Hamişler Kizamik Aşisiyla Ilgili Acil Yardim Lütfen

gulseren4434

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
1.332
2
marhaba kısslarrr. 7 haftalık hameyim (tüp bebek) 2 gün önce rutin tahlillerim yapıldı hemogram vs... diğerleri çok şükür normalmiş ancak kızamık aşım yapılmadığından doktorum bağışıklık sistemin yok ve okula giden, hasta burnu akan çocuklara yaklaşma dedi merak ettiğim yaklaştığım takdirde bendemi hasta olurum yoksa bebeğemi geçer ne oluyor yani sizde yaptıdınızmı? birde ben 1 haftadır ablamdayım okula giden oğlu var birşey olmuşmudur acaba?

canım hemen endişelenme bakalım kasım annelerinde bugün aşıdan bahsediliyordu hamileliğin 3 ayından sonra aşı yaptırıyormuşun ama ne aşısı bilmiyorum bende.. doktoruna sor muhakkak seni yönlendirecektir.. yada kasım annelerindeki aşı konusuna gir arkadaşlara sor bakalım.. yiğeninde herhangi bir hastalık yoksa boşu boşuna kendini strese sokma canım.. daha 7 haftalıksın testlerinde iyi çıkmış işde..

canım öncelikle hayırllı olsun bebeğin...normalde gebe kalmadan önce rubellla(kızamıkçık)testi yaptırmak gerekiyor.bunun sonucuna göre de eğer bağışıklık kazanman gerekiyosa aşı yapılıyor.bu süreç içinde(3ay)hamile kalmaman gerekiyor.bunları yaptırmadaki amaç hamileliğin ilk 3 ayında bu hastalıkla karşılaşırsan Allah korusun bebeğe ciddi zarar verebiliyor.bu çok önemli bi test o açıdan..sen yine de dikkatli ol...ilk üç ayı atlatırsan Allahın izniyle bişi olmaz inş.hayırlı günler herkese....

canım aynı tereddütü ben yaşadım ve günlerce araştırma yaptım bende 11 haftalık hamileyim 8.haftamda yapılan testte rubella yani kızamıkçık a olan bağışıklığım pozitif çıkmasına rağmen rubella ıgm değeri yüksek çıkmıştı.3 gün bunun sonucunu gelmesini bekledim..yaptığım araştırmalarda ilk üç ay içinde hastalığı geçirmemek gerekliymiş..bebek için ciddi zararları varmış ..kalp anomalisi görme bozukluğu vs.fakat sen şu anda hastalık taşıyıcısı değilsin sadece bağışıklığın olmadığı için geçirmemen gerekiyor..bu sebeple küçük ve okul çağındaki çocuklardan uzak dur sana tavsiyem..3 ayı atlatınca herhangi bir etkisi olmuyor bu hastalığın..yani boşuna korkma kendini kolla canım...

kızlar hepinize teker teker teşekkür ederim stresler bitmiyor allahım bebeklerimizi korusun...

Son düzenleme:
X