canım ben 9 hafata önce doğum yaptım .ne güzel emerken diş için anetezi almam gerekiyodu ve evden süre evde olmayacağım için 4 haftalıkken aldım .lansinoh diye bi marka 50 tlye aldım .manuel pompa.ve inanılmaz memnunum .ama eğer mecburi değilse sakın sağıpta biberonla verme .çünkü o kadar kolay alışıyolarki ben tekrar göğsümü vericem diye göbeğim çatladı . güle güle büyüt bebeğini canım
Hastanedeki yenidogan hemsiresinin tavsiyesi ile en ucuzundan elektrikli Medela aldik, cok memnunum. Hastanedeki pompadan daha iyi ve kuvvetli calisiyor. Emme gucu ayarlanabiliyor. Pille de calisiyor. Ufak ebatli oldugu icin seyahatte hic yer kaplamiyor. Gunluk gezmelerimizde bile yanimizda tasimak gerektigi icin ebadi cok uygun. Iki taneye ihtiyac duymadim hic, zaten birini bebek emiyor, ikisini ayni anda sagmak en fazla 3-5 kez gerekmistir, sirayla sagdim, oldu bitti. Cift pompaya para vermeye degmez. Sanirim 160 tl civarinda idi aldigimizda.
Bir arkadasim manuel pompasini vermisti, Avent'in. O da iyi fakat gece yarisi uyku arasinda sagmaya kalktiginizda kol kuvveti gerektigi icin iskence oluyor, esi kaldirip ondan ardim istemek gerekebiliyormus :) zaten benim Medela o kadar kuvvetli ve cabuk sagiyor ki, kullanmama hic gerek kalmadi. Birkac kere deneme olsun diye kullandim sadece.
Medela'yi kesinlikle tavsiye ederim, en ucuz modeli olmasina ragmen cok cok memnunum.