Saç Rengi ve Saç Boyama hamileyken saç boyanır mı

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
kızlar hamileyken saç boyamak veya kestirmek bebeğe zarar verir mi cevaplarınız için şimdiden teşekürler(konuyu yanlış yere açmadım inş)CADIARZU

bence boyanmaz..
mesela ben beklemediğim şekilde hamile kaldım..diplerim geldiği halde yaptırmıyorum..
güzel olacam diye bebeğimin sağlığı ile oynayamam şahsen.

sakin ha boyanmaz kesinlikle cok zararli bebege!kina veya bitkisel boyayla boyuyabilirsin...kestirmekte bir zarar yok ama...

ben de boyanmaz diye duymuştum canım.
ama bebeğe zararlı olup olmadığını tam bilemiyorum.

boyanmaması gerektiğini anladım hani kimyasal falan sonuçta ama saçı kestirmemekle ne alakası var onu anlayamadım??
ne zararı olurmuş ki ?

boyamak zarar verir diye biliyorum canım sonuçta senin kanına yada saç dibine işleyen ürün bebeğe de işleyecek ve o da etkilenecek..biraz sık dişini dokuz ay sonra istediğin renge rengarenk boyarsın:asigim:

bende duymustum eğer hamileyken sacını kestirirsen bebeğin ömrü kısalıyormuş tamamen batıl inanc bence

Benim annem 3 aylık hamileyken boyamış saçını açık kumrala.Ve bende hiçbir sakatlık,sorun vs. olmadı.Yalnız annem,babam,amcam,dayım,anneannem,babaannem yani neredeyse tüm aile siyah saçlı olduğu halde ben sarıya çalan kumral saçlı oldum.Annemin hamileyken yaptığı boyayla alakası olabileceğini söylemiş doktor,tabi beni hastanede başkasıyla karıştırmadılarsa:)

Benim annem 3 aylık hamileyken boyamış saçını açık kumrala.Ve bende hiçbir sakatlık,sorun vs. olmadı.Yalnız annem,babam,amcam,dayım,anneannem,babaannem yani neredeyse tüm aile siyah saçlı olduğu halde ben sarıya çalan kumral saçlı oldum.Annemin hamileyken yaptığı boyayla alakası olabileceğini söylemiş doktor,tabi beni hastanede başkasıyla karıştırmadılarsa:)

benado keske annen yesıl yada mavı bı lens taksaydı belkı renklı gozlu dogardınnaniknanik canım sac rengın boyamayla alakalı olacagını pek sanmıyorum sonucta annenın hormonlarını ve saclarındakı pıgmentlerı alıyorsun boya bı etkı etmez ama zararlı oldugunu cok yerden duydum
bırak hamıleyken boyamayı normalde boyamak bıle cok zararlı kanserojen madde ıcerıyor sonucta

Valla ben hamişliğimin başından beri boyamıyorum çünkü bebeğe zarar vereceğimi düşünüyorum ama saçımı kestirdim ondan bi zarar gelmez,diplerim çok uzadı ama benim için önemli değil önemli olan bebişimin sağlığı bence sende sabret ve boyama yinede sen bilirsin...

aaaaa çok ilginç ya :):icecream:

Bilemiyorum Sinem,saç boyamakla lens takmak farklı şeylerdir.Neticede saç boyama kimyasal bir işlem,gelişmemiş çocuğa etki edebilir.Bunu söyleyen annemin doktoruymuş,yani hurafe değil.Düşününce bana da tuhaf geliyor.Ama annemin,babamın,yada diğer akrabalarımın saç rengini genetik olarak almış olsaydım,esmer,kara kaşlı bi kız olmam gerekiyordu,oysa tam tersiyim:)

Son düzenleme:
bende ne yapacağıma bi türlü karar veremiyorum.dip boyam geldi ve düşünüyorum da hamile olan sanatçılar hep boyuyor saçlarını.zarar verse onlarada verirdi dimi ?

bitkisel boyalar tercih edilebilir bence b dönemde. amonyaklı boyaları ve oryalle yapılan işlemleri bu süreçte yaptırmamakta fayda var, çünkü bir şekilde saç derisinden dolaşım sistemine, boyadaki kimyasallar karışır.

kestirmekte sakınca olduğunu sanmıyorum ama boyanmaz canım , hamileyken saçını röfle yaptıran birini duymuştum bebegin basının belli bir yeri sarı kızıl gibi doğmuş olmaz yani olmamalı

bebeğin saçının rengini etkilediğini ilk kez duydum ve çok şaşırdm :44: ben de hamileym ve sarı saçlıyım yaklaşık 4 parmak kadar dip boyam geldi çok çok bakımsız ve kötü duruyo saçlarım ama doğuma kadar asla asla boyatmayacam hç bişey bebeğimden önemli değil !!!

saç kestirilir neden kestirilmesin ki :D o zaman uzayan hiçbir şeyi kesmemek lazım tırnaklar, kıl, tüy vs :D saç boyama konusu da kimyasal olduğundan zararlı olabilir lakin organik boyalar var onların bi zararı olmaz sanıyorum.

Back