• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyken diş dolgusu yaptırmak

sultang

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
310
11
118
hamileyken diş dolgusu yaptırmak zararlımı arkadaslar bır fıkrı olan varmı ben hamıle oldugumdan supelenıyorum ama erken oldugu ıcın test yapmadım yarında dolgu yaptıracam dısıme acaba hamıleysem zararrı olurmu bır fıkrınız varmı bu konu hakkında

degılmı ıptal edeyım ama esım bırsey olmaz dıyo genelde adetım duzensız oldugu ıcın bugun adet olmam lazımdı olmadım gecen hafta kavrengı lekelenme oldu ama adet olmadım bılmıyorum o yuzden emın olamadım en ıyısı yaptırmıyayım

geçen ay bende yaptırdım bi tanede çektirdim.şüpheliydim bende gebelikten doktora sordum böle böle şüpheliyim bu ay die.ilk 2 hafta içindeysen bir şey olmaz dedi.yani adetn 2 haftayı geçmediyse demek istedi.bnde onun verdiği rahatlıkla yaptrdım dişimi. dişimi çektirdim adet oldum ertesi günü bişi değişmed yani.korkma allahn izniyle birşey olmaz.

hamilelikte gerekirse diş röntgeni bile çekiliyo diye biliyorum.O yüzden bence iptal etmeden önce doktorunuza danışın.

Hamilelikte doğru bilinen yanlışlar!Gebelikte diş tedavisi yapılmaz.
Gebelikte her türlü diş tedavisi yapılabilir, gerekirse uyuşturucu ile diş tedavisi, dolgu yapılabilir; hatta istenirse uygun şartlarda diş röntgeninin çekilmesine izin verilebilir
internetten alıntıdır

Son düzenleme:
Bence hemen yaptır canım. Hamileysen de yaptırmak zorunda kalacaksın, ağrın sancın olursa nasıl dayanacaksın ilaç da almadan. En iyisi kesinleşmeden yaptır ama dr. a gebelik şüphen olduğunu söyle ona göre gerekli tedbirleri alacaktır. Geçmiş olsun.

ben dün bu konuyu internette okumuştum, ben de hamilelik düşünüyorum, hamile kalmadan önce dişlerime dolgu yaptırmak istiyordum ama bir türlü gidememiştim doktora, hangi siteden okuduğumu hatırlamıyorum ama konuya cevap veren bir profesör, hamilelerde diş dolgusunun sakıncalı olduğunu, diş dolgusundaki civanın kana karıştığı için bebeğe zarar verebileceğini, bu yüzden bayanların hamilelikten önce dişlerinde bulunan dolguları çıkarttırmaları gerektiğini söylemişti, bence yaptırmadan önce iyice araştırın

ben dün bu konuyu internette okumuştum, ben de hamilelik düşünüyorum, hamile kalmadan önce dişlerime dolgu yaptırmak istiyordum ama bir türlü gidememiştim doktora, hangi siteden okuduğumu hatırlamıyorum ama konuya cevap veren bir profesör, hamilelerde diş dolgusunun sakıncalı olduğunu, diş dolgusundaki civanın kana karıştığı için bebeğe zarar verebileceğini, bu yüzden bayanların hamilelikten önce dişlerinde bulunan dolguları çıkarttırmaları gerektiğini söylemişti, bence yaptırmadan önce iyice araştırın

Ben geçen ay kimyasal yaşadım ve başım çok ağrıdığı için ilaç içmem gerekmişti. Doktoruma sorduğum zaman hamilelikte kullanılan ilaçlardan birisinin adını verdi ve ben yine de çekindiğimi söylediğim zaman bebeğin henüz benim kanımdan beslenmediğini daha çok başında olduğunu söyledi. Yani daha regl günü bile gelmemişse kandaki bir ilacın bebeğe zararı olmuyor demek ki dolgunun da olmaz. Ama yine de araştırılması gerektiği konusunda hemfikirim. Sonuçta bu çok hassas bir konu başka bir şeye benzemez.

idrar testı yaptım negatıf cıktı o yuzden dısımı yaptıracam cok tesekur ederım fıkırlerınız ıcın by

idrar testı yaptım negatıf cıktı o yuzden dısımı yaptıracam cok tesekur ederım fıkırlerınız ıcın by

Idrar testi bazen regli 10 gün geçe sonuç veriyor. Bence yine de dr. a gebelik şüpheni söyle idrar testine bakarak karar vermek zordur. Burada reglini 1 hafta geçince negatif gören ama 10. gün pozitifi görenler bile var. bhcg hormonunun idrara karışma süresi herkeste farklıdır bu nedenle kan testi ile emin olmadıkça dr. şüphen olduğunu bilsin derim ben.

Back