• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hangi dogum kontrol hapını kullanabilirim

minikelebk

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013
9
0
6
İstanbul
düğünüme 1 aydan az bir zaman kaldı Erken anne olmak istemiyorum.çekindiğim için doktora soramadım.nasıl korunabilirim yardımcı olurmusunuz
:26:

bir aydan az zaman kaldığı için doğum kontrol hapı ilk başlarda koruyamayacak. :26: daha erken başlanması gerekiyor çünkü. bir an önce başlasan iyi olur. ben yasmin kullanıyorum.
Başlangıç
Bir önceki ay doğum kontrol hapı kullanılmıyorsa: Tabletler kanamanın ilk günü alınmaya
başlanmalıdır. Tabletlere kanamanın 2. ile 5. günler arasında başlanması da kabul edilebilir

yani adetinin 1.,2.,3.,4.,5. günü başlayabilirsin. doktorum bana 3. günü demişti. pakette 21 tane var. 21'i bitince 7 gün ara verip sonra tekrar başlıyorsun 8. gün. böyle sürüp gidiyor. :)

adetimin başlamasına 1 kaçgün daha var.doktor tavsiyesiz başlasam bir sakıncası olurmu

bir şey olmaz zaten doktorların da yaptığı tek şey reçete yazmak. artı bir şey yapmıyorlar. doktor bana en zararsız olanın yasmin olduğunu söyledi. bir sakıncası olacağını sanmıyorum herkes kullanıyor.

ilacı verirken herhangi bir tahlil yapmıyorlarmı.bu konuyu kendime cok sıkıntı yapıyorum. şuan anne olmaya hazır issetmiyorum.ilacı kullanır kullanmaz işe yarıyor mu

tahlil yapmıyorlar, duymadım hiç. ama aşırı ilgili özel hastaneler belki yapıyordur.

İlk kutuya adet kanamasının ilk beş günü içinde başlandığı ve hiç hap unutulup atlanmadan kullanıldığı taktirde koruyuculuk ilk hapın alımıyla birlikte başlar.

Ben 10 gün kala kullandım aynı korudu :D ne zaman kullanılacağını bilmiyordum zaten diane kullandım ben

Back