Hamileyken ne yemeliyiz, ne yememeliyiz?

Ruyaperisi

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
1.931
2.218
Merhaba hanımlar
Hamile olduğumu daha yeni öğrendim ve çoğumuzun aklında beliren o meşhur soru hakkında bir topic açmak istedim. Hem kendim için hem merak edip arayışa geçen güzel anne adayları için.
Hepimiz doktorlarımıza danışıyoruz, büyüklerimizden duyuyoruz elbette beslenme ile ilgili öğrendiğimiz şeyleri burada paylaşırsak hem bebegimizi güzel beslemiş oluruz hem de gereksiz kilolar almayız hepimize faydalı olur diye düşündüm
Hepimize sağlıklı hamilelikler diliyorum

Son düzenleme:
Doktorumun önerileri (4+5 haftalık hamileyim):
●Cay, kahve, asitli içecekler ilk 12 hafta yasak. Bitki çaylarından sadece ıhlamur içilebilir aşırıya kaçmadan.
●Sigara, alkol kesinlikle yasak.
●Ceviz, badem, fındık, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru dut, incir ara öğünlerde mutlaka olmalı.
●Yumurta mutlaka tüketilmeli ancak iyi pişirilmeli.
●Bakliyat, sebze, et ürünleri dengeli bir şekilde tüketilmeli.
●Çiğ olan salam, füme et gibi ürünler, sosis, sucuk tüketilmemeli. (Kasap sucuğu cok istenirse yenebilir.)
●Bol ve güzel yıkanmış yeşillikler her öğünde tüketilmeli. (Sirkeli suda bekletilmeli.)
●Ayran, kefir, pastörize süt tüketilmeli.
●Ekmek olarak tam buğday tercih edilmeli, öğünlerde 2 dilimi geçmemeli.
●Ilk 12 hafta folik asit içmeye devam edilmeli.

Özel olarak ne yemeliyiz bilmiyorum ama doktorum çevreye kulak asma herkes herşeyi çok bilip konuşuyor sen hamilesin ye canın çekmiştir ye gibi söylemlere kanma demişti ve çiğ et, iyi temizlenmemiş ve dışarıdan olan salata vs yeşillikleri, iyi pişmemiş yumurta yeme dedi

Kesinlikle benim doktorum da iki canlısın iki kişilik ye diyenlere aldırış edersen bebek doğduktan sonra iki kişilik kiloyu vermeye çalışırsın dedi

EKLEME:
Her gün mutlaka hafif tempo yürüyüş, ve hafif egzersizler önerdi.
Ağrın olacak kese ve rahim büyüdüğü için tabiki dinleneceksin ama ağrın yokken de ya ağrırsa diye korkup da hareketlerini kısıtlama dedi.

Kızlar ceviz vs falan yemeye ne zaman başladınız,benimde şimdimi başlamam lazım

Canım ben normalde de yiyordum zaten de şimdiden başlasan güzel olur çok faydalıymış gelişim için hatta bala bandırıp yiyorum ben sade yiyince dilim şişiyor
çiğ badem de çok faydalıymış
O zaman bugün kırayım biraz yiyeyim

Kızlar takip edeyim ben daha doktorla konuşamadım etraftan sizden ne duyuyorsam o. Bide özel hastane, niye böyle oldu ki ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…