimi ifade edeceğim aksi halde evlilik çıkmaz bir sokağa dönüşüyor..

Haklı olupta sinirlendğimde susarım cünkü haklı olduğumu nasıl ifade edeceğimi kestiremiyorum..çok ağır sözler söyleyeceğimden korkarak susuyorum.

Çok sinirlendiğim zaman susar derin nefesler almaya başlarım. Çünkü konuşursam çok kırıcı olabilirim o anlarda.

Back