• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken kaç kilo verebilirim?

alev288

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2025
2
-1
1
28
5 haftalik hamileyim ve ilk aylarda bir diyete başlamak istiyorum . Bebeğe zarar vermeden nasıl zayıflabilirim? en fazla kaç kilo verebilirim? 3ayda 12 kilo zayiflamak imkanim var mı?

Gebelikte sadece çok şişman olan insanlar sağlıklı bir şekilde kilo verebilir. O da sadece 1.trimesterda. Yani ilk 3 ayda. O da hem annenin hem bebeğin sağlığını korumak içindir. 2.trimestera anne adayı isterse 100 kg olarak girsin. 1 kilo dahi veremez. Vermesi düşünülemez bile. O noktada hem bebeğin sağlığını hem de annenin sağlığını riske atmış olur… istersen şöyle yapabilirsin. Bir diyetisyenle calısabilirsin gerçekten kiloluysan eğer. O 3 ayda verebileceğin max kiloyu söyler ve yardımcı olur. Sonraki süreçte de gene diyetisyenle devam ederek enazından fazla kilo almadan süreci gecirmene yardımcı olur. Kafana göre kesinlikle ne diyet yap. Ne bir sey. Asla tavsiye etmem

Kaç kilosunuz

5 haftalik hamileyim ve ilk aylarda bir diyete başlamak istiyorum . Bebeğe zarar vermeden nasıl zayıflabilirim? en fazla kaç kilo verebilirim? 3ayda 12 kilo zayiflamak imkanim var mı?
Merhabalar bende malesef fazla kilolu olarak hamile kaldım. Gebeliğimin 6. Haftasından beride riskli olduğu için yatıyorum. Glutensiz beslenmeye başladım tedavi amaçlı gebeliğin 5. Haftasında. Şuan 22. Haftadayım 6 kilo verdim ve sabit bi şekilde ilerliyorum. Belli bi süreden sonra verme kesildi ama almadım da şuanlık. Aslında bu da gram gram da olsa vermek demek. Çünkü bebek büyüyo rahim büyüyo su plesanta derken. Normal yani. Sizde diyetisyen eşliğinde fazla kilonuz varsa devam edebilirsiniz. Sağlıkla kavuşun.

İki gebeliğimde de 6-7'şer kilo verdim ilk aylarda. Sonra geri aldım tabi. Fazla kilonuz varsa siz de verirsiniz

Back