hamileyken nasıl besleniyorsunuz?

zelcan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
1.803
421
39
merhaba bayanlar,

bunu herzaman merak etmişimdir.
hamileyken tabi daha düzenli be sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz.
ama ben hiç bir zaman ii bir yiyici olmadın.
hatırlıyorum annem :eek:klava: yemek yedirirdi küçükksen
seç, hangisini istiyorsun diye :)
ve bu büyüyüncede değişmedi.
karnım guruldamasa yemek yemediğiğ hatırlamam (biliyorum çok sağlıksız)
ama herşeyide yerim seçmem yemekleri, sadece aklıma gelmiyor.

benim öğrenmek istediğim, hamileyseniz bir günde ne yiyorsunuz mesela?
hani listeler var, 3porsiyon protein yok karbonidrat öyle değil. onlar çok saçma geliyor.
gerçek hayattan örnekler istiyorum.

şimdiden tşk. ederim yardımlarınız için :)vereliniortak

acikcasi bende az yemek yiyorum.aynen dedigin gibi karnim guruldamasa acliktan tansiyonum dusmese yemek yemek aklima gelmiyor.hamilelikle birlikte mide bulantilarida olunca yemek yemek daha da zorlasti.sadece sunu soyleyebilirim hergun duzenli olarak gece yatmadan sut iciyorum.onuda esim yataga kadar getrmese aklima gelmez..ama biliyorum bu yaptigim hic dogru degil.su mide bulantilarimin azalmasini bekliyorum...

merhabalar:) bende beslenmesine çok dikkat etmeyen bir anne adayıyım:)
26 haftalık hamileyim...hamile olduktan sonra beslenme düzenimi filan çok değiştirmedim yani listelere göre filan beslenmiyorum..
bu süreçte daha fazla meyve sebze yiyorum,grip salgınıda var ya birazda ondan korkumdan:)
ekmek-hamur işi ve unlu tatlıları fazla tüketmiyorum...her gün süt içiyorum...bide aklıma geldikçe bir-iki ceviz içi ve çekirdekli üzüm yiyorum...bunların dışında herzamanki gibi yiyip içiyorum yani özellikle dikkat ettiğim bişey yok...çok şükür bebeğimde sağlıklı ve gelişimi çok iyi diyor doktorum..
ben hiç balık ve tavul yemiyorum o biraz sıkıntı..bu sorun için doktorumla konuşup omega yağları içeren tabletlerden kullanmama gerek var mı soracağım...

ben de özel bir diyet uygulamıyorum zaten normalde çay kahve pek tüketmeyen biriyim.. bu yüzden çok zorlanmıyorum...
her sabah mutlaka bir yumurta yiyorum.
Ara öğünlerde yarım yağlı süt, ceviz, fındık, badem, kuru üzüm ve meyve yemeye çalışıyorum (hepsini birden değil tabiki :KK70:)
Hergün az da olsa et yemeye çalışıyorum normade pek sevmem de :sinifsinif:
İster istemez 2 litreden fazla su içiyorum çünkü gebeliğimin başından beri ağız kuruluğu sorunum var...
En önemlisi haftada 2 gün balık yemeye çalışıyorum..
Ve tabi folikasit-demir ilacımı kullanıyorum.. reçetesiz satılıyor ama yine de isim vermek istemiyorum doktorunuz size uygun bir ilaç verebilir..
sanırım bu kadar :)

bende 22 haftalık hamileyim aşermem olmadı çok şükür. hergün bir yumurta tayin pekmez peynir bolca tüketiyom.
2 günde bir balık yiyom meyvemi yiyom 1 muz 1 elma mandalina ilk başlar ayva çok yedim nohut fasulye, tavuk, kemik suyu çorbası içiyom.
Ceviz 2 tane kayısı günde incir
Bu aralar aşure yiyorum ama süt içemiyorum bir kase yoğurt yiyom peyniri bolca yiyom süt tatlıları oldumu yiyom. yiyomda yiyom yaniii fazla kilo aldım 9 kilo aldım şimdiye kadar bakalımn.doktor haftasına göre ii dedi en son gittiğimde inşallah faydalıdır yediklerim bebeğime yarar.

bende 22 haftalık hamileyim aşermem olmadı çok şükür. hergün bir yumurta tayin pekmez peynir bolca tüketiyom.
2 günde bir balık yiyom meyvemi yiyom 1 muz 1 elma mandalina ilk başlar ayva çok yedim nohut fasulye, tavuk, kemik suyu çorbası içiyom.
Ceviz 2 tane kayısı günde incir
Bu aralar aşure yiyorum ama süt içemiyorum bir kase yoğurt yiyom peyniri bolca yiyom süt tatlıları oldumu yiyom. yiyomda yiyom yaniii fazla kilo aldım 9 kilo aldım şimdiye kadar bakalımn.doktor haftasına göre ii dedi en son gittiğimde inşallah faydalıdır yediklerim bebeğime yarar.

canim biraz fazla kilo aldigin dogru ama enazinan faydali seyler yiyorsun bebis icin ne guzel...afiyet olsun..keske bende yiyebilsem

Kızlar bende 10 kilo aldım. Sabahları süt yerine 1 bardak açık çay ve her çeşitten kahvaltımı mutlaka yapıyorum.. Öğleden yatana kadar yediklerimde genelde zararlı şeyler :) Mantı, kızartma vs. Akşamları bir bardak süt (mecbur olmasam içmem). Konserve türlü ve taze fasülye aldım şimdi fasülyeyi pişiriyorum. Artık sağlıklı besleneyimde bari kilomu sabitleyeyim diyorum. Kızlar konserve yemek zararlı mı acaba ?

öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun rahat bir hamilelik geçirmeniz dileğiyle...bende her sabah güne 2 kasık pekmezle başlıyorum.her sabah peynir domates arada bal 1 gün arayla yumurta yiiyorum portakal suyu içiyorum kepekli ekmemk tüketiyorum...sebze çok yemeyen biriydim artık bolca yemeye başladım mutlaa hergün meyve yerim..ayrıca günde 3-4 ceviz kuru kayısı kuru erik birazda fındıkyiyorum...yine et ve tavuk yemeye dikkat ediyorum...malesef balık yiyemeyenlerdenim...tatlı ile aram yok dondurmayı buralar çok tüketmeye başladım..birde her akşam mutlaka 1.5 bardak süt içiyorum...birde azda olsa günde 1 litre su içiyorum....

ay okadar çok şey yazmışımki halada unuttuklarım var mesela yoğurt....e hal böyle olunca da daha 25. haftamda 6 kilo almış durumdayım:)

Kızlar bende 10 kilo aldım. Sabahları süt yerine 1 bardak açık çay ve her çeşitten kahvaltımı mutlaka yapıyorum.. Öğleden yatana kadar yediklerimde genelde zararlı şeyler :) Mantı, kızartma vs. Akşamları bir bardak süt (mecbur olmasam içmem). Konserve türlü ve taze fasülye aldım şimdi fasülyeyi pişiriyorum. Artık sağlıklı besleneyimde bari kilomu sabitleyeyim diyorum. Kızlar konserve yemek zararlı mı acaba ?

benim dr. um konserve ve hazır hiçbişey yeme demişti....katkı maddelerinden dolayı olabilir..vitamini açısındanda taze alıp yapsanız daha iyi olur sanırım...

ben yaklaşık 2 haftadır:

sabah : 1kaşık pekmez, haşlanmış yumurta 2bardak çay, 2dilim beyaz(bulabilirsem kepek ekmeği)

öğlen: 2gün önce buhar makinesi aldık :) patates brokkoli haşlıyorum ekmeksiz yiyorum (değişik sebzelerde denemek lazım

akşam: normal her evde pişen yemeklerden, ama haftada 1 ikea ya somon balığı yemeye gitmeyi düşünüyorum çünkü kendim pek balık yapmam evde yaparsamda genelde hamsi :) yada fırına biraz daha büyük balıklar sürüyorum.ama bu çok nadiren yılda 3/5 kere anca

buna ek olarak: hamilelere özel folik asiti de içeren vitamin komplexi

suyu çok içemiyorum unutuyorum daha doğrusu
en fazla 3/4 su bardağı içiyorum

ve ananem köyden ceviz göndermiş
hergün kahvaltidan yada akşam yemeğinden sonra bir avuç yiyorum
kurutulmuş kayısıda koymuş ama onu öylece yiyebiliyormuyuz?????
takır takır :) :) :)

aslında baya yiyormuşum :)

konserve yemeklerine gelince hiç bilmiyorum
tabi tazesi en sağlıklısı
ama konservenin zararı varmidır?
koruyucu maddeler var ama?
bu konu hakkında pek yorum yapamicam

Ben haftanın neredeyse 5 günü yediğim balık ve brokoliden artık tiksindiğim için tamamen vazgeçmiş durumdayım. Tavuk zaten hiç yemem. Et nadir. Bu yüzden her gün rafadan yumurta yemeye çalışıyorum. Canım hep çikolata, tatlı türü şeyler çektiği için bir ara pastalara dadanmıştım, bunu frenledim meyveli yoğurt yiyorum grissiniyle birlikte. En çok yediğim şey peynir çeşitleri. Aralarda fındık, ceviz ve kuru üzüm yemeğe çalışıyorum. Akşamları ise tamamen alakasız, o an canım ne çekerse onu yiyorum. Dün akşam döner çekti mesela ondan önceki gün püre?

Kola hayatta içmem zaten, gazlı içecek, meyve suyu falan sevmem. Yani her zamanki gibi bol su içiyorum. Kilo ise daha almadım hala 55... ama çatlıyorum meraktan kaç olucam diye :) Bir bugün cinsiyetine bakıcak dr. daha erken ama belki görürüm dedi bakalım :)

Son düzenleme:
X