HAMİŞLER ılk aylarda ne yedınız nelere dıkkat ettınız paylasırmısınız

buneya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
245
0
37
tup bebek yaptırdım 1 agustosta ogrendım hamış oldugumu ve beslenme konusunda sızlerden yardım beklıyorum sımdıden tşk :nazar:

Öncelikle tebrikler, inşallah sağlıkla kucağına alırsın canım.
Mutlaka süt iç, eğer bulantın olur içemezsen yoğurda ayrana ağırlık ver. Ben şu an 11. haftamdayım, 6. haftadan beri de bulantı çektiğim için süt içemedim pek ama onun yerine bol bol ayran içtim, yoğurt yedim.
Süt içerken de mümkün mertebe günlük sütlerden tüketmeye çalış. Bazı yerlerde fark etmez diyor ama benim doktorum günlük sütün kalsiyum değerinin falan daha yüksek olduğunu söyledi.
Günde 2 ceviz, 6 badem bebişin zeka gelişimi için önemli diyorlar, buna da dikkat et.
Ben gene bulantı sebebi ile çok yiyemiyorum maalesef ama bildiğim kadarı ile en azından gün aşırı yumurta yemek gerek.
Mevsim yaz olduğu için şanslıyız, bol bol mevsim meyvelerinden tüket, su çokça içmeye çalış.
Ve tabii ki sırası ile et, tavuk, sebze şeklinde kendince bi düzen tuttur, düzenli beslen.
Semiz otu için çok faydalı bir besin diyor her yerde aklında bulunsun:)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yeniden tebrikler, umarım hepimiz sağlıkla tamamlar, sevdiklerimizle beraber büyütürüz bebişlerimizi.

bende senı tebrıık ederım canım cok tşk ederım bılgılerın için bu arada Allah inş bebegını kucagına almayı nasıp etsın opuyorum senı

canım maaşallah hayırlı olsun.tüp bebek veya normal bebek farketmez beslenmesını düzenli beslenmen önemlı.umarm bulantıların olmaz.ben 7.ayımdayım benımd etüp bebek bulantılardan hıcbırsey yıyemedım ılk4 ay sımdıde midem küçüldü.m,ide yanmalarım va ryıne düzenli beslenemıyorum ama bebişin gelişimi iyi canım. tekrar tebrıkler

bende senı tebrık edrım canım saglıklı sekılde kucagına alırsın inş bebişini bulantım falan yok benım ama daha yenıyım senın ne zaman basladı bulantı

6 haftalıkken basladı canımççöncelerı sadece bulnatıydı sonra cıkarmalarla devam etti.

Kızlar bir de benim doktorumun dediği birşey vardı, paylaşmak istedim. Ben neyi yememem lazım, nelerden kaçınmam lazım dediğimde " ömrü uzatılmış şeylerden kaçın münkün olduğunca demişti." Eğer bir besinin ömrü (meyve suyu, süt, konserve fark etmiyormuş tüm besinler için) uzatılmışsa mutlaka besin değeri düşüyormuş.

ya benım bulantıda yok çıkarmada ama çok iştah var bende ya ne yapıcam bılmıyorum ya çok kılo alırsam dıye korkuyorum

Kızlar bir de benim doktorumun dediği birşey vardı, paylaşmak istedim. Ben neyi yememem lazım, nelerden kaçınmam lazım dediğimde " ömrü uzatılmış şeylerden kaçın münkün olduğunca demişti." Eğer bir besinin ömrü (meyve suyu, süt, konserve fark etmiyormuş tüm besinler için) uzatılmışsa mutlaka besin değeri düşüyormuş.

tşk ederım canummmmm benım opuyorumnanaktan

kilo almaktan korkma canım yemek gibiis varmı=?nasılsa verırsın bırdaha hamıle olacakmısın bakalım.bend eyanıs eylerı düşündüm bır hfata sonra bulantılar basladı.yemen daha ıyı

canım benımde cok ısathım avrdı ılkzamnalr sanırım alınan kortızon veya dıger ılaclardan kaynaklanıyor.3kılo aldım bır anda.ama sonra verdım yedıklerımı o 3 kıloyu ynai. suan ıstahlı olman bence ılacların etkisi.

X