Bebek Beslenmesi hangi balıkla başladınız?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
Arkadaşlar benim bebeğim 9 ayını doldurmak üzere. balık yedirmeye başlıcam. ama hangi balıkları yedirmeliyim bilemiyorum. bi arkadaşım dil balığıyla başlamamı tavsiye etti. nette araştırdım. somon, uskumru, sardalya ve ton balığı omega-3 yönenden zenginmiş. ama sanki ton balığı vermemek gerek diye hatırlıyorum. siz nasıl başladınız, hangi balıkları yediriyorsunuz bebeklerinize?

Ton balıgı zararlı degıl konserve olmadıgı surece ama benım bıldıgım somon bebeklere cok ffaydalı ben vermıstım somon...çipura levrek vs.hep verdım ama somon acaba ılk denemede agır kaçar mı lezzet olarak yogun bence levrek lezzetlı bır balık kültür levregı degıl de dogal levrek bulursak mıs gıbı corbasını yapabılırsın..bır de dırek balıgını verme ılk once corbasıyla sebzelerle karısık tattır sonra buyudukce tek halde verebılırsın...balık çorbasına da patates havuc azcık sogan ve sarımsak lezzet ıcın koyabılırsın ..ooh misss

canım ben balık hiç sevmem onun için anlamam da bu işlerden, doğal levrek nerden bulabilirim, ya da doğal olduğunu nasıl anlayabilirim?

benim oğlumda 10 aylık bende levrek ,istavrit verdim somon daha denemedim bu hafta aldım denicem somon un yaralı olduğunu bende duydum ,aslında büyük balık lardan verebilirsin .

somonla başlayabilirsiniz..büyük balıklar yağlı oluyolar ve omega-3 yağlı balıklarda daha çok..levrekte faydalı ama çiftlikmi değilmi olduğunu balıkçıya güvenirseniz olur ancak..bide tadından anlayabilirsiniz..çiftlik balıklarında yedikten sonra yosun kokusu kalıyo insanın ağzında..somonda çiftlik ama çok daha güvenilir..somonu tr de asla yetiştiremiyorlar..norveçten ithal geliyor..en azından bizde üretilen antibiyotikli çiftlik balıklarındansa norveçin antibiyotiksiz çiftlik somonu daha iyi.. somonu da hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama realden metrodan almalısınız normal balıkçılarda da beklemiş olma ihtimali var..aslında balıkçıya güveniyorsanız her balığı alıp yedirebilirsiniz..gerçi balıkla aranız yoksa sizin tanıdık balıkçınızda yoktur:)) balık yakalandıktan 4 gün sonra real -metro-carrefour-ikea da tezgahta oluyormuş ve özel bir yöntemle tr ye getirtiliyormuş..ton balığını da konserve olduğu için vermeyin..

Son düzenleme:
Bize 1 yaşına kadar başlatmadı doktorumuz.Başladığımızda da keisnlikle büyük balık özellikle somon yok.Tatlı tabağını geçmeyecek büyüklükte olacak balık dedi.Büyük balıkta civa birikirmiş onun için küçük balık verdi.İstavritle başladık ama ayıklaması eziyet.Zaten oğlum hiç sevmiyo sebze yemeğine katıyorum.Şimdi mezgit alıyorum hem az kılçıklı hem de daha lezzetli.İstavrit kadar baskın bir tadı yok daha kolay yiyo.

CANIM benim bildiğim en iyisi dil balığı ve adını yanlış yazmıyorsam isveç somonu..bende ilk somonla başladım.en temizi kılçıksız bir dilim dahi alabiliyorsunuz..şimdiden afiyet olsun miniğine

ben de somon veriyordum bebekken kendimde çok severim tavuk gibi löp et kılçık yönünden çok güvenli hemde dip balığğı değil yani ağır metal açısından güvenli

teşekkür ederim arkadaşlar. ben karadenizliyim onun için hamsiden başka balık bilmem pek, biraz da mezgit. oğlum için öğrencem mecburen. nette okuduğum kadarıyla büyük ve uzun yaşayan balıklar, civa birikimi açısından önerilmiyormuş. bu arada istanbulda yaşıorum, real veya carrefourda bi inceleme yapayım bakayım ne var ne yok

somon da ıkı cesıt bırncısı rengı pembe olmayan..dıgerı pembemsı olup isveç somonu dıye satılan onlar daha dogal oluyor...levregın dogal veya besı oldugu rengınden tıpınden bıle bellı oluyor besı olanlar daha normal boyuttayken doğal levrek daha ırıce oluyor benım aldıklarım oleydı ..ama sadece bebege kadar alacaksan eger somon al dılımle ama isveç somonu oldun..kıs olsa hamsı ıstavrıt ver derdım ama artık mevsımı gectı...normalde kucuk balık en ıyısı

bizde somonla başladık ve haftada 2gün balık vermeye çalışıyorum fakat kızım çok fazlaca hatta iştahsız hazıraldıgım şeylerden en fazla 3 kaşık yer 41kaşıgı yerse benden mutlusu yok :) napalım artık 3 kaşık bile yese kardır diyorum fakat balık çok faydalu ve eksik edilmemesi gereken bir besin buna çok inanıyorum.. varmı iştahsız bebiş anneleri

vallaha bizim doktorumuz dil balığı ve tavuk balığını önerdi onunla genelde çorbasını yapıom bazen ezip ağzına veriyorum gecen günde sardalya verdim bayıla bayıla yedi maşallahhhhhhhhhh

bende ilk somon verdim.. bayila bayilada yiyo.. ben yurt disinda oldugum icin su an burda somondan baska adam gibi balik yok zaten problem olmadi tazesini bulmak ama isveci norveci bilmiyorum somonuda görsem tanimam zaten.. balikciya gittim en pahali somonu aldim geldim.. pembe oluyo benim aldiklarimda.. hee pahali olmasina neden dikkat ettim onuda söliim pahali olan balik dogaldir her zaman.. yani cipuranin kilosu türkiyede 15-20 lira falan yanlis bilmiyosam ama bunlar üretim baligi ve siz bile yemeyin derim.. dniz cipurasini ise kilosu 40tan asayi alamzsiniz.. ben balik muptelasiyimdir ve cok hassasimdir bu konuda.. dipte yasayan baliklarda civa acisindan cok zngin onlarida vermeyin..cipurada bunlardan biri.. eger somon bulamiyosaniz da mezgit verilebilecek en ii balik onu biliyorum.. karadeniz mezgiti.. oda faza büyük olmamali.. hatta dondurulmus mezgitlerde var..

canım o dediğin balıkların orjinal yemle beslenmeyen ve salamura olmayanlarını vermelisin. her balıkta var omega3 azmış çokmuş buna takılma onlar bebek zaten ihtiyaçları az. özellikle dip balığı vermemelisin benim bildiklerim. barbun, levrek, kefal, mezgit başkada vardır ama hatırlayamadım. benim bebeğim 6 aylıkken istavrit verdim haftada 2 gün 3 er tane. alerji yapmadığından devam edebilirsn dedi doktor. ama malum sezon kapanıyo öle buzane balığıda veremem. napalım balık mevsimine kadar babamız balığa çıktığında tuttuklarından yiyicez :)) yada açığımızı cevizle kapatıcaz

balık veren arkadaşlar bir de nasıl pişirdiğinizi yazarsanız çok sevinirim.
hangi balığı nasıl yediriyorsunuz.
şimdiden teşekkürler...

fırında pişiriyorum yağ tuz vs.koymadan 30-35 dk.kadar pişiyo..somon veriyorum ben çoğunlukla..normal kopara kopara veriyorum bazen de yemiyo çorbaya katıp veriyorum..

benim oğlum 14 aylık 7. ayından beri veriyorum hamsi istavrit haftada bir veriyordum diğer iki gün norveç somonu yiyordu şimdi haftada 2-3 gün somon veriyorum oğlum balığı çok seviyor annesine çekmiş dondurucumda her zaman balık saklarım oğlumun yiyebileceği kadar bölüp bölüp saklıyorum ızgara yapıp veriyorum yada çorbasına karıştırıyorum

fırında pişiriyorum yağ tuz vs.koymadan 30-35 dk.kadar pişiyo..somon veriyorum ben çoğunlukla..normal kopara kopara veriyorum bazen de yemiyo çorbaya katıp veriyorum..

teşekkürler arkadaşlar bende fırında ızgara deneyeyim o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…