Hamileyken Evcil Hayvan Besleyen Hanımlar Buraya

pocaho

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2008
13
0
41
Merhaba arkadaşlar.Ben de önümüzdeki günlerde hamile kalmak için çalışmalara başlayacağım.Evimizde bizimle beraber yaşayan dünyalar şekeri bir kedim var.Ve kim ne derse desin hamile kaldıktan sonra bile o bizimle yaşamaya devam edecek.Neyse soruma gelince,evinde evcil hayvanı olup da hamilelik geçiren bayanlara sesleniyorum.Neler yaptınız, nasıl bir hamilelik dönemi geçirdiniz,ne kadar ilgilenebildiniz,beraber yatıp kalktınız mı?Bebek olunca tepkisi ne oldu hayvancıklarınızın?İnanın çok merak ediyorum bu soruların cevaplarını.

merhaba bizim evimizde 2 yasında labrador cinsi bir kopegimiz var.. ben su an 9+3 gunluk hamileyim.. ılk evlendigimiz zman hemen cocuk yapamama nedenimiz kopegimizdi cunku daha cok kucuk ve inanılmaz yaramazdı. biraz onun akıllanmasını bekledik..tahmın edeceginiz gibi cevreden gelen cok tepki var hamilesin evde kopek var nasıl olcak? cocuk dogunca o ona zarar verir vsvs gibi bir cok laf.. ama bir hayvanla yasayan bilir ki onlarda tıpkı bizim gibi her seyi anlayabiliyrlar.. inanıyorum ki bebegimiz olunca onu en az bizim gibi sevip koruyacak... sadece ilk dogdugu zman kendini geri plana atılmıs hissetmemesi gerekiyor.. o yuzden esim onu daha sık gezdiricek.. ve unutmamak lazım ki hayvanla buyuyen cocuk her yonden daha pozıtıf oluyor.. ben hep kedilerle buyudum ve evlenınce annemde kaldılar.. kediler bence bebekle daha az problem olurlar cunku sonucta fiziksel olarak bebegi ezme yada zarar verme ihtimali yok.. tırnaklarını duzenli keserseniz bence problem olmaz.. bir de onemli bir detay kedilerden bulasan toksoplazma denen bir hastalık var gebelikten once mutlaka onun testini yaptırın.. ben gecırmişim.. eger gebeyken gecirirseniz cocukta problem oluyor.. en onemlı detay bence bu.. umarım en kısa surede hamile kalır bebiginizi kucagınıza alırsınız...

Ben de 14 aylık evliyim ve kışa doğru bebek planlıyoruz (kısmetse). Benim de 10 yaşında bir köpeğim var. Nasıl sevdiğimi anlatamam. Yeğenim de Schatzi ile birlikte büyüdü ve hiçbir problem yaşamadık.Yalnızca bazı hayvanlar bebek yerde süründüğü için sürüde kendi konumunu bebekten önce görebiliyormuş kaydirigubbakcemile3 Bunun için evcil hayvanınıza bebeğin alinden mama verin gibi bir makale okumuştum. Yeğenime karşı Schatzi çok korumacıydı. Umarım benim bebişimle de iyi anlaşırlar çünkü ikisinden de vazgeçemem. Hamilelikte kediden bir hastalık geçebildiğini ben de duymuştum.Önlemler alındıktan sonra sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hepimize köpüşlerimizle bebişlerimizle mutluluklar opuyorumnanaktan

benım de 2 yasında goldenım var 5 aylıkta hamıleyım. dısardan sacma sapan sey soyleyen ınsanlara kulaklarımı kapıyorum. bebegım dogunca kopegımle cok ıyı vakıt gecıreceklerıne emınım:)

Benim köpeğim yok ama annemlerin var, şimdiden bebeği nasıl karşılayacağını merak ediyoruz ama bebeğin de aileden olduğunu bilip korumacı davranacağına eminim. Biz de köpek almayı çok istiyorduk eşimle ama çalıştığımız için evde çok zaman yalnız kalacak ve gerektiğinde emanet edeceğim kimse de yok bu yüzden vazgeçmek zorunda kaldık.
Evcil hayvanların hijyeni sağlandıktan sonra ve saldırgan türde hayvan değillerse bi zararı olacağını sanmıyorum.
Ayrıca dışarıdan saçma sapan şeyler söyleyen insanlar evde bebek yokken de söylüyorlar, evde köpek beslenir miymiş de filan da. Bilmiyorlar ki o hayvancıklar bunları diyenlerin çoğundan daha temiz:))

benim çok yakın bi arkadşımın köpüşü var iki bebe dünyaya getirdi hiçte bir sorun olmadı maşallahh niye olsunki zaten köpüşleriniz yada kedileriniz sağlıklıysa bakımlıysa ki öyledir eminim olcağını sanmıyorum
başta biraz kıskanmıştı ama çok çabuk alıştılar bebekte köpüşe köpüşte bebişee

benimde avatarımda görünen tüy yumagı şımarık ilk gözagrım bi kızım var. 35 haftalıkda hamileyim.hamile oldugumu ögrendiğimde ilk iş druma bunu haber vermek oldu o da bana bazı testler yaptı toksoplazma gibi birde aynı testleri veteriner fakültesinde kedimede yaptırdım benim bagışıklık negatif çıkdı kedimde de negatif çıkdı kzım zaten hiç dışarı çıkmaz kuru mamadan başka bişey yemez parazit aşıları diğer tüm aşıları zamanında yapılır onda da bir sorun olmadı drum dışkısıyla temesda bulunma çok mecbur kalırsan maske ve eldiven kullan dedi eşimde gitmiş saolsun birer kutu ameliyat eldiveni ve maskesi almış.parazit aşılarını 3 ayda bi yaptırırdık 45 güne düşürdük. bebeğimiz büyüyene kadrda böyle devam edicez.ailemden çevremden çok tepki aldım gönder kediyi diye ama burası benim evim dogucak çocuk benim çocugum onu kimse benden daha fazla düşünemez yeri geldiğinde anneme bile haddini bildirdim benim deger verdiğim şeylere başkalarının yolla gönder at gibi şeyler demek gibi bi lüksleri yok bu hakkı kimseye vermem.

toksoplazma testi hamile olduğunu öğrendiğin zaman yapılıyor değil mi?Açıkçası henüz bir doktora görünmediğim ve internette bununla ilgili net bir bilgiye rastlamadığım için soruyorum.İyi dileklerin içinde teşekkür ederim canım.Hayvan sevgisi gibi yüce bir sevginin aynı şekilde çocuğuma da geçmesini istiyorum.Bakımlı,aşıları tam,hiç sokak görmemiş bir canlıdan neden ve nasıl zarar gelebilir değil mi?Ayrıca evde hayvanla büyüyen çocuklarda diğer çocuklara göre göre astım,alerji vb.hastalık neredeyse hiç görülmüyormuş.Bazı doktorlar evde hayvana kesinlikle karşılar.Ama bu onların tamamen kişisel görüşü.Ben kedişime kıyıp da sokaklara nasıl atarım bu saatten sonra.Düşüncesi bile sinir bozucu.

kızlar hepiniz kocaman yürekli süper annelersiniz...
ben de 31 haftalık hamileyim annemde kalan bir köpeğim vardı
17 yaşındaydı ve maalesef 1 ay kadar önce kaybettik
o bizim oğlumuzdu evin en küçüğüydü en sadığıydı en tatlısıydı
ve benim oğlumla tanışmasını onunla büyümesini çok isterdim
ama hayat işte çok ama çok üzgünüm şimdi burada olsa o ıslak burun
ama yok.... Hepinize hayırlı doğumlar evdeki bebekleriniz ve doğacak olanlar için

24 haftalık hamileyim ve ikiz bebek bekliyorum,evimde yaklaşık bir yıldır bizimle yaşıyan İrma adında dünyalar güzeli bi kızım(kedi) var,çok yaramaz bi kedi,üstelik çokta huysuz,henüz 2 aylıkken sokakta sefil bi haldeyken bulup aldık,eşimde dahil,annem babam,ki babam hergün sokaktaki kedilere yamek taşır,gitmesi gerektiğini düşünüyolar,çünkü tüyleri aşırı derecede dökülüyor,en kaliteli mamayı yediriyoruz,aşılarını yaptırıyoruz ama tüy dökme sorununu engelleyemedik,tekrar sokaklara bırakmak asla istemiyorum,ama kimse de almak istemiyo,çok çaresiz kaldım,ne yapıcam bilmiyorummafoldumben

tras ettirirsen tuylerini ve sarimsak hapi kullanirsak kisa surede dokulmesi azalacaktir. kist asisi yaptirdigin surece tuyleri yutmus olsan bile hicbirsey olmaz.

bebekler biraz büyüyene kadar annenizde kalsa madem onlarda seviyolarmış. lütfen sokaga bırakmayın çok mecbur kalırsanız sahiplendirin.lütfen lütfennnn

bizim de 2 kedimiz var. kızlarımız 4 aylık geldiler evimize ve onları çok seviyoruz. Ben henüz hamile kalamadım ama inatla uğraşıyoruz. Önümüzdeki hafta toxoplazma testi yaptıracağım. Çocukluğumdan beri kedi, köpek, tavşan, kuş, sincap bir sürü petim oldu. Sorun olacağını sanmıyorum. Kızların aşıları tamam, tüyleri uzun değil (mavi rus cinsi), döküyorlar ama iran kedisi kadar değil. Toxoplazma riski çıkarsa ne yaparız bilemiyorum..

tatlı mı tatlı bır oglum var benımde.ama hamılelıge daha 2 yılım var.Sorun olmadıgını bılıyorum cok arkadasım bebegını saglıklı dogurdu :) Evıne hayvan alınca bu demek kı ebedıyen senınle...Hayvansever olunca ıste napcaksın.

guzelim tuy doken kediyi hergun ya da gun asiri fircalarsan boyle bir problem kalmaz ben kendi kedimden biliyorum.
birakma sakin kedini cok uzulur sizden ayrilirsa o sokak ne demek unutmustur artik( yani karismak gb oluyor ama cok uzuluyorum boyle hikayeler okuyunca, su an hamile degilim 10 hafta surdu ne yazikki hamileligim o donem bana kedilerini yolla diyenlere deli oluyordum. 2 kedim var biri seninki gb tuylu ama fircalayinca yuzde seksen kalmadi oyle bir sorun bir de daha yasi gencse ve kisirlastirilmadiysa ondan cok yaramazdir durulur yakinda. Insallah vazgecmesin kediciginden((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…