Hamişler ve anneler, 40 haftası biten ve hala bekleyen var mı? :(

catlamismisir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
359
40
Hamişler, anneler.. Tahmini Doğum tarihini geçtik biz 40 haftamız bitti. Evet bazı Doğumlar gecikebiliyor. Doğal karşılamaya çalışıyorum ama olmuyor sanırım. Ne sancım var ne bir belirti ne su gelmesi vs.. Bu da gerginlik yaratıyor ben de ve cevreme de yansıtıyorum. Düşünmesem belki olacak ama düşünmeden de edemiyorum. Benim gibi olan var mı? Sanırım Yanıma destekçi arıyorum yada dert ortağı, psikolojimi bozmadan daha fazla anneler okursa acaba bu durumu yaşayıp normal doguma nasıl gittiler onların da deneyimini Öğrenmek isterim.. Mutlu kalın Hakkımızda hayırlısı..

Canım ben değil ama kuzenim öyle oldu... Ve bir de arkadaşım... Kuzenim normal doğum için hiçbir sıkıntı yoktu.. Çok bekledi.. 42. haftaya da girdi.. Ama çok sık kontrol altındaydı.. En son suyu geldi baktılar çocuk kakasını yapmış bişi olmasın diye apar topar sezeryana aldılar... Arkadaşım olan da o da 42 yi de bekledi ama dediğim gibi çok sık kontrol altında olman lazım... O bekledi bekledi ve sancıları geldi normal doğum yaptı... Rabbim bir avazda bebeğini kucağında görmeni nasip etsin inşallah canım benim... Gün aşırı felan muhakkak git doktoruna... Plasenta yaşlanmış olabilir, bebeğin kalp atışları vs. Tabi sen daha iyi bilirsin de.. Rabbim kolaylık versin inşallah..

Canım ya suan 41 in içindeyiz doktorum bu hafta olur gibi düşünüyorum çünkü aşağı inmiş Bayağı bebek dedi. Ama gecen haftada öyle demişti. 3 günde 1 kontrolüm var. bu haftada olmazsa önümüzdeki hafta pzt suni Sancı başlatabiliriz dedi. Bebeğim biraz kilolu daha fazla kilo almaması icin sanırım 42 yi beklemicez. Çünkü sezaryene alabilir o zaman. Hayırlısı bakalım Allah büyük vardır bir saati.. Ama ben cok cok sabırsızlanıyorum artık kafama da cok mu takıyorum acaba o yüzden mı gelmiyor oğlum diyorum

Ben 40 + 1 de doğum yaptim kontrole gittiğimde bebek hareketleri azalmıştı suyum hala gelmemişti. Dr bi kaç saat sonra kontrol etti bebek diskisini yapmıştı. Bebeğin hareketine dikkat et azaldığı an Dr git mutlaka.

Tabi ki stres çok etkiliyor rahat ol.. İnsan gebeliğin son haftalarında günlerinde artık sabırsız oluyor.. Bebeğine kavuşma arzusu çok ağır basıyor.. Ama sana tavsiyem çok sorun olmazsa suni sancıyı isteme... Hele ki hiç açılman yokken suni sancı vücuda zararlı bir de bebeği strese sokuyor... Sadce senin görevin çok sık kontrole gitmek... Bir de evde sıcak duş al sürekli.. Çömel kalk sen de bişiler yapmaya çalış... İnşallah hayırlısıyla alacaksın miniğini kucağına... Sonra muhakkak ilk fırsatta da haberini beklerimmm inşallah...

40+3 teyiz bugun. hareketlerinde azalma da cok yok öyle. Takip ediyorum. Bakalim yarın gideceğiz ne degisiklik var göreceğiz :/

Ya beni aslında insanlar cok etkiliyor. Herkesin araması sorması ya zaten olursa haberiniz olur ne diye hergun arayıp beni strese sokuyorsunuz yani o yüzden geriliyorum esime de soruyorlardir mutlaka ve 2-3 gündür cok Dalgın O da Bilmiyorum sebebini bana belli etmemeye Çalışıyor kayınvalidem de arayıp sorup duruyo su aradı bu aradı var mı bi degisiklik? Olsa ilk once sen duyarsın zaten bi de bana sormanın alemi ne yani
Canım suni Sancı olayı da sezaryen istemediğimden bebek büyürse daha fazla sezaryene alacak o yüzden eğer Sınırda fln olursa kilosu mecbur isteyeceğim en azından deneyeceğim suni sancıyı.
2 günde 1 duş alıyorum ama ne kadar sıcak bilmiyorum pek sevmem sıcak suyu ana mümkün olan en sıcağa getiriyorum. Cildimde kuruluk var cok kaşınıyorum o yüzden sürekli duş alamıyorum sürekli krem kullanmam gerekiyor o zaman o da zarar verir diye. Valla evde de Öylece yatmıyorum yada oturmuyorum hep bi is peşindeyim. Günde 40-50 dk fln yürüyüş de yapıyorum. Çömelip kalkmadım hic denemedim ama deneyeyim ara ara.
Boyle iste

Canım ya... Çok iyi anlıyorum kuzenim en son telefonunu kapatmıştı.. İnsanlar sanki senden daha sabırsız.. Gebe psikolojisini anlayamıyorlar... Çoğu telefonu açma biraz kafanı dinle.. Bebeğinle konuş.. İnşallah çok bekletmez minik kuzu seni... Anlıyorum canım normal doğum istediğin için dene istersen... Hakkında ne hayırlısysa onu nasip etsin Rabbim...

Insallah canım teşekkür ederim. Hayırlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…