- 2 Temmuz 2013
- 9.544
- 10.806
Öncelikle hepinize merhabalar. Kategori balık olunca katılmadan edemedim. Umarım tarifimi beğenirsiniz. Hafif ve lezzetli bir tarif :)
Verdiğim ölçüler 1-2 kişilik kadardır. Malzemeleri artırıp daha fazlaca büyük tencerelerde veya tepsilerde yapabilirsiniz.
Malzemelerimiz:
Yarım Kilo Ayıklanmış Hamsi (Ben kendim ayıkladım sizler hazır ayıklanmış alabilirsiniz)
1 Orta Boy Soğan
1 adet büyü boy veya 2 küçük boy patates
1 adet domates
2-3 adet yeşil sivri biber
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
Bir talı kaşığı pul biber
Bir tutam Maydonoz
Yarım Su Bardağı Soğuk Su
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Bir adet kulaklı tencere (Daha Lezzetli pişmesi nedeni ile ben bakır tava kullandım)
Yemeğimizin Yapılışı Şu Şekilde :
Öncelikle soğanımızı yarım ay şeklinde doğrayıp tavamızın altına yerleştiriyoruz.
Üzerine patatesimizi yuvarlak ince dilimler halinde keserek soğanlarımızın üzerine diziyoruz.
Ben ilk bakır tavaya yapmıştım akşam işten sonra yemek hazırlayınca dalgınlığıma geldi patatesleri dizmeden hamsilere geçtim sonradan yeniden dizdim. Eşim içinde ayrıca yaptığım için onunkini yaptığım esnada çektim
Patateslerimizin üzerine hamsilerimizi sırayla diziyoruz.
Hamsilerimizi dizdikten sonra üzerine pul biberimizi serpiyoruz.
Maydanozlarımızı doğradıktan sonra onları da hamsilerin üzerine yerleştiriyoruz.
Domatesimizi de yarım ay şeklinde doğrayarak maydanozların üzerine diziyoruz ve bir tutam tuzumuzu serpiyoruz.
Malzemelerimizin üzerine zeytinyağımızı ve suyumuzu döküyoruz.
Yeşil sivri biberlerimizi uzun şekilde, limonlarımızı yarım ay şeklinde doğrayarak malzemelerimizin üzerine diziyoruz.
Yemeğimiz artık pişirmeye hazır üzerini kapatarak kısık ateşte 20 dk kadar pişiriyoruz.
Buda yemeğimizin pişmiş hali. Afiyet olsun :)
Verdiğim ölçüler 1-2 kişilik kadardır. Malzemeleri artırıp daha fazlaca büyük tencerelerde veya tepsilerde yapabilirsiniz.
Malzemelerimiz:
Yarım Kilo Ayıklanmış Hamsi (Ben kendim ayıkladım sizler hazır ayıklanmış alabilirsiniz)
1 Orta Boy Soğan
1 adet büyü boy veya 2 küçük boy patates
1 adet domates
2-3 adet yeşil sivri biber
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
Bir talı kaşığı pul biber
Bir tutam Maydonoz
Yarım Su Bardağı Soğuk Su
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Bir adet kulaklı tencere (Daha Lezzetli pişmesi nedeni ile ben bakır tava kullandım)
Yemeğimizin Yapılışı Şu Şekilde :
Öncelikle soğanımızı yarım ay şeklinde doğrayıp tavamızın altına yerleştiriyoruz.
Üzerine patatesimizi yuvarlak ince dilimler halinde keserek soğanlarımızın üzerine diziyoruz.
Ben ilk bakır tavaya yapmıştım akşam işten sonra yemek hazırlayınca dalgınlığıma geldi patatesleri dizmeden hamsilere geçtim sonradan yeniden dizdim. Eşim içinde ayrıca yaptığım için onunkini yaptığım esnada çektim
Patateslerimizin üzerine hamsilerimizi sırayla diziyoruz.
Hamsilerimizi dizdikten sonra üzerine pul biberimizi serpiyoruz.
Maydanozlarımızı doğradıktan sonra onları da hamsilerin üzerine yerleştiriyoruz.
Domatesimizi de yarım ay şeklinde doğrayarak maydanozların üzerine diziyoruz ve bir tutam tuzumuzu serpiyoruz.
Malzemelerimizin üzerine zeytinyağımızı ve suyumuzu döküyoruz.
Yeşil sivri biberlerimizi uzun şekilde, limonlarımızı yarım ay şeklinde doğrayarak malzemelerimizin üzerine diziyoruz.
Yemeğimiz artık pişirmeye hazır üzerini kapatarak kısık ateşte 20 dk kadar pişiriyoruz.
Buda yemeğimizin pişmiş hali. Afiyet olsun :)
Son düzenleyen: Moderatör: