Hamileyken boya badana yapanınız oldu mu?

Lalivaveyla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
13
Puanlar
88
33 haftalık hamileyim ev aldık çok masraf oldu haliyle boya badana yapmak zorundayım Ankara’da yardım edecek kimsem yok mecburum bebeğe zarar verir mi sizler hiç böyle birşey yaptınız mı ?

33 haftalık hamileyim ev aldık çok masraf oldu haliyle boya badana yapmak zorundayım Ankara’da yardım edecek kimsem yok mecburum bebeğe zarar verir mi sizler hiç böyle birşey yaptınız mı ?

Verir tabiki, Belki gozle gorulecek seviyede olmasa bile mutlaka o kokular zararlidir.
Yeni boyanmis eve giren sinekler, boceklerde mesele ölürler. Muhtemelen kokudan ve boyadaki kimyasallardan.

Usta çağır yapsın. 1 hafta da eve girme. O kokuyu soluma. Temizliği de başkasına yaptır.

Yaglı boya degıl ya hıc bırsey olmaz. Boya kokusu ne kadar fazla kokabılırkı. Tiner vs kullanmadıktan sonra hıc bırsey olmaz. Bende badana yaptırdım tüm evi. Sınek ılacı sıkmıyorsun eve badana yapılıyor. Bebekden sonra daha zor olur. Sımdı yaptır en guzelı.

Doktorunuza sorun bence.Ben kendi doktoruma sormuştum içine su katılan boyalardan almıştık bebek odası için normal bi insana ne kadar zarar verirse sanada okadar zarar verir çok bulunmamaya çalış o odada dedi.Cam kapı hep açıktı ruloyla boyaya bildiğim yerleri boyadım kalanını eşim yapmıştı.

Boyanın zararlarını geçtim. Diyelim ki tamamen organik, zehirsiz, zararsız bir boya olsun, boya yaparken yapacağınız hareketleri bir düşünün... Akrobat değilsiniz ya, hamilesiniz. Bir de haftanız bayağı ilerlemiş. Ben olsam gerekiyorsa bir daha ki yaza boyardım. Sağlığınızdan önemli değil ya.

Ya cildirmis olmak lazim hamileyken badana yapmak icin.

Ya sizi korkutmak istemem ama benim bı arkadaşım daha yeni gebeliginde,eşi boya badana yapti ve arkadaşım o boyayı çok soludu.sonrasinda bebeği düştü.tahlil filan yapıldı düşük yapacağı bir engel çıkmadı,ikinci gebeligiydi.sonrabirdaha bebeği oldu.o donemdeki dusuk sebebinin boya badana olduğunu söyler.yalniz onun sizden farkı şu; yeni bir gebelikti.

Birde şu var siz boyayacaksaniz yukarı uzanmaniz gerekir..yukari uzanmak hamilelikte tehlikeli,bebeğinizin kordonunun dolanma riski var,doktorlar yukarı uzanmayin derler.sizi çok bilinçsiz buldum ben.ilk ve kolay elde edilen gebelik sanırım.

Biz yapmıştık. Şimdiki silikonlu su bazlı boyalarda ağır koku yok..
Yağlı boyadan ve tinerden uzak durun kesinlikle. Ev sürekli havalansın.

Yalnız siz kendiniz boyamayacaksınız inşallah. Ağır iş sonuçta..

Tabii ki zararlı o koku insanı tıkıyor, bir de hamilesiniz riske atmayın bence

Ben olsam riske atmam. Doğuma kadar kirli duvarla otururum. Bebeğimden önemli değil ya.

Ben de böyle düşündüm tohumuna para mı verdik hesabı

Boya da sıva da yaptım arkadaşlar uykusuz kaldım yoruldum yemek bile yiyemedim tek öğünle durdum bişey olmadı bebek normal hala yolunda şimdi doğurmazsam bidaha bişey olmaz dedim Allah güç veriyor gerçekten yalnızın dostu Allah.

İkinci bebeğim eşim panikatak ona göre herşey birden olacak ama durumumuz yoktu mecbur yaptım boya işinden de anlamıyor çaresiz kalınca mecbur oluyorsun insanlar her zaman anlayışlı olmuyor en yakınların uzak oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…