hamileyken tetonoz aşısı olmak şart mı?

064264

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
179
4
41
kızlar ben 26 haftalık hamileyim , doktorum tetonoz aşısı olmam gerektiğini söylemedi ama bazı sitelerde olunması gerektiği yazıyo sizler yaptırdınız mı?

ben 2 defa oldum daha sonra 3 sene boyunca olacağım...aslında herkes olmalı bizler atlıyoruz sadece hamileler değil...

bilmiyorum ama ıkı hamileliğimde de dr lar yaptırmadı..

şimdi içime kurt düştü acep nıye yaptırmadılar ki?

kızlar ben 26 haftalık hamileyim , doktorum tetonoz aşısı olmam gerektiğini söylemedi ama bazı sitelerde olunması gerektiği yazıyo sizler yaptırdınız mı?
Ben yaptırdım... Epey araştırdım üstelik ve en önemlisi doktorum yaptırmamın daha faydalı olacağını söyledi.

canım benim dr da sen bilirsin çok elzem değil dedi.sonuçta ilkel şartlarda doğum yapmıycaz ben de mikrop almak istemiyorum ölü de olsalar:))
yine de senin tercihin aklında kalacaksa yaptırabilirsin..

benim drumda çok gerekli değil dedi.steril olmayan ortamlarda yapılan doğumlar için önem arzediyor,ama istersen yaptır dedi.ben ilk dozunu 27.haftamda vuruldum.ikinci dozumda bayramdan sonra vurulacak.her ihtimale karşı ben yaptırılması taraftarıyım.

bende vuruldum 2 doz dr vurulman ıyı olur dedı koruyormus ama 4 gun boyunca kol agrısı cektım buda normalmıs zaten eger oyle olursa telaş yapma bunu zaten saglık ocagı soyluyor canım

Ben doktorumun "Yaptırmana gerek yok" demesine aldırmadan aşının ilk dozunu bir ay önce oldum, dün ikinci dozunu olmam gerekiyordu ama aşıdan sonra bir hafta boyunca kol ağrısı çektim, geceleri uykum bölündü ağrıdan bu yüzden devam etmeyeceğim. Ne olur ne olmaz diye tetanoz aşısı olmaya karar vermiştim ama çektiğim ağrıyı düşününce vazgeçtim.

bende 21+5im. banada doktorum olman sart degıl, sonucta steril sartlarda dogum yapacaksın ama ıstersen olabılırsınde dedı.. bende olucam ama su sıralar gribim, sımdı o asıda halsızlık yapar biraz beklıycem nasıl olsa bır suresı yok degıl mı?? şu şu haftalar arası olunucak dıye br kuralı yok bıldıgım kadarıyla...

tabiki olunması şart degil ama
zararıda yok ve artısı cok bi aşı
ben iki doz yaptırdım dogumdan sonrada var galiba 5 doz tammalanınca ömür boyu
koruyuculugu oluyor

bu aşı sadece sizi değil yenidoğan bebeğinizi de koruyacak sağlık ocağı bu konuda ısrarlı bende doktoruma sormasam bana yaptır demedi...ama ben işi 3.şahısların sterilizasyonuna bırakmak istemedim...CADIARZU

Doktorum da Sağlık ocagından gelen ebede yaptırmamı istedi Tetanoz aşısını bende gecen hafta yaptırdım ilk dozunu çok sukur bir sorunda yasamadım asıdan sonra cok hafif bir kol ağrısı yaptı o kadar.Bence yaptır sansa bırakma neyle karsılasacagımız belli olmuyor bir zararı yok hemde.

kızlar hepinize çok teşekkür ederim doktoruma bi sorayım bakalım ne diyecek ama yaptırmak mantıklı geldi ne olacağı hiç belli olmuyo bu Türkiye de mikrop kaparsak sonuç daha fena ama şu kol ağrısı bi
raz kafamı karıştırdı. zaten geceleri sürekli krampla uykum bölünüyo bi de kol ağrısı şiddetli oluyosa işe gitcek halim kalmaz.

bazı doktorlar yaptırmayın diyoo
ben yaptırdım sonuçta bi zararı yok faydası war

ben 2 sene önce elimi kestiğim için yapmıştı doktor.ama hiç kol ağrısı falan çekmedim.minicik bi iğne zaten hiç bi problem yaşamamıştım.

bende bunu merak ediyordum ya. hakikaten ne yapmamız lazım? benim doktorumda bişi demedi henüz.

X