Doğuma Hazırlık Hamileyken kalbinde extrasistol ve taşikardi yaşayan varmı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ruzgargunes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
10
0
36
Ankara
Arkadaşlar ben bu kulübe yeni katıldım ama bakıyorum da herkes bir şekilde birbirinden birşeyler öğreniyor ne güzel :) Benim 2. hamileliğim,ilkinde rahat denebilecek bir hamilelik geçirdim ama ikincisi beni mahvediyor.Aşırı gaz problemim var sanırım oda benim normalde doğuştan olan extrasistollerimi çoğaltıyor ve saatlerce sürebiliyor..Birde ilk doğumdan sonra bana taşikardilerde hediye gibi kaldı,off valla ne yapabileceğimi bilmiyorum.Kalp doktorum beloc diye bir ilaç verdi ama onunda bir faydasını görmedim içmiyorum da...Şimdi gazlar için actiflora diye birşey içiyorum bakalım ne fayda verecek..Daha 25. haftadayım,karnım bayaaa büyük vede daha da büyüyecek,umarım daha da kötüye gitmez :(( Kardiyolog dogumdan hemen sonra ablasyon olman gerek dedi,bir kez yaptırmıştım olumlu bir sonuç elde edilemedi,hiçte kolay bir operasyon da değil zaten...Kimileri de diyorki doğumdan sonra belki herşey geçer 3 ay daha sabredeceksin... Aranız da benim ki gibi sıkıntılar yaşayan varmı yada daha önce yaşamışmı merak ediyorum.. Kendimi çok çaresiz hissetmeye başladım,gücüm sanki tükeniyor :((

Arkadaşlar ben bu kulübe yeni katıldım ama bakıyorum da herkes bir şekilde birbirinden birşeyler öğreniyor ne güzel :) Benim 2. hamileliğim,ilkinde rahat denebilecek bir hamilelik geçirdim ama ikincisi beni mahvediyor.Aşırı gaz problemim var sanırım oda benim normalde doğuştan olan extrasistollerimi çoğaltıyor ve saatlerce sürebiliyor..Birde ilk doğumdan sonra bana taşikardilerde hediye gibi kaldı,off valla ne yapabileceğimi bilmiyorum.Kalp doktorum beloc diye bir ilaç verdi ama onunda bir faydasını görmedim içmiyorum da...Şimdi gazlar için actiflora diye birşey içiyorum bakalım ne fayda verecek..Daha 25. haftadayım,karnım bayaaa büyük vede daha da büyüyecek,umarım daha da kötüye gitmez :(( Kardiyolog dogumdan hemen sonra ablasyon olman gerek dedi,bir kez yaptırmıştım olumlu bir sonuç elde edilemedi,hiçte kolay bir operasyon da değil zaten...Kimileri de diyorki doğumdan sonra belki herşey geçer 3 ay daha sabredeceksin... Aranız da benim ki gibi sıkıntılar yaşayan varmı yada daha önce yaşamışmı merak ediyorum.. Kendimi çok çaresiz hissetmeye başladım,gücüm sanki tükeniyor :((

merhaba,
Benim de ekstrasistollerim bebek hareketlerini hissetmeye başladığım 20 hft lıkken başladı.Çok sinir bozucu..24 haftalıkken profesör bir kalp dr una gittim,doğuştan olduğunu söyledi.25 kadında birinde olabiliyormuş..bu senin arkadaşın bunla yaşamayı öğreneceksin dedi.Gebelik öncesi böyle bir problemim hiç olmamıştı.Umarım doğum sonrasında kalmaz.Şu an bebeğim bayağı bir hareketlendi ve o hareket ettikçe benim extrasistollerde artıyor.Oğlum sağlıklı olsun, ben razıyım.İdare etmeye çalışıyorum.Doğumuma az kaldı.Normal doğum yapabilirmiyim bilmiyorumDr onunla ilgili birşey demedi.

Sen ilk bebeğini nasıl dünyaya getirdin?Normal-Sezeryan??

Sezaryen le,zaten doktor bana normal doğumu extrasistollerden dolayı uygun bulmamıştı.. Normalde kalp doktorları extrasistollere önemliymiş gözüyle bakmıyor ama insanı çoook rahatsız ediyor.benim gün içinde hiç bu kadar uzun sürdüğü olmamıştı hergün rutin bir şekilde saatlerce sürüyor..çok yorucu..Senin peki gaz gibi bir şikayetin yada taşikardin varmı?

Sezaryen le,zaten doktor bana normal doğumu extrasistollerden dolayı uygun bulmamıştı.. Normalde kalp doktorları extrasistollere önemliymiş gözüyle bakmıyor ama insanı çoook rahatsız ediyor.benim gün içinde hiç bu kadar uzun sürdüğü olmamıştı hergün rutin bir şekilde saatlerce sürüyor..çok yorucu..Senin peki gaz gibi bir şikayetin yada taşikardin varmı?

gazım yok ama çarpıntı oluyor,oğlum hareket etmeye başlayınca çarpıntıyla birlikte ekstra sistollerde olmaya başlıyor.çözümünü şimdilik şöyle buldum, ben hareket halindeyken ekstra sistolleri hissetmiyorum.Sadece dinlenme anında bazen öyle çok oluyor ki; nefesim kesilecekmiş gibi oluyor.Yavaştan yorgunluk , halsizlik de başladı, o nedenle canım hiçbişi yapmak istemiyor açıkçası..Hep oturayım istiyorum..
Gittiğim kalp dr u çok çok rahatsız olursan beni ara ... isorpin alabilirsin demişti.ben içmek yerine sabretmeye çalışıyorum.

bende normal doğum yapmak istiyorum ama bu halde yapabilirmiyim bilemiyorum...hakkımızda nasıl hayırlıysa...

Back
X