• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi bölüm?

nasıl yani cok frklı derken cnımm :)

eğer muhasebeci olucam diyosan o zamn maliye oku.ama bun içinde okul bittikten sonra stajyer smmm olman lazım daha sonra serbest muhasebeci sınavlarına falan girmen lazım çok uzun iş.yani sen işini tam anlamıyla eline aldığında 35i görmüş olursun :1:
dersler çok teorik pratiğe dökemiyosun.ama uluslararası rahatlıkla iş bulursun.illa konsolosluklarda çalışıcan diye bişey yok.bi firmanın ithalat müdürlüğüne kadar yükselme imkanın var :34: ve dersleri daha güncel :21:

ikisi de değiiiil :) ne iş yapmak istiyorsun sen, gelecek için ne hayal ediyorsun onu düşünsene önce.

ayrıca ben uluslararası ilişkilerden mezun olup kendi işini yapan görmedim. hatta mezun olunca ünvanın ne oluyor, onu bile bilmiyorum. maliye mezunu olursan yapacağın işler aşağı yukarı bellidir, o işleri yapmak istersen tercih edebilirsin.

eğer muhasebeci olucam diyosan o zamn maliye oku.ama bun içinde okul bittikten sonra stajyer smmm olman lazım daha sonra serbest muhasebeci sınavlarına falan girmen lazım çok uzun iş.yani sen işini tam anlamıyla eline aldığında 35i görmüş olursun :1:
dersler çok teorik pratiğe dökemiyosun.ama uluslararası rahatlıkla iş bulursun.illa konsolosluklarda çalışıcan diye bişey yok.bi firmanın ithalat müdürlüğüne kadar yükselme imkanın var :34: ve dersleri daha güncel :21:
teşekkr ederm canım cok yrdımcı olduunnnn :)))):93:

teşekkr ederm canım cok yrdımcı olduunnnn :)))):93:

rica ederim :34: ben iktisattan mezunum ve bu derslein hepsini gördüm.uluslararası ilişkileri bitirince 1 dilin oluyo 2 okulunun adı avantaj sağlıyo 3çevren çok geniş ve kaliteli insanlarla dolu oluyo :34:

bu arada üniversiteyi okurken mutlaka aöden ikinci üniversite oku avantajın oluyo.ve sölediğin mesleklerin ikiside aö de var :31:

Uluslar arası mezunu olunca belli bir işin mesleğin olmuyor, ama iş alanı inanılmaz geniş
senin hedefin olması lazım ki eğitim süresince kendini o alanda geliştir. Yoksa mezun olayım bir şey olurum elbet dersen, bir yerlerde dayın yoksa hiç bir şey olamazsın
Ve gördüğüm kadarıyla senin ''şu sektörde, şu pozisyonda çalışmak istiyorum'' gibi bir hayalin yok
Bu yüzden uluslararası yazma derim. SMMM olmayı uzun ve sıkıcı bir süreç olarak görebilirsin, işi de sıkıcı bulabilirsin ama daha net belirgin bir şey.
İlla bu ikisinden biri mi olmalı? Bence sadece puana göre bakıp ne uyuyorsa onlara kitlenmişsin

ben gazi iibf ekonometri okuyorum.
ve tereddüte düştüğün bölümler bizim fakültenin bölümleri.
bu güne kadar ne kadar hoca bu konuyla ilgili yorum yaptıysa hepside uluslararası ilişkiler bölümünün iibf nin en kötü bölümü olduğunu söylediler.
bence kesinlikle maliye.ben açıktan bile okumayı düşünüyorum bu bölümü.
fakat konumuz bu olmasada arkadaşlara katılıyorum.aynı fakültede olsada kulvarları farklı bölümler...sanırım hedeften ziyade puanından ötürü iibf bölümlerine kitlenmişsin.
sana tavsiyem böyle yapma...
ben 3. sınıfa geçtim ve inan bölümümü çok severek yazdım ve okuyorum.ama sınıfta o kadar çok arkadaşım vardıki puanım tutyor diye seçen...
şuan dolu alttan dersi olan,okulu bırakan,tekrar sınavlara hazırlanan...
iyi düşün...
kendini şartlandırma illa bu sene yerleşeceğim bi yere diye.
çünkü eğer sevmediğin bi bölümse okurkenki kaybın emin ol çok olacak...
ha okulu uzatmışsın ha bi sene daha hazırlanmışsın.
eğer hayalinde bi bölüm varsa bence bi daha hazırlan...

iibf nin alanı çok geniş.o yüzden bölümümü çok seviyorum.iyiki iktisat okumuşum.çok karasız olan kişilerin aslında geniş iş olanakları olan bi bölüm seçmesi lazım.mesela linlinnnn bazı üniversitelerde eşit ağırlık bölümleri var.ilk sene ortak ders görüyosun daha sonra 2.yıl bölümü sen seçiyosun.artık iktisat işletme maliye uluslararası sen seç :21:

Back