hangi doğum kontrol yöntemii?

cgdmabky

dido nun annesi çidoo:))
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
1.560
0
43
kızlar coğumuz belki yöntemini buldu ama ben hala kararsızım hap kullanamıorum spiralden cok korkuyorum iğne yaptırmak istiyorum ama yan etkileri varmış .neler yaptık memnunmuyuz yan etkileri ne oldu paylaşalım istiyorum.a.s.

canım konuyu açtığın ii olmuş valla ben haftaya spiral taktırıcam korkmuorum desem yalan olur ama çevremdekiler çok memnun,taktıranlar varsa sıkıntı yaşayan varmıı?

evet canım korunmakta bi dert vallahi.bi kadın menepoza kadar her ay acaba hamilemiyim die aklından 1 kerede olsa geçiriyor.bende emzirdiğim için ne hap ne iğne kullanamıyorum.dr da spirali çok önermedi yan etki yaıyormuş bazı kişilerde.o yüzden şimdilik eşim korunuyor.zaten erkeklerin korunması taraftarıyım.kadının korunması demek hormonları ve vücudu ister istemez etkiliyor.

kızlar spiralde %100 korunma yöntemi değil.spiralle hamile kalan çok var çevremde.gerçi hiçbir korunma yöntemi % 100 değil ama....

kızlar coğumuz belki yöntemini buldu ama ben hala kararsızım hap kullanamıorum spiralden cok korkuyorum iğne yaptırmak istiyorum ama yan etkileri varmış .neler yaptık memnunmuyuz yan etkileri ne oldu paylaşalım istiyorum.a.s.
hap bende asırı bı şıskınlık yaptı kılo aldım sanmıştım meger haptanmış hapı bırakınca gıttıi vucudumdakı şışkınlık spıral dusunuyorum ama bıturlu gıdemedım taktırmaya.........

mesela bn hamıle kalmadan once zorda olsa hap kullandım duznlı kullanamıodum cunku cıkarıodum genelde ama sorun olmadı kılo falanda aldırmadı ama o zamn hamıle kalsamda cok dert dııldı ama sımdı kesınlıkle olmaz o yuzden cok ıyı korunmam lazım duzensız hap ıcmekle olmıcak ığnemi denesek acepp

Hiçbişi yapamam valla dr bile alttan muayene yaparken çığlığı basan ben hayatta taktıramam kocam korunsun ve zaten öyle yapıyo hem de daha temiz :roflol:

canım aylık iğneler bazı kişilerde adet düzensizliğine yol açabiliyor uzun süre adet görmemek gibi.3a ylık iğne formları hala varmı bilmiyorum ama varsa bile onları sakın ama sakın düşünme.bir arkadaşım kullanmıştı kadın 6 ay adet görmedi tabi bu dediğim 3 aylık iğne formları.aylık olanlar böyle değil.spermisit denilen vajinal fitiller var ilişkiden 5 dak önce kullanıyorsun.kondom tarzı bir korunma yöntemi ama kadın için olan en zararsız yöntem.şu kola hemen deri altına takılan implantlar var ama onlar nedense türkiyede pek yaygınlaşmadı.kalıcı bişey istersen en iyisi spiral canım.tabi birde tüp ligasyon var ama onu düşünmek için sanırım yaşlarımız çok genç ve erken.

en güvenli yol spiral ama ben de çok korkuyorum. Eşimle anlaşmamız vardı, çocuk olana kadar o, olduktan sonrada ben korunacaktım ama nasıl korunacağıma karar veremiyorum bi türlü, hapın yan etkileri var mı gerçekten acaba?????

en güvenli yol spiral ama ben de çok korkuyorum. Eşimle anlaşmamız vardı, çocuk olana kadar o, olduktan sonrada ben korunacaktım ama nasıl korunacağıma karar veremiyorum bi türlü, hapın yan etkileri var mı gerçekten acaba?????

ben hap kullanıyordum bir yan etkisini görmedim.ama tabi her bünye farklı reaksiyonlar verebilir.bir dene istersen.memnun kalırsan devam edersin.

kızlar emzirenler hap kullanamıyor
ben spirial taktırdım ve bir ay sonra çıkarttırdım
bikere söyliyim akıntı hiç bitmedi adet oldum çok yoğun geçti
ara ara sancı yaptı takarken çok acımadı çıkarırken hiç hissetmedim
çünki kaymış yani kayma riski var ağır kaldırmıcaksınız
ama memnun olanda var benim arkadaşım 3 sene önce taktırdı
bisorun yok gerçi onada mantar yapmış kız her ay kaşıntı derdiyle doktora gidiyor
sağlık ocağında kadınlarla muhabbet ederken 10 yıldır takılı hiçbirsorunum olmadı diyenide gördüm
yani herkeste farklı
iğneye gelince benim şahsi fikrim kesinlikle kullanmam çünki zamanla adet görmüyorsunuz
yumurtalıkların yumurta üretmesini durduyor oyüzden yüzde yüz koruyor
internettende araştırabilirisniz benim sorduğum iki doktorda aynı şeyi söyledi
ikinci bebek istediğin zaman birbuçuk ikisene olmama durumu var
ama en çok tavisye edilen iğne oldu yüzde yüz koruduğu için
geriye eşlerin korunması kalıyor bence en cazip seçenekte o :jeyyar:

valla eger gerı donusu varsa ıgne kullanırım bnde 1 bucuk yıl once bırakırım ığneyı cocuk yapmak ıstersem bundan bırını secıcez ben emın olmak ıstıyorum esım korunur ama bıldıgım kadarıyla bıraz rısklı bır korunma yontemı sonra her ay kabus olucak aman gectı aman olmadım hamılemıyım dıye hap kullanırkende memmundum ama ıcemıyorum ıste sakızla falan yutuyodum 22 haptan 15 ı anca kalıodu dıgerlerı anında dısarda offff yaaaaaaaaaaa
ben en ıyısı hep annemlerde kalımmmm:))))

evet dediğin mantıklı çiğdemde ben bu adet görmeme mevzusuna taıkığım biraz
ben hamile kalmadan önce bir ay adet görürüsem 3 ay görmüyordum ve buda bana acayip stres şişkinlik yapıyordu

ben sağlık ocağına sorfum her yöntemin yan etkisi var, spiralin kayma riski var ki bu iltihaba yol açabilir çok tehlikeli, ben çok dikkat etmiyorum yaa, eski yönteme devam, bu zamana kadar ne zaman bebek istediysek oldu, o şekilde devam edeceğiz biz.

eşim korunuyor ben korunmuyorum hormonlarımla oynamak istemiyorum ilaç içip iğneyi ara sıra düşünmüyor değilim bende erkeklerinde bir yere kadar sabrı:kedi:

evet canım oda hormon bazen zorunda kalırızya bazı şeyleri düşünmeye zararlıda olsa öle işte nasıl anlatıcam blemedim :bbo:

Son düzenleme:
doktorum 6. ayım dolunca hap içebilecegımı söyledi ama kararsızım..hamile kalmadan önce geri çekme yöntemi ile korunuyorduk ve istediğim zaman hamile kaldım.suan güvenemiyorum o yönteme çünkü 2. bebeğe hiç hazır değilim.spiral taktırdım 2 ay sonra cıkartmak zorunda kaldım iltihap oldu ve agrı kanamam oldu..eşim kondom kulalnmıyor inatlaşıyor beni sinir ediyor..ne yapacagımı bilmiyorum..3 aylık igneler emzirirken kulalnılabılyıor ama bu seferde adet düzenin bozuluyormuş off off ne bu kadınların çilesi ayol..

bende bu korunma yöntemini kafama takıyorum eşim korunuyo ama hadi hamile kalırsam diyede korkmuyo degilim.
ben üstelik adet de olmuyorum. sürekli test yapıyorum hamilemiyim diye.
offf kadınlık çok zooorrr.:KK43:

X